Erkk, ada juga blogger yang teringin nak kotak komen macam blog ini (sebelum bertukar). Kotak komen warna hijau nampaknya jadi perhatian. Saya tak tahu kenapa ia begitu menarik, tetapi kalau mahu kotak komen yang dimaksudkan, saya akan kongsikan kod CSS yang digunakan.

Nak Kotak Komen Hijau?

Ubah CSS kotak komen dengan latar hijau
Tetapi mahu diingatkan bahawa, kotak komen hijau yang saya gunakan mungkin akan tampil berbeza di blog anda. Ada beberapa ubahsuai yang perlu dilakukan. Tapi ubahsuaian itu tidaklah terlalu berat saya fikir. Boleh je dilakukan dengan sedikit pemahaman mengenai kotak komen blogspot anda.


Salin kod CSS untuk komen di atas dan gantikan dengan CSS kotak komen anda. Kat mana bahagian CSS komen blogspot? Cari di sini ...


Silap atau salah tanggung sendiri ye. Saya tak jamin.

Selamat mencuba.

*p.s: Saya ada sediakan servis untuk buat benda-benda cam di atas. PM saya di Facebook jika mahu. Err of course dikenakan bayaran ...



Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

16 Komen

adeh dh tukar kaler lain plak..ha3

Reply

ooo kotak dah bertukar oren...tq for sharring

Reply

Tukar? Siapa tukar? Kerajaan dah kena tukar ke??? hehehehe

Reply

cun.. mcm tu cr buat rupanye

Reply

Menarik...boleh tukar2. Memberi impak kesegaran! Thx HH

Reply

boleh tukar-tukar yea HH...i like oren...lepas nie purple laks....hihi

Reply

bertukar kepada orange ye kotak komen..good job HH..x mmbuatkn org bosan..

Reply

thx u bro. mmg dah lama tunggu tutor nih

Reply

Assalammualaikum,,,tutorial yg menarik... tutorial yg mudah faham terima kasih...bro HH.

mselim3

Reply

wahh... dah bertukar warna la.... :) terima kasih ya, deno nak cuba lah :)

Reply

terima kasih !! dah jadi! yeay! ^_^

Reply

Ya memang boleh tukar-tukar dengan mudahnya ... :)

Reply

Dah jadi? Tahniah .. senang je kan?

Reply

Trylah, benda ni dah asas dah ... hanya tukar kod kaler je

Reply

alhamdulillah.. sebenarnya kan, dah jadi tapi font size kat ruangan komen reply jadi besar.. puas deno cari dan tukar tp tak jadi, tadi deno godek2 kod, lepas setengah jam baru jumpa! baru sama semua saiz font ! yeay! sekarang baru rasa sedpa mata memandang... hihi.. terima kasih en. hasrulhassan :) btw, jom kenali SLE^^

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.