Hari Raya. Selain daripada juadah makanan yang sedap-sedap, hari raya juga ada banyak minuman yang sedap-sedap dan best. Antaranya ialah air koktel (cocktail) yang biasanya menjadi pilihan air minuman paling sedap di hari raya.

Hidangan di luar kebiasaan, barulah raya .. ye tak? Takkan nak hidang .. asyik-asyik air Ribena, sirap Ros atau Laici Lemon. Air oren dah lama outdated .. huhu .. cubalah resepi air koktel yang best ini, mengandungi buah Naga, buah Laici, Mangga dan jua Lengkung atau Cincau.

Resepi Air Koktel Paling Sedap, Minuman Istimewa Ketika Raya

Resepi air koktel buah paling sedap

Sempoi je resepi air koktel ni. Ia merupakan resepi best dikongsikan oleh Zaky Mat Ali. Tak susah nak membuatnya, cuma perlu sediakan bahan-bahan berikut sahaja...

[ads id='ads1']

Bahan-Bahan Air Koktel Paling Sedap

Resepi air koktel buah paling sedap
  • 1 tin susu sejat
  • Setengah tin susu pekat
  • 1 tin buah laici
  • 1 biji buah naga
  • 2 biji buah mangga
  • Cincau
  • Ais
 


Cara Membuat Air Koktel Paling Sedap

Resepi air koktel buah paling sedap

Bancuh susu pekat dengan dua cawa air panas. Biar sebati. Kemudian, tambah lagi dua cawan air. Campur semua bahan-bahan tadi, iaitu buah laici, buah naga, mangga dan juga lengkong atau cincau. Jangan lupa tambahkan ais untuk rasa yang lebih nyaman.

Hidangkan kepada tetamu yang hadir di hari raya. Pasti akan awesome .. :)

Resepi Air Koktel Buah Naga, Laici, Mangga Paling Sedap

Sumber asal: Air Koktel Paling Sedap

11 Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

**Jika anda menggunakan Google Crome, tetapi tidak boleh meninggalkan komen, anda kena ENABLE THIRD PARTY COOKIES pada setting Privacy and Security Crome anda.**

  1. Nampak sangat menyelerakan..nanti nak cuba juga, lagipun nengok tengah banyak mangga kann..musim sekarang ni ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best buat koktel ni .. sbb ia rasa original buah-buahan

      Padam
  2. menu koktail ni mmg mudah disediakan utk tetamu tp yg ltk buah2 mcm ni tk try lg

    BalasPadam
  3. Sedap dan mudah. Warna ungu buah naga tu memang menarik perhatian

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan .. senang je nak buat air sedap untuk hari raya

      Padam
  4. nyaman tekak klu dapat air ni

    BalasPadam
  5. wow mmg nampak lazat lah.. nanti boleh cuba

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. Ohh ye ... isteri saya pun ada gak buat air koktel masa bulan puasa.

      Padam
  7. perghh sedapnya koktel. jarang2 dapat ni. kalau ada selalu masa raya je

    followed here #4482

    BalasPadam
  8. sedap. selalu buat yang tanpa buah naga. next time, boleh cuba tambah buah naga pula.

    BalasPadam

Catat Komen

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

**Jika anda menggunakan Google Crome, tetapi tidak boleh meninggalkan komen, anda kena ENABLE THIRD PARTY COOKIES pada setting Privacy and Security Crome anda.**

Terbaru Lebih lama