Langkau ke kandungan utama

Halalkah Pendapatan 8Share?

Ramai yang tertanya-tanya, halalkah pendapatan dari program 8Share? Yelah, ia bukan satu isu kecil, ia satu isu besar, lebih-lebih lagi ramai yang sertai buat duit online dengan 8Share ini ialah blogger Malaysia yang beragama Islam. In Sha Allah, dalam entri ini anda boleh tonton satu video pendek yang menjelaskan persoalan Halalkah Pendapatan 8Share?

Halalkah Pendapatan 8Share?

Video pendek ini disediakan oleh pihak 8Share sendiri dengan menampilkan Yuna. Kenal Yuna? Bukan Yuna Zarai penyanyi international Malaysia tu ehh ... ini Yuna yang handle segala urusan cashout untuk ahli berdaftar 8Share.

Sebagai seorang yang pentingkan mana datang sumber sesuatu pendapatan itu, maka video ini harus anda tonton. Dan menerusi video ini juga, anda akan tahu, adakah sumber pendapatan yang atau telah anda dapat itu halal atau tidak. Haa .. yang ni tak perlulah nak ulang, anda dah besar panjang tahu mana baik dan mana buruk; mana cara yang betul dan cara tidak betul.

Satu ingatan penting, nak buat duit .... jangan menipu dan memperdaya. Itu sahaja.


Harap dah jelas mengenai isu pendapatan halal atau tidak halal jana pendapatan online menerusi 8Share ini. Saya tahu, mesti ada di kalangan anda yang dok baca akan terkena tempiasnya, al maklumlah .. dalam keadaan sekarang, ramai yang cuba dapatkan income mudah dengan cara mudah tetapi tidak sepatutnya.

Dapatkan tips dari saya mengenai cara nak buat duit online melalui 8Share dengan betul di sini - 7 Tips Popular Buat Duit Dengan 8Share dan Cara Betul dan Tips Dapatkan Income 8Share

Pendapatan anda melalui 8Share mungkin boleh dipertikaikan samada ia halal atau tidak, cuba baca entri yang saya tulis ini - Cara Tipu Klik Iklan 8Share. Satu entri yang boleh mengingatkan kita apa yang boleh dan tidak boleh dalam bab mencari pendapatan secara online sah dan halal.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. haa, baru kejap tadi bukak email dari Yuna dia hantar pasal video nie.. baru terfikir nk post entri pasal nie tapi HH lgi cepat haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kepantasan adalah segala-galanya .. hahahaha

      Padam
  2. account 8share cx da lame terkubur. haha. tp yelakan, ramai yg suke tipu . soh klik link tp kua 8share. tipu. huhu. yg soh klik time segmen diorunk tu okaylah jgk kan .. semoga halal tiap yang kita dptkan. :)

    BalasPadam
  3. sudah tonton dan faham :)

    BalasPadam
  4. yang penting caranya..betul tak bro..hu3

    BalasPadam
  5. Yupa.. wa setuju.. Jangan menggunakan ayat2 yang menipu semata2 nak suruh org lain klik.. heh..

    BalasPadam
  6. masih ramai yang main jahat ni..

    BalasPadam
  7. suatu peringatan buat saya dan bloggers....

    BalasPadam
  8. Yuna ke Aqila? Inilah yg dikatakan sebagai publisher, atas usaha masing2 duit jd halal @ haram. Ko share bnda betul, ok ko share bnda salah x ok lah jadinya.. ke guane?

    BalasPadam
  9. Dapat juga video dari Yuna. Dulu-dulu ingat Yuna tu Yuna Zarai. Hehe. Dah clear dah pasal kaedahnya :)

    BalasPadam
  10. (Y) ye ini yang sebetulnya.. cara kita yang menghalalkan duit itu. Kalau salah maka jadilah sebaliknya. Wallahu'alam

    BalasPadam
  11. Baru tengok juga di emel.. mmg betul, pokok pangkal atas mcmmana kita nk promote.. boleh jadi halal atau haram...

    BalasPadam
  12. la ni rupa Yuna. Cun gak. BBL tak berapa aktif dengan 8share ni lagi pun sendiri mau ingat la bila duit 8share tu guna beli makanan

    recent post : Semangat Header & Logo Baru

    BalasPadam
  13. ramai yang nak cepat naik earnings tu...ada yang buat cara salah...fikirlah sendiri halal ke tak income yang dapat tu kan...huhu

    BalasPadam
  14. As'salam...help! Sape2 ade vid ats tu mean link bole tlg sharekn pasai ambe xleh tgk vid xbole tekan langsung pantuan tu...nk tonton vid penjelasan halal haram...mohon jasa baik korg share link tu kt sini or at my email boyafiq_07@yahoo.com psai ambe mau perkemas dlu soal halal haram bru bole jelaskn kt org lain nk join o x...big thanks to yg sudi nlong ambe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Video di atas berfungsi dengan baik. Ada pautan disediakan di dalam video tu.

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …