Langkau ke kandungan utama

Income 8Share Kena Tolak!

Disebabkan terbayar dua kali, terpaksalah saya redha yang income 8Share saya kena tolak sikit demi sikit. Dok tunjuk negative value pada dashboard akaun 8Share saya. Mula-mula saya ingat 8Share Malaysia nak bagi bonus sempena Merdeka ke 57, tapi rupa-rupanya berlaku kesilapan teknikal sehingga menyebabkan pembayaran sebanyak RMXX.XX dibayar dua kali selang masa seminggu.

Saya ada naikkan status ni kat Facebook. Meh add saya kat Facebook... :)

Gembira rasanya ingat sampai ke minggu depan, rupanya sudah kena deduct setiap kali 8Share dapat earnings... alahai alahai. Nak buat camner ye tak, kenalah redha dengan apa yang berlaku. Mungkin selepas ini 8Share kena lebih berhati-hati, jangan sampai buat silap lagi.

Income 8Share Kena Tolak!

Income 8Share Kena Tolak!
Jenuh juga nak dapatkan RM10 setiap kali perkongsian informasi menarik di 8Share tu. Memang tak mudah, dah susah rasanya sekarang nak dapatkan income dijana 20 sen setiap klik. Jika dulu mudahlah sebab tak ramai yang join 8Share ni.

Saya ada kongsikan beberapa tips nak jana income menerusi 8Share ni. Ada yang masih lagi relevan dan berjaya dapatkan maksimum RM10 setiap perkongsian. Dan saya lihat ramai juga rakan-rakan blogger yang daftar bawah saya dah dapatkan income 8Share ni. Bagaimana saya tahu? Sebab apabila mereka dapat earnings sebanyak RM2, saya akan terima RM1.

Bagi yang baru mendaftar pertama kali, akan datang RM1 sebagai earnings permulaan. Belum daftar? Boleh daftar sini - http://bit.ly/15Zu7xr
Cara dapat income mudah dengan 8share
8Share ialah salah satu cara nak jana income online menerusi laman sosial. Siapa ada Facebook, Twitter mahupun Instagram boleh cuba daftar percuma dengan 8Share dan mula jana income menerusi perkongsian-perkongsian menarik yang disediakan.

Setiap perkongsian itu maksima boleh dapat RM10. Bila dah habis kuota RM10 yang disediakan untuk anda atau habis bajet 8Share dari pengiklan tersebut, maka ia tidak akan ada lagi disenaraikan.

Ada blogger yang buat teknik tertentu untuk jana income ni, malah ada yang wujudkan group tertentu bagi saling klik informasi yang dikongsi. Hmm .. sebenarnya, teknik ini salah di sisi terma dan syarat ditetapkan oleh 8Share. Anda mungkin boleh kena banned dan income yang anda dapat takkan dimasukkan ke dalam akaun bank anda.

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Sabar ya HH..insya Allah, mana tau lepas ni rezeki berlipat ganda HH dapat..^_^

    BalasPadam
  2. Yt ad jg daftar 8share ni. Tapi tak menjana pdptn lagi. Huhu.

    BalasPadam
  3. 8share masyuk jika betul cara dan tekniknya :)

    BalasPadam
  4. cik nor dia tambah..hihik..singgah baca blog cik nor..:)

    BalasPadam
  5. Saya belum daftar lagi dgn 8share nhe..hehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …

iklantwo