08 Oktober 2013

Nak Kotak Komen Hijau?

Erkk, ada juga blogger yang teringin nak kotak komen macam blog ini (sebelum bertukar). Kotak komen warna hijau nampaknya jadi perhatian. Saya tak tahu kenapa ia begitu menarik, tetapi kalau mahu kotak komen yang dimaksudkan, saya akan kongsikan kod CSS yang digunakan.

Nak Kotak Komen Hijau?

Ubah CSS kotak komen dengan latar hijau
Tetapi mahu diingatkan bahawa, kotak komen hijau yang saya gunakan mungkin akan tampil berbeza di blog anda. Ada beberapa ubahsuai yang perlu dilakukan. Tapi ubahsuaian itu tidaklah terlalu berat saya fikir. Boleh je dilakukan dengan sedikit pemahaman mengenai kotak komen blogspot anda.


Salin kod CSS untuk komen di atas dan gantikan dengan CSS kotak komen anda. Kat mana bahagian CSS komen blogspot? Cari di sini ...


Silap atau salah tanggung sendiri ye. Saya tak jamin.

Selamat mencuba.

*p.s: Saya ada sediakan servis untuk buat benda-benda cam di atas. PM saya di Facebook jika mahu. Err of course dikenakan bayaran ...



Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

16 Komen Nak Kotak Komen Hijau?

adeh dh tukar kaler lain plak..ha3

ooo kotak dah bertukar oren...tq for sharring

Tukar? Siapa tukar? Kerajaan dah kena tukar ke??? hehehehe

cun.. mcm tu cr buat rupanye

Menarik...boleh tukar2. Memberi impak kesegaran! Thx HH

boleh tukar-tukar yea HH...i like oren...lepas nie purple laks....hihi

bertukar kepada orange ye kotak komen..good job HH..x mmbuatkn org bosan..

thx u bro. mmg dah lama tunggu tutor nih

Assalammualaikum,,,tutorial yg menarik... tutorial yg mudah faham terima kasih...bro HH.

mselim3

wahh... dah bertukar warna la.... :) terima kasih ya, deno nak cuba lah :)

terima kasih !! dah jadi! yeay! ^_^

Ya memang boleh tukar-tukar dengan mudahnya ... :)

Dah jadi? Tahniah .. senang je kan?

Trylah, benda ni dah asas dah ... hanya tukar kod kaler je

alhamdulillah.. sebenarnya kan, dah jadi tapi font size kat ruangan komen reply jadi besar.. puas deno cari dan tukar tp tak jadi, tadi deno godek2 kod, lepas setengah jam baru jumpa! baru sama semua saiz font ! yeay! sekarang baru rasa sedpa mata memandang... hihi.. terima kasih en. hasrulhassan :) btw, jom kenali SLE^^


EmoticonEmoticon