Langkau ke kandungan utama

Senarai Pemenang World Bloggers and Social Media Awards 2014 #MSMW2014

Minggu Media Sosial Malaysia (Malaysia Social Media Week) 2014 telahpun tamat dengan jayanya. Syabas dan tahniah kepada penganjur. Walaupun saya tidak terbabit dengan #MSMW2014 kali ini tetapi kemeriahannya dirasai dalam dunia blog Malaysia. Kemuncak adalah Anugerah Blog Terbaik World Bloggers and Social Media Awards dianugerahkan kepada blog-blog terbaik yang berjaya.

Berikut saya kongsikan senarai penuh pemenang-pemenang anugerah #MSMW2014
Senarai Pemenang World Bloggers and Social Media Awards #MSMW2014

Senarai Pemenang Anugerah Blog Terbaik #MSMW2014 World Bloggers and Social Media Awards

Anugerah-Anugerah Khas #MSMW2014

  • The Social Media Excellence Award in Best FMCG Sector - Nestle Products Sdn Bhd
  • The Social Media Excellence Award in Best Property Sector - IMJ Land Berhad
  • The Social Media Excellence Award in Best Corporate Engagement - RHB Group
  • The Social Media Excellence Award in Best Retail Chain Sector - Sogo Kuala Lumpur
  • The Social Media Excellence Award in Best Online Media - Malaysiakini
  • The Social Media Excellence Award in Popular Shopping Mall - Pavilion KL
  • The Social Media Excellence Award in Best Banking and Finance Sector - MyMaybank
  • The Social Media Excellence Award in Best Customer Engagement - TuneTalk
  • The Social Media Excellence Award in Best Automotive Sector - Honda Malaysia
  • The Social Media Excellence Award in Most Innovative Telco - DiGi
  • The Social Media Excellence Award in Best Logistics and Transportation Sector - AirAsia
  • The Social Media Excellence Award in Best Community Engagement - Ministry of Health Malaysia
  • The Social Media Excellence Award in Urban Wellbeing Engagement - Perbadanan Putrajaya
  • The Social Media Excellence Award in Social Media Agency of the Year - GushCloud
  • The Social Media Celebrity of the Year - Yg Bhg Tan Sri Dr Tony FernandesThe Social Media Excellence Award in Urban Wellbeing Engagement - Putrajaya Corp
Tahniah kepada mereka yang telah berjaya .... semoga semakin sukses di masa akan datang.

Sumber: Norfanil


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Tahniah kepada semua pemenang Blogger MSMW 2014. Moga bidang blogging di malaysia terus berkembang di masa akan dtg :)

    BalasPadam
  2. Tahniah untuk mereka semua. Rezeki tu :)

    BalasPadam
  3. tahniah buat semua pemenang.. :-)

    BalasPadam
  4. Tahniah buat semua yang menang..

    BalasPadam
  5. Tahniah kepada para pemenang. Semuanya hebat belaka.

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah.tahniah semua pemenang :)

    BalasPadam
  7. tahniah kepada semua yg tercalon dan tahniah kpd yg memenangi anugerah mgikut kategori masing2 .. ^^

    BalasPadam
  8. Tahniah untuk yang terbaik...

    BalasPadam
  9. alhamdulilah tahniah semua ^_^

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …