Langkau ke kandungan utama

Nak Kotak Komen Hijau?

Erkk, ada juga blogger yang teringin nak kotak komen macam blog ini (sebelum bertukar). Kotak komen warna hijau nampaknya jadi perhatian. Saya tak tahu kenapa ia begitu menarik, tetapi kalau mahu kotak komen yang dimaksudkan, saya akan kongsikan kod CSS yang digunakan.

Nak Kotak Komen Hijau?

Ubah CSS kotak komen dengan latar hijau
Tetapi mahu diingatkan bahawa, kotak komen hijau yang saya gunakan mungkin akan tampil berbeza di blog anda. Ada beberapa ubahsuai yang perlu dilakukan. Tapi ubahsuaian itu tidaklah terlalu berat saya fikir. Boleh je dilakukan dengan sedikit pemahaman mengenai kotak komen blogspot anda.


Salin kod CSS untuk komen di atas dan gantikan dengan CSS kotak komen anda. Kat mana bahagian CSS komen blogspot? Cari di sini ...


Silap atau salah tanggung sendiri ye. Saya tak jamin.

Selamat mencuba.

*p.s: Saya ada sediakan servis untuk buat benda-benda cam di atas. PM saya di Facebook jika mahu. Err of course dikenakan bayaran ...




Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. adeh dh tukar kaler lain plak..ha3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tukar? Siapa tukar? Kerajaan dah kena tukar ke??? hehehehe

      Padam
  2. ooo kotak dah bertukar oren...tq for sharring

    BalasPadam
  3. cun.. mcm tu cr buat rupanye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Trylah, benda ni dah asas dah ... hanya tukar kod kaler je

      Padam
  4. Menarik...boleh tukar2. Memberi impak kesegaran! Thx HH

    BalasPadam
  5. boleh tukar-tukar yea HH...i like oren...lepas nie purple laks....hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya memang boleh tukar-tukar dengan mudahnya ... :)

      Padam
  6. bertukar kepada orange ye kotak komen..good job HH..x mmbuatkn org bosan..

    BalasPadam
  7. thx u bro. mmg dah lama tunggu tutor nih

    BalasPadam
  8. Assalammualaikum,,,tutorial yg menarik... tutorial yg mudah faham terima kasih...bro HH.

    mselim3

    BalasPadam
  9. wahh... dah bertukar warna la.... :) terima kasih ya, deno nak cuba lah :)

    BalasPadam
  10. terima kasih !! dah jadi! yeay! ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah jadi? Tahniah .. senang je kan?

      Padam
    2. alhamdulillah.. sebenarnya kan, dah jadi tapi font size kat ruangan komen reply jadi besar.. puas deno cari dan tukar tp tak jadi, tadi deno godek2 kod, lepas setengah jam baru jumpa! baru sama semua saiz font ! yeay! sekarang baru rasa sedpa mata memandang... hihi.. terima kasih en. hasrulhassan :) btw, jom kenali SLE^^

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…