Cara Hantar Blog ke Enjin Carian Bing

As-Salam. Masih ada blogger yang belum tahu cara nak hantar url blog ke enjin carian. Kalau tak hantar untuk diindeks, tentulah entri dan blog tidak akan terpapar dalam enjin carian. Kena hantar secara berkala supaya enjin carian sentiasa alert akan perubahan blog kita - sama juga ping entri-entri blog menerusi laman khidmat ping.

Antara enjin carian popular selain daripada Google Search ialah Bing. Bing merupakan enjin carian bagi Yahoo dan juga MSN yang digabungkan (kalau tak silap saya). In Sha Allah, saya kongsikan cara nak hantar url blog anda ke enjin carian Bing ini, ia memang sangat mudah.

Cara Hantar Blog ke Enjin Carian Bing

Dah siap, akan keluar mesej berikut:
Diberikan pilihan untuk daftar Bing Webmaster ... terpulang untuk terima atau tidak. Hmm saya memang guna Bing Webmaster ni - sebagai tambahan kepada Google Webmaster.

Selamat hantar url blog anda ....



Post a Comment

10 Comments

  1. tak pernah tau.. terima kasih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Dah tau ni leh la apply ilmu yang dah dapat ehhh.

      Delete
  2. Terima kasih ats perkongsian ilmu

    ReplyDelete
  3. Ilmu baru nie.. Lepas ini nak try la.

    tq bro

    Selamat Hari raya bro. ampun maaf kalau ada penulisan saya , ada bro tersentap hehe

    :)

    ReplyDelete
  4. Infomasi yang menarik..ilmu yang berguna..Selamat Hari Raya..http://www.tepakku.com/

    ReplyDelete
  5. Terima kasih sharing, tak pernah tahu.

    ReplyDelete
  6. o... baru perasan... lepas sy daftar kat enjin ni lah pv sy harian mencanak naik 300 lebih... terima kasih sifu...

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com