Langkau ke kandungan utama

Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014

Memang seronok jumpa kawan-kawan lama ni, kesempatan bertemu rakan sekolah masa belajar menengah memang imbau banyak kenangan lama. Saya kesempatan untuk hadir dan meriahkan program AGM Alumni sekolah lama saya, SEMESTI; dan bersama rakan-rakan sekolah satu batch yang lain, sertai Walk Hunt 2014, Walk for Life, Hunt for Fun 2014 oleh ASTI (Alumni Semesti).

Saya antara orang terawal yang terbabit dalam penubuhan ASTI. Maka, sedikit sebanyak kena tunjukkan pembabitan walaupun saya sudah bukan berada di dalam AJK Alumni. Alhamdulillah, Alumni SEMESTI semakin lama semakin aktif anjurkan pelbagai program dan aktiviti.

Kalau anda ada alumni sekolah, sertailah dan mana tahu anda boleh sumbangkan sesuatu untuk generasi terkemudian.

Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014

Walk for Life, Hunt for Fun; batch saya batch keenam SEMESTI hantar 3 pasukan, yang kononnya nak bolot semua hadiah yang disediakan .... poyo lebih .. hahaha... Program pencarian harta karun sekitar Kota Damansara. Memang mencabar juga. Jawab soalan kuiz yang pening kepala, pastu dengan hujan lebat lagi ... hoho ... rasa diri tua bila nampak adik-adik batch lebih muda cargas sana sini.

Tapi .. ehemm tua-tua .... otak geliga, sebab lapar perut ... semua laju belaka .. hahahaa..

Ok, sedikit gambar-gambar program Walk Hunt ASTI 2014 yang sempat saya rakamkan. Gambar masa aksi tidak dapat dikongsi sebab hujan lebat, kena simpan kamera ... jadi gambar basah lenjun tak dapat disiarkan .... hohoho .. nanti nampak six pack saya susah pula awek-awek yang baca entri ni nanti .. hoho
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014

Heh .. apo? Ingat saya dua puluh empat jam ngadap komputer dan blog je ke? Ada masa dan peluang, saya join gak aktiviti-aktiviti dengan kawan-kawan lama .... :P ... mahu jadi house husband dan blogger sepenuh masa cam saya pun, kena gak ambil tahu perkara luar dunia maya ni .. hoho ....



advertisement


Komen Pembaca ...

  1. SEMESTI merupakan sekolah yang family gua nak sangat gua masuk. Sebelum UPSR, family siap bawa gua duduk depan sekolah dan berimpian untuk masuk sekolah ini.

    Malangnya gua tak dapat masuk, family buat pemohonan.

    Tapi, gua tertarik untuk masuk SMK Anderson, Ipoh. Disitu lahirnya gua yang ada ciri kepimpinan (dari zaman sekolah sampai U), ciri atlet (sampai peringkat kebangsaan untuk beberapa sukan, tapi masuk U stop) dan ciri-citi untuk jadi orang berjaya (berjaya ke? Eh duduk Petaling Jaya dan Kelana Jaya je yang gua mampu)

    BalasPadam
  2. Rupanya tuan admin bekas alumni SEMESTI...semoga kekuatan yang ada pada tuan dan union dapat memberi peransang kepada pelajar2 di SEMESTI sekarang...

    BalasPadam
  3. selamat berjumpa kwn2 lama! abe kie alumni SMACH...

    BalasPadam
  4. mcm best jer kan lagi-lagi dpt jumpa kawan2 mesti byk nk bercerita kan...

    BalasPadam
  5. Best kan jumpa kawan lama.. :)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …