Nak Kotak Komen Hijau?

Erkk, ada juga blogger yang teringin nak kotak komen macam blog ini (sebelum bertukar). Kotak komen warna hijau nampaknya jadi perhatian. Saya tak tahu kenapa ia begitu menarik, tetapi kalau mahu kotak komen yang dimaksudkan, saya akan kongsikan kod CSS yang digunakan.

Nak Kotak Komen Hijau?

Ubah CSS kotak komen dengan latar hijau
Tetapi mahu diingatkan bahawa, kotak komen hijau yang saya gunakan mungkin akan tampil berbeza di blog anda. Ada beberapa ubahsuai yang perlu dilakukan. Tapi ubahsuaian itu tidaklah terlalu berat saya fikir. Boleh je dilakukan dengan sedikit pemahaman mengenai kotak komen blogspot anda.


Salin kod CSS untuk komen di atas dan gantikan dengan CSS kotak komen anda. Kat mana bahagian CSS komen blogspot? Cari di sini ...


Silap atau salah tanggung sendiri ye. Saya tak jamin.

Selamat mencuba.

*p.s: Saya ada sediakan servis untuk buat benda-benda cam di atas. PM saya di Facebook jika mahu. Err of course dikenakan bayaran ...



{ 16 comments.. read them below or add one }

kucha lana kucha lana October 08, 2013
adeh dh tukar kaler lain plak..ha3
Anis Salmizan Anis Salmizan October 08, 2013
ooo kotak dah bertukar oren...tq for sharring
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN October 08, 2013
Tukar? Siapa tukar? Kerajaan dah kena tukar ke??? hehehehe
Zamani Abe Zamani Abe October 08, 2013
cun.. mcm tu cr buat rupanye
Bin Muhammad Bin Muhammad October 08, 2013
Menarik...boleh tukar2. Memberi impak kesegaran! Thx HH
Sukma Haron Sukma Haron October 08, 2013
boleh tukar-tukar yea HH...i like oren...lepas nie purple laks....hihi
Kisah Si Dairy Kisah Si Dairy October 08, 2013
bertukar kepada orange ye kotak komen..good job HH..x mmbuatkn org bosan..
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. October 08, 2013
thx u bro. mmg dah lama tunggu tutor nih
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal October 08, 2013
Assalammualaikum,,,tutorial yg menarik... tutorial yg mudah faham terima kasih...bro HH.

mselim3
deno deno October 09, 2013
wahh... dah bertukar warna la.... :) terima kasih ya, deno nak cuba lah :)
deno deno October 09, 2013
terima kasih !! dah jadi! yeay! ^_^
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN October 28, 2013
Ya memang boleh tukar-tukar dengan mudahnya ... :)
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN October 28, 2013
Dah jadi? Tahniah .. senang je kan?
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN October 28, 2013
Trylah, benda ni dah asas dah ... hanya tukar kod kaler je
deno deno October 28, 2013
alhamdulillah.. sebenarnya kan, dah jadi tapi font size kat ruangan komen reply jadi besar.. puas deno cari dan tukar tp tak jadi, tadi deno godek2 kod, lepas setengah jam baru jumpa! baru sama semua saiz font ! yeay! sekarang baru rasa sedpa mata memandang... hihi.. terima kasih en. hasrulhassan :) btw, jom kenali SLE^^

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.