Memang seronok jumpa kawan-kawan lama ni, kesempatan bertemu rakan sekolah masa belajar menengah memang imbau banyak kenangan lama. Saya kesempatan untuk hadir dan meriahkan program AGM Alumni sekolah lama saya, SEMESTI; dan bersama rakan-rakan sekolah satu batch yang lain, sertai Walk Hunt 2014, Walk for Life, Hunt for Fun 2014 oleh ASTI (Alumni Semesti).

Saya antara orang terawal yang terbabit dalam penubuhan ASTI. Maka, sedikit sebanyak kena tunjukkan pembabitan walaupun saya sudah bukan berada di dalam AJK Alumni. Alhamdulillah, Alumni SEMESTI semakin lama semakin aktif anjurkan pelbagai program dan aktiviti.

Kalau anda ada alumni sekolah, sertailah dan mana tahu anda boleh sumbangkan sesuatu untuk generasi terkemudian.

Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014

Walk for Life, Hunt for Fun; batch saya batch keenam SEMESTI hantar 3 pasukan, yang kononnya nak bolot semua hadiah yang disediakan .... poyo lebih .. hahaha... Program pencarian harta karun sekitar Kota Damansara. Memang mencabar juga. Jawab soalan kuiz yang pening kepala, pastu dengan hujan lebat lagi ... hoho ... rasa diri tua bila nampak adik-adik batch lebih muda cargas sana sini.

Tapi .. ehemm tua-tua .... otak geliga, sebab lapar perut ... semua laju belaka .. hahahaa..

Ok, sedikit gambar-gambar program Walk Hunt ASTI 2014 yang sempat saya rakamkan. Gambar masa aksi tidak dapat dikongsi sebab hujan lebat, kena simpan kamera ... jadi gambar basah lenjun tak dapat disiarkan .... hohoho .. nanti nampak six pack saya susah pula awek-awek yang baca entri ni nanti .. hoho
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014
Program AGM Alumni SEMESTI Walk Hunt 2014

Heh .. apo? Ingat saya dua puluh empat jam ngadap komputer dan blog je ke? Ada masa dan peluang, saya join gak aktiviti-aktiviti dengan kawan-kawan lama .... :P ... mahu jadi house husband dan blogger sepenuh masa cam saya pun, kena gak ambil tahu perkara luar dunia maya ni .. hoho ....



Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

5 Komen

SEMESTI merupakan sekolah yang family gua nak sangat gua masuk. Sebelum UPSR, family siap bawa gua duduk depan sekolah dan berimpian untuk masuk sekolah ini.

Malangnya gua tak dapat masuk, family buat pemohonan.

Tapi, gua tertarik untuk masuk SMK Anderson, Ipoh. Disitu lahirnya gua yang ada ciri kepimpinan (dari zaman sekolah sampai U), ciri atlet (sampai peringkat kebangsaan untuk beberapa sukan, tapi masuk U stop) dan ciri-citi untuk jadi orang berjaya (berjaya ke? Eh duduk Petaling Jaya dan Kelana Jaya je yang gua mampu)

Reply

Rupanya tuan admin bekas alumni SEMESTI...semoga kekuatan yang ada pada tuan dan union dapat memberi peransang kepada pelajar2 di SEMESTI sekarang...

Reply

selamat berjumpa kwn2 lama! abe kie alumni SMACH...

Reply

mcm best jer kan lagi-lagi dpt jumpa kawan2 mesti byk nk bercerita kan...

Reply

Best kan jumpa kawan lama.. :)

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.