Langkau ke kandungan utama

4 Tips Kecantikan Wajah HESTA 1Stop Beauty

Tips Kecantikan Kulit Cantik HESTA Beauty. Siapa yang tidak mahukan kecantikan? Ramai yang cari tips kecantikan wajah, terutama wanita. Alhamdulillah, ada yang sudi kongsi tips mencantikkan wajah ni. Kalau dicari, memang macam-macam petua kecantikan ada, tapi blog post ini saya nak kongsikan tips kecantikan wajah dari Hesta 1Stop Beauty.

Pertama sekali, saya jarang gunakan alat-alat kecantikan ni .. hehehe... sebab saya lelaki, itu faktor utama. Tetapi, walaupun saya lelaki, saya tidak menolak bahawa kecantikan dan kebersihan wajah itu penting. Dan saya pasti, ramai wanita, gadis-gadis, perempuan, isteri orang, bekas isteri, janda mahupun mak orang yang mahukan wajah cantik berseri, bebas dari kekotoran, bebas dari partikel yang mencacatkan.
4 Tips Kecantikan Wajah HESTA 1Stop Beauty

4 Tips Kecantikan Wajah

Tips kecantikan wajah dari Hesta 1Stop Beauty ni tak ada apa yang istimewa, tetapi jika diamalkan ... kelak bukan anda sahaja yang akan tersenyum gembira, tetapi juga jiran, anak-anak jiran, jiran kepada jiran, sanak sedara, kawan-kawan di pejabat ... dan paling utama, bagi yang dah ada suami, buat suami bagai tak paling memandang yang lain. Cuba amalkan ....

Membersihkan Wajah

Setiap hari wajah akan terdedah dengan pelbagai debu, partikel, asap dan juga sinaran UV matahari. Tiap kali terdedah, tiap kali itulah wajah kita akan menjadi kotor. Dan penting bagi diri untuk bersihkan wajah kita daripada segala kekotoran dan pendedahan ini.

Oh ya, alat mekap juga boleh menjejaskan 'kesihatan' kulit jika ia tidak dibersihkan. Mekap hanyalah agen sementara menaikkan seri wajah, jika alat mekap yang ada di wajah pun dah terpalit kotor, pastilah perlu dibersihkan, ye tak?

Menyegarkan Wajah

Seperti tubuh badan, wajah juga perlu disegarkan. Wajah yang berat bermekap, di penghujung hari, ia akan nampak letih dan kulit di wajah menjadi kering. Segarkan wajah penting untuk tampak muda dan bertenaga. Wajah lesu, suami pun tak mahu .. hehehehe .. betul? Maka, proses menyegarkan wajah selepas membersihkannya adalah perlu, supaya kulit wajah kekal tegang, berseri dan cantik.

Melembapkan Wajah

Kulit wajah yang kering akan membuatkan ia cepat menampakkan garis-garis penuaan. Bagi wanita, garisan penuaan ini menjadikan mereka kurang menarik. Wajah kering juga akan menyerlahkan kelesuan selain menghilangkan keanjalan kulit wajah. Anjal, barulah sedap bermain cubit-cubitan manja dengan si suami .. ye tak?

Melindungi Wajah

Makanan yang sedap, kalau tidak ditutup, dihurung lalat, boleh membawa ke sakit perut dan cirit birit. Jadi kulit wajah juga perlu 'ditutup' dan dilindungi sebaiknya. Jika tidak dilindungi, maka akan cepatlah ia rosak, dan makin banyaklah kos nanti nak jadikan ia cantik menarik .. huhuhu...

Produk Hesta

Produk Hesta sumber tumbuhan
Tips kecantikan wajah Hesta ini akan lebih berkesan seandainya anda yang sayangkan kulit cantik berseri menggunakan produk atau set perawatan kulit wajah Hesta (Hesta Facial Treatment Set). Sebab apa nak guna produk ini? Bukankah ada produk lain yang boleh digunapakai bersama tips kecantikan wajah tadi tu?

3 Sebab Memilih Produk Hesta untuk Kecantikan Kulit Wajah

Ok, sebabnya ialah ...

Sumber bahan untuk kandungan set perawatan wajah ini adalah dari sumber tumbuhan. Jadi, secara umumnya ia selamat dan paling penting ia suci dan halal digunakan oleh semua. Produk ini mengandungi ekstrak tumbuhan dari Rosemary, Chamomile, Aloe Vera, Minyak Zaitun, dan serbuk mutiara. Ia juga ada approval dari KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia)

Kalau Google, anda boleh nampak banyak kelebihan sumber-sumber yang dah saya nyatakan tu.

Kedua, guna pakai produk ini hanya perlu dua kali sehari. Tak payah setiap kali ke bilik air, nak kena guna .... sekali pakai pagi, dan sekali lagi pakai malamnya.

Ketiganya ... ... itu rahsia produk Hesta .. bab ni .. anda boleh rujuk blog Hesta 1Stop (klik). Di situ, ada tips lain untuk kulit cantik berseri macam gambar di bawah ni .. yehaa .. hehehe...
Panduan dan tips untuk menjaga kulit wajah
Produk penjagaan kulit wajah hesta
Untuk info lanjut mengenai produk ini:

Blog - http://hesta1.blogspot.com
Pembelian - http://hesta1stopbeauty.com
Facebook - https://www.facebook.com/HESTA1STOPBeautyCenter

Wajah itu satu pemberian dan anugerah, jaga sebaiknya bukan hanya luaran tetapi juga dalaman. Jika tidak menjaganya, jangan pula merungut kemudian hari ...



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…