Mak Long Bawang - Iklan Raya TM 2018. Satu lagi iklan Raya 2018 yang best, yang saya terlupa nak selitkan dalam senarai 30 iklan dan filem pendek Raya yang best tahun ini. Mak Long Bawang, satu lagi iklan raya yang cukup menarik untuk ditonton di musim perayaan ini.

Iklan Telekom Malaysia (TM) ni saya baru tengok di TV awal hari ini. Layan juga ... kena pula dengan situasi Malaysia yang sedang berfenomena dengan Makcik Bawang.

Mak Long Bawang - Iklan Raya TM 2018Makcik Bawang adalah satu istilah yang muncul secara tiba-tiba yang saya tak tahu ntah mana usulnya ketika kemeriahan Pilihan Raya Umum bermula. Ia merujuk kepada individu yang suka bergosip dan mengumpat .. hoho.

Benda ni dah lama wujud dalam masyarakat di Malaysia tak kira kaum.

Cuma baru-baru ini sahaja ianya telah dilabelkan dengan istilah Makcik Bawang.

Namun, apa yang ditunjukkan dalam Mak Long Bawang - iklan raya TM 2018 ini sesuatu yang mungkin boleh dijadikan iktibar.

Kita membawang kerana kita care ... kan kan?

Video Penuh Iklan Raya TM 2018 - Mak Long Bawang

Nah, saksikan sendiri video penuh iklan Mak Long Bawang ini.

1 Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. hahaha betul, ada jugak betulnya makcik bawang tu tanya, bukan saja nak sakitkan hati tapi nak tahu perkembangan.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Bisnes Shopee

Advertisement

BERMASALAH DENGAN HARTA PUSAKA?

Panduan Mengurus Harta Pusaka dan Hibbah. - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement