Langkau ke kandungan utama

Bila Selebriti Jelita Baca Tweets OHBlogger Malaysia

Selebriti jelita baca tweets blog ini. Dah lama, sejak tahun lepas dah (kot) si aktres jelita ni followed twitter blog ini. Mungkin pada masa tu, saya banyak keluarkan cerita dan kisah selebriti jelita ini. Follow twitter tapi tak pasti samada si jelita ini ada baca isi kandungan blog. Belum lagi nampaknya meninggalkan jejak-jejaknya.

Apa manfaatnya bila selebriti jadi follower anda? Hmmm ..... saya lebih suka fikir positif. Bila ada yang ikut itu punyai pengikut yang ramai, maka lebih mudahlah untuk sebar luaskan sesuatu - dan dalam konteks ini, penyebaran ilmu mengenai blog. Oh saya tidaklah hebat mana, tapi andai dapat satu dua entri dikongsikan menerusi twitter, dan lepas tu diretweet pula oleh seorang selebriti cantik yang ada jumlah pengikut yang ramai - bukankah itu satu kelebihan.

Neelofa Follows HASRULHASSAN.COM di Twitter

Neelofa suka OHBlogger Malaysia

Bagaimana nak bolehkan selebriti seperti Neelofa follow anda? Mudah je, cerita dan kongsi perkara-perkara baik .... itu sahaja. Tak perlu adu domba, tak perlu gossip.

Benda baik semua orang suka. Maka mengapa perkara itu tidak dilakukan oleh blogger Malaysia? Bagi saya setiap manusia ada kebaikan ia sendiri, kerana itulah dia dilahirkan ke dunia ini. Mungkin kerana jalan yang dipilih itu telah membawa kepada takdir yang berlainan.
reTweet Neelofa dari OHBlogger HASRULHASSAN.COM

Eceh, janganlah pandang-pandang dan senyum simpul pada saya sebegitu rupa. Tak perlu jeles pun. Neelofa bukan tertarik pada saya ... hehehe... tapi mungkin kepada cerita-cerita, kisah dan perkongsian yang saya terbitkan menerusi blog ini. Tak percaya? Lihat tweet dulu yang pernah Neelofa balas - Baca INI (klik).

Ya, tentu seronok bila ada selebriti jelita baca tweets dan blog anda ... kan kan?

Oh ya, twitter blog ini - http://www.twitter.com/hasrulhassan

Pastikan ada muka saya ehhh .. kalau bukan, itu mungkin pelakon dari India.... hehehehe....

*p.s: Manusia itu dilahirkan dalam pelbagai wajah dan rupa. Mereka bukan dilahirkan untuk dibenci, tetapi untuk disayangi sesama. Ada tujuan manusia itu dilahirkan dalam variasi. Fikir dan jangan cepat kita melatah dan membuat penghakiman.





Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Suka dgn ayat terakhir tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayat yang mana tu? Pelakon filem india tu ke?

      Padam
  2. sy pn suka ayat tu...jom follo n exchange list Tak Mungkin Benar

    BalasPadam
  3. mesti suka neelofa ni.... hihihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehemm .. *dengan senyum simpul memalu kucing siam .. hahahaha

      Padam
  4. huhuhu nak try jgk r cam bro..mna tau le tarik neelofa bca entri kat blog jgk huhu~

    BalasPadam
  5. hehe den dulu pernah tweet bro adi putra, terus dia follow twitter den

    BalasPadam
  6. pergh,.. bestnya..hehehehe.. tahniah bro... :)

    BalasPadam
  7. wahh best2 dato fazley, adi putra, tauke jambu antara artis yg rajin follow peminatnya di twitter =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh baru tahu tu Banu ... hmmm .. adi putra ada follow gak.

      Padam
  8. Aku suka neelofa...hihihi

    BalasPadam
  9. NAK JUGAK RASA DI FOLLOW ARTIS..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe..cubalah tweet pasal mereka. Yang baik2 sahaja :)

      Padam
  10. wah, mesti rasa banggakan HH..kalau saya pun mesti rasa gembira

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…