30 Iklan Raya 2018 Terbaik Best

Borong Online dari China
Tahun 2018 nampaknya banyak betul iklan (TVC) serta filem pendek sempena Hari Raya dikeluarkan dan telah dimuat-naik di YouTube. Antara yang best ialah filem pendek Raya 2018 dari TNB, Watsons, Pasaraya Hari-Hari, Hot FM, Habib Jewels dan banyak lagi. Tahun ini memang banyak betul pilihan terbaik iklan raya yang syok ditonton.

Iklan & Filem Pendek Raya 2018 Yang Best Tonton

Iklan & Filem Pendek Raya 2018 Yang Best Tonton
Kebanyakkan iklan-iklan raya ini telah dimuat-naik ke YouTube sejak pertengahan Ramadan lagi. Ada yang telah mencapai lebih ratus ribu views sejak itu dan menjadi video trending di YouTube. Memang rakyat Malaysia suka menonton video-video iklan Raya 2018 ini.

Kerana itu, saya suka nak senaraikan pilihan terbaik video iklan Raya 2018 yang telah menjadi viral dan trending di YouTube Malaysia untuk pengetahuan anda. Mungkin ada di antara anda belum pernah tonton lagi iklan-iklan raya 2018 terbaru ini.

Senarai yang akan saya kongsikan ini, saya sertakan sekali dengan videonya, jadi boleh tonton terus.

Agak-agak mana video atau filem pendek iklan Raya 2018 yang paling best?

1. Dalam Hati Opah #RantaianKasih - Habib Jewels


2. #MisiIkhlasAidilfitri - Watsons




3. Raya Chin - Mstar Online

4. #HidupTanpaKepuraan - MBSB Bank


5. SDP Stories - Hari Raya Aidilfitri 2018 - Sime Darby Properties


6. Mana Angah - Filem Pendek Raya 2018 Hot FM


7. #RiangRayaTuneTalk - Raya Bersama Mak Ngah Lipstik - TuneTalk


8. Janji Amin - DBKL Raya 2018


9. Harapan Syawal - FMC 2018


10. Misi Riuh Raya - Petronas Hari Raya 2018




11. Dendam Adam - KFC Raya 2018


12. Kantoi Mencuri - Pasaraya Hari-Hari


13. Bisik Hati Mak - Filem Pendek Raya Telekung Siti Khadijah 2018


14. Semua Tentang Syawal - Iklan Raya AKPK


15. Kasih 5 Sekawan - Filem Pendek Aidilfitri 2018 Celcom


16. RayaBestSama - UMobile


17. Rumah Epik Fantastik - TNB Raya 2018


18. Ops Lip Lap Raya - Malaysia Airlines 2018


19. Jalan Cerita Raya - Toyota Malaysia


20. Gaya Raya Paling Ori - Filem Pendek Raya 2018 Astro Gempak




21. Buah Hati Raya - Lazada


22. Raya Last Minit - Samsung Malaysia


23. Setulus Kasih Di Sisimu - Oppo Iklan Raya 2018


24. Setia Di Sampingmu - Setia Raya 2018


25. #Nawaitu - Digi Raya 2018


26. Kuih Habuk Mak - Traveloka


27. Berkat Disulam Bantuan Diberi - RHB Raya 2018


28. Misi Rescue Raya - Sun Life Malaysia


29. #TeamRayaMerah - PruBSN


30. Abah Tak Bagi - Iklan Raya 2018 Hong Leong Bank




Alamak .. banyak la pulak saya senaraikan .. haha .. jenuh korang terpaksa nak scroll tengok satu-satu kan kan? Tetapi ini antara iklan raya terbaik dan best yang sempat saya jumpa, dan dah tonton.

Maaf sebab saya tak senaraikan ikut populariti atau mana yang paling best, saya sengaja rawak, supaya anda sendiri boleh pilih mana yang paling best.

Ada iklan dan filem pendek raya yang sedih, ada lawak, ada jenaka, namun semuanya ada mesej tersendiri yang ingin disampaikan sempena Hari Raya 2018.

Kalau sudi, kongsikan senarai top 3 pilihan anda di ruangan komen.

Oh ya, mungkin ada video atau filem pendek raya yang tidak sempat saya masukkan dan senaraikan. Kalau ada, boleh beritahu di bawah nanti.


Samsung Galaxy Note 9

Post a Comment

4 Comments

  1. Iklan Habib jewwels tu sangat terkesan sekali huhuhu :(

    ReplyDelete
  2. banyak lagi yang tak tengok, nak kena sedia tisu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada beberapa lagi iklan raya yang tak dimasukkan dalam senarai ni

      Delete
  3. banyaknya iklan raya kali ni.. tak sempat lagi nk tgok..

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.