Dengarnya ramai calon-calon yang memohon kerja kerajaan yang dipanggil untuk hadapi ujian Psikometrik. Aha, kalau anda tak pasti samada anda dipanggil untuk ujian ini, silalah semak sekarang di laman web rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian ini sudah menjadi mandatori kalau nak mula menjawat jawatan dalam agensi perkhidmatan awam.

Ujian Psikometrik secara asasnya tak susah mana. Tapi, kena ingat juga .. pihak SPA bukan saja-saja nak buat ujian ini untuk semua calon yang memohon kerja kakitangan awam. Ia adalah salah satu cara pihak SPA nak singkir calon-calon. Ramai weihh calon minta kerja dalam SPA tu.

Buatlah Latih Tubi Soalan Psikometrik Kalau Nak Lulus

Buat Latih Tubi Soalan Psikometrik Kalau Nak Lulus

Ada yang mungkin tertanya, kalau tak susah .. kenapa ramai yang masih gagal? Sebabnya ialah, ramai calon yang terlalu yakin akan dapat lulus dengan baik dalam ujian Psikometrik ini. Disebabkan rasa konfiden yang tinggi itulah, mereka persiakan peluang dan tidak bersedia dari awal.

Apa-apa peperiksaan dan ujian, mesti nak kena sedia. Paling tidak, kena buat latih tubi lihat dan jawab soalan-soalan yang berkaitan.

Begitulah halnya dengan ujian Psikometrik ini. Untuk calon-calon yang benar-benar nak lulus, anda disarankan untuk membuat latihan latih-tubi bentuk-bentuk dan contoh-contoh soalan ujian Psikometrik.

Ujian ini adalah merupakan ujian terhadap tingkah-laku dan juga respon. Ia adalah untuk kenalpasti apakah respon anda terhadap sesuatu masalah yang diberikan. Ia juga adalah cara untuk lihat sejauh mana positifnya diri anda terhadap tugas dan tanggungjawab.


SPA memang strict bab ini, apatah lagi dalam era pemerintahan kerajaan yang mahu 100% bebas daripada rasuah, dan tingkatkan integriti. Calon kena bijak menjawab, dan jangan sesekali terperangkap dengan soalan-soalan Psikometrik yang boleh menjerat untuk GAGAL.

Nak lulus ke nak gagal? Andai anda seorang yang benar-benar nak lulus ujian Psikometrik, sekali lagi saya syorkan, anda wajib, mesti, perlu buat latih-tubi mejawab soalan-soalan ujian Psikometrik ini.

Bagaimana nak mulakan? Bagaimana nak dapatkan contoh-contoh soalan ujian Psikometrik ini?

Rujukan Calon Nak Lulus Ujian Psikometrik

Latih Tubi Ujian PsikometrikGunakan panduan tersebut yang terkandung beberapa tips penting untuk lulus ujian Psikometrik ini, selain sejumlah soalan-soalan ujian Psikometrik untuk latihan latih-tubi anda.

Mesti bersedia awal. Ramai gagal kerana mereka tidak ambil peduli nasihat ini. Buat latih tubi, kalau nak lulus ujian Psikometrik ini. Elakkan rasa konfiden yang tak bertempat tu. Kalau rasa konfiden sebab dan jawab soalan-soalan tu ... tu lain ceritalah.

Janji sebagai calon yang nak lulus peperiksaan atau ujian Psikometrik ini, mesti bersedia, wajar buat latih tubi.

Gunakan peluang ini, terus buat tempahan menerusi link di bawah ini, tak pun baca dulu apa yang ditawarkan untuk anda LULUS dalam UJIAN PSIKOMETRIK 2021:


7 Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

 1. Calon kena dapatkan dan buat latih tubi.in syaa Allah lulus. Rezeki kerja Tuhan. Kerja kita usaha cari jalan. Good luck all!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Mana-mana kerja ada peringkat nak terima kerja, ujian psikometrik ni ujian SPA ... nak lulus kenalah bersedia.

   Padam
 2. Apa-apa peperiksaan pun, kalau nak berjaya memang kena buat persediaan. Latih tubi lah seberapa banyak yang boleh. Semoga berjaya buat calon-calon SPA.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Teringat zaman SPM ... satu buku tebal tu buat latih tubi Add Maths ..

   Padam
 3. 24/1 ni sy ada ujian psikometrik ni boleh bg tips tak

  BalasPadam
  Balasan
  1. Jawab soalan dan berikan jawapan yang TONJOLKAN NILAI POSITIF ...

   Padam
  2. maaf nk tanya, ada soalan math tak untuk ujian psikometrik ini

   Padam

Catat Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Bisnes Shopee

Advertisement

BERMASALAH DENGAN HARTA PUSAKA?

Panduan Mengurus Harta Pusaka dan Hibbah. - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement