Langkau ke kandungan utama

Income 8Share Kena Tolak!

Disebabkan terbayar dua kali, terpaksalah saya redha yang income 8Share saya kena tolak sikit demi sikit. Dok tunjuk negative value pada dashboard akaun 8Share saya. Mula-mula saya ingat 8Share Malaysia nak bagi bonus sempena Merdeka ke 57, tapi rupa-rupanya berlaku kesilapan teknikal sehingga menyebabkan pembayaran sebanyak RMXX.XX dibayar dua kali selang masa seminggu.

Saya ada naikkan status ni kat Facebook. Meh add saya kat Facebook... :)

Gembira rasanya ingat sampai ke minggu depan, rupanya sudah kena deduct setiap kali 8Share dapat earnings... alahai alahai. Nak buat camner ye tak, kenalah redha dengan apa yang berlaku. Mungkin selepas ini 8Share kena lebih berhati-hati, jangan sampai buat silap lagi.

Income 8Share Kena Tolak!

Income 8Share Kena Tolak!
Jenuh juga nak dapatkan RM10 setiap kali perkongsian informasi menarik di 8Share tu. Memang tak mudah, dah susah rasanya sekarang nak dapatkan income dijana 20 sen setiap klik. Jika dulu mudahlah sebab tak ramai yang join 8Share ni.

Saya ada kongsikan beberapa tips nak jana income menerusi 8Share ni. Ada yang masih lagi relevan dan berjaya dapatkan maksimum RM10 setiap perkongsian. Dan saya lihat ramai juga rakan-rakan blogger yang daftar bawah saya dah dapatkan income 8Share ni. Bagaimana saya tahu? Sebab apabila mereka dapat earnings sebanyak RM2, saya akan terima RM1.

Bagi yang baru mendaftar pertama kali, akan datang RM1 sebagai earnings permulaan. Belum daftar? Boleh daftar sini - http://bit.ly/15Zu7xr
Cara dapat income mudah dengan 8share
8Share ialah salah satu cara nak jana income online menerusi laman sosial. Siapa ada Facebook, Twitter mahupun Instagram boleh cuba daftar percuma dengan 8Share dan mula jana income menerusi perkongsian-perkongsian menarik yang disediakan.

Setiap perkongsian itu maksima boleh dapat RM10. Bila dah habis kuota RM10 yang disediakan untuk anda atau habis bajet 8Share dari pengiklan tersebut, maka ia tidak akan ada lagi disenaraikan.

Ada blogger yang buat teknik tertentu untuk jana income ni, malah ada yang wujudkan group tertentu bagi saling klik informasi yang dikongsi. Hmm .. sebenarnya, teknik ini salah di sisi terma dan syarat ditetapkan oleh 8Share. Anda mungkin boleh kena banned dan income yang anda dapat takkan dimasukkan ke dalam akaun bank anda.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Sabar ya HH..insya Allah, mana tau lepas ni rezeki berlipat ganda HH dapat..^_^

    BalasPadam
  2. Yt ad jg daftar 8share ni. Tapi tak menjana pdptn lagi. Huhu.

    BalasPadam
  3. 8share masyuk jika betul cara dan tekniknya :)

    BalasPadam
  4. cik nor dia tambah..hihik..singgah baca blog cik nor..:)

    BalasPadam
  5. Saya belum daftar lagi dgn 8share nhe..hehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…