Perghh .. untunglah siapa yang duduk di Wilayah Persekutuan. Saya dapat info, pihak Pemuda Barisan Nasional (BN) Wilayah Persekutuan akan memberi bantuan petrol percuma kepada semua penunggang motosikal di setiap kawasan Parlimen di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya setiap awal bulan bermula April 2017. Ia satu berita yang pasti akan melegakan warga 3 kotaraya ini.

Saya memetik berita yang dilaporkan oleh MStar yang mengatakan bahawa Program Isi Minyak Motor Percuma ini mensasarkan lebih 117,000 penunggang motorsikal di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan; tanpa mengira latar belakang dan parti politik.

Petrol Percuma Untuk Penunggang Motorsikal di Wilayah Persekutuan

Petrol Percuma Untuk Penunggang Motorsikal di Wilayah Persekutuan

Program yang membabitkan kos kira-kira RM250,000 ini adalah bertujuan untuk meringankan beban penunggang motorsikal yang terbeban dengan kenaikan harga petrol di pasaran sejak akhir-akhir ini.

Program ini telahpun dilancarkan pada 22 Februari (Rabu) di sebuah stesen minyak di Taman Seri Rampai, KL; yang menyaksikan lebih 600 buah motorsikal menerima petrol percuma.

Program ini akan bermula secara menyeluruh bermula April 2017. Jadi, buat mereka yang menunggang motorsikal di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan, bolehlah ambil peluang ini nanti untuk jimat belanja petrol.

Pun begitu, pemberian petrol percuma ini terhad untuk penunggang motosikal di bawah 150cc, dan hanya diberikan pada setiap awal bulan sahaja. Pemberian petrol percuma ini juga hanya terdapat di stesen-stesen minyak tertentu sekitar Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan.

Saya masih lagi mencari maklumat berkaitan senarai stesen minyak terbabit, yang mungkin perlu dirujuk kepada pihak Pemuda BN WP yang menjadi penganjur.

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

**Jika anda menggunakan Google Crome, tetapi tidak boleh meninggalkan komen, anda kena ENABLE THIRD PARTY COOKIES pada setting Privacy and Security Crome anda.**

Sebelum Selepas

Dapatkan 365 Ayat Emosi Mudah Viral - Free Marketing Berkesan Klik Sini Untuk Download!

Rujukan Exam Pembantu Tadbir PSEE N19

Ebook Rahsia YOUTUBER Naikkan Views Dengan Headline Padu Klik Sini Untuk Download!