Tips Blog Dapat Trafik Ketika Berhari Raya

As-Salam. Ehemm .. tak update, tapi blog boleh terima trafik - lebih-lebih lagi ketika anda sedang sibuk berhari-raya. Macamana ehh nak bolehkan blog terima trafik walaupun ketika diri sedang sibuk berkunjung ke rumah sanak saudara dan rakan taulan? Mesti ada tips dan panduan tertentu yang boleh digunapakai ketika raya aidilfitri 2013.

Ok. Saya akan kongsikan sedikit panduan, tips untuk para blogger Malaysia membolehkan blog terima trafik ketika hari raya. Tak susah mana, cuba anda kena siap sedia, dan cuba hadamkan apa yang akan saya sampaikan ini.
OHBlogger Malaysia panduan dan teknik dapat trafik ke blog masa raya

Tips Blog Dapat Trafik Ketika Berhari Raya

  • Buat entri auto-publish - yang pastinya berkaitan hari raya.
  • Buat entri SEO yang memungkinkan trafik akan sentiasa hadir walaupun tanpa update terbaru.
  • Buat entri siap sedia - dalam bentuk draf. Ada masa terus tekan publish.
  • Buat giveaway, kontes sebelum hari raya. Pastikan anda dah siap sedia untuk senaraikan peserta dan terbitkan ketika hari raya - buat autopublish pun boleh.
  • Join mana-mana segmen, kontest atau giveaway yang dianjurkan oleh blogger Malaysia.
  • Tulis entri mengenai program hari raya di Malaysia, contoh rumah terbuka, siaran tv, dan seumpamanya.

Ada lagi yang anda terfikirkan? Boleh kongsi di ruangan komen. Ini adalah antara tips dan panduan untuk blog terima trafik ketika musim perayaan terutama Aidilfitri.

Kehilangan trafik blog akan ketara kerana ramai yang sedang seronok bronok bersama saudara serta rakan taulan. Jadi, untuk mereka yang mementingkan trafik blog boleh guna pakai tips yang telah saya kongsikan. Sedikit tak banyak, in Sha Allah, akan ada trafik yang hadir ke blog anda. Yelah .. anda tentu tak mahu dapat pageviews kosong macam yang saya terima hari tu kan kan? Baca SINI (klik).

Selamat mencuba.



{ 7 comments.. read them below or add one }

daddydee jedi daddydee jedi August 06, 2013
terima kasih atas tip yang dikongsi..
hafiz hafizol hafiz hafizol August 06, 2013
dah buat entri program hari raya kat tv.. harap2 berkesan hahahaha...
Shaiful Zaidi Shaiful Zaidi August 06, 2013
terima kasih. Selamat Hari Raya Aidil Fitri.
Yumida Huda Yumida Huda August 06, 2013
nice sharing bro hh
akan yumida praktikkan nati
aah...skrg bz kemas umah
jarang dpt nak ngadap blog
perkongsian yg baik
Cik Matahariku Cik Matahariku August 06, 2013
terima kasih Hh. sy cuba buat entri yg ada SEO.. alhmdulillah:) satu lagi saranan buat entri auto publish pun bgus jugak..selamat Hari Raya Hh, maaf bnyk2 kl ada komen2 sy di sini yg menyinggung hati..teruskn menulis entri2 yg guide blogger m'sia ke arah penulisan blog yg bermutu. tq.
MY@R MY@R August 06, 2013
tips yang berguna untuk semua blogger..www.tepakku.com

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.