RinggitPlus Banner

34 Senarai Blog Pilihan 2017

AI Trade
Alhamdulillah. Jenuh juga saya nak memilih senarai blog yang telah diberikan kepada saya untuk menjadi blog pilihan 2017. Senarai blog yang terpilih ini saya akan masukkan ke dalam blog list di bahagian sidebar blog. Ia adalah sebahagian daripada senarai 149 blog yang telah sudi memberikan respon kepada saya di FB baru-baru ini.

Terima kasih saya ucapkan kepada rakan blogger yang memberikan respon pantas. Tak sangka betul. Ramai yang berikan respon seawal 5 saat ianya berada di timeline FB. Ini untungnya kalau follow saya di FB dan buat see first .. hehehe... :P

34 Senarai Blog Pilihan Khas 2017

Saya telah memilih 34 blog ini daripada senarai 149 blog atas sebab-sebab tertentu. Saya dah lihat satu persatu blog yang disenaraikan, dan saya ada tinggalkan komen apa yang patut.

Kalau ikutkan ada lebih daripada 149 blog, tetapi saya dah padam dari senarai sebab kesukaran saya nak masuk blog tersebut. Baru nak loading, PC saya dah pegun ... huhu ... jadi, blog yang sebegitu, saya dah reject. Saya nak bagi ulasan, komen dan teguran pun tak boleh sebab memang tak boleh nak masuk .. haha.

34 blog yang dipilih ini ada kelebihan tersendiri untuk saya. Jika anda pernah baca tips blogging yang saya berikan sebelum ini, ia adalah salah satu cara blogwalking terpilih yang saya kerap gunakan untuk tujuan SEO. Dan antara tools yang saya gunakan ialah SEO Quake yang terpasang di browser Crome.
Selain itu, saya juga ambil kira beberapa point yang lain. Walaupun begitu, bloglist am yang ada lebih 100 blog tu masih kekal di sini - Senarai Bloglist.

Orait.

Jom lihat 34 blog pilihan khas ini ...

  1. abcdilayz.blogspot.my
  2. belajarblog2017.blogspot.my
  3. cucurkembung.blogspot.my
  4. dhuharashidi.blogspot.my
  5. jepunmari2.blogspot.com
  6. mamanaimdaddynurin.blogspot.my
  7. miszrockers.blogspot.my
  8. mohazsue.blogspot.my
  9. mrsfara.blogspot.my
  10. mrspuex.blogspot.my
  11. mummysupplementshop.blogspot.my
  12. myputeri21.blogspot.my
  13. mysarangs.blogspot.my
  14. notashalimar.blogspot.my
  15. sharingiscaring-fiza.blogspot.com
  16. www.anajingga.com
  17. www.bicaramakdara.com
  18. www.broframestone.com
  19. www.cahayadiana.com
  20. www.ctfand.com
  21. www.errakyra.com
  22. www.greenvitamin.net
  23. www.herneenazir.com
  24. www.isaactan.net
  25. www.jeneralinsta.com
  26. www.lokmanamirul.com
  27. www.mizisempoi.com
  28. www.onlajer.com
  29. www.ramenpedas.com
  30. www.runawaybella.com
  31. www.saidila.com
  32. www.shehanzstudio.com
  33. www.sweetkurma.com
  34. www.zukidin.com

Tahniah buat yang terpilih. Saya harap anda kerap update blog anda supaya anda boleh memanipulasi trafik blog ini. Bloglist di sidebar saya tetapkan turutan mengikut blog mana yang paling kerap update. In Sha Allah, jika tajuk entri blog anda best, bolehlah blog ini berikan beberapa peratus trafik ke blog anda.


Dan kepada 34 senarai blog yang lain, seandainya dalam masa dua minggu sehingga sebulan .. tiada update terkini daripada blog anda, saya terpaksa padam dan buang daripada senarai di sidebar untuk berikan laluan pada blog lain.

Okeh.



Advertisement

Rahsia Shopee

Post a Comment

26 Comments

  1. Tahniah 34 blog yang terpilih...

    ReplyDelete
  2. Yeay.. tersenarai.. alhamdulillah.. Tq sifu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa pesanan saya .. kena kerap update

      Delete
  3. Tahniah TAHNIAH....
    Kipidap!
    Sudilah singgah teratak nina ehh....
    www.ninamirza.com

    ReplyDelete
  4. Waaa terima kasoh abg hasrul hassan... Tersenarai no 1 pulak nama sy... Thank youbso much sifu..

    ReplyDelete
  5. hebat semuanya.. saya terlepas peluang nak isi list..hehe. tahniah!

    ReplyDelete
  6. Tahniah bg semua yg terpilih.

    Eh, blog sy pun fresh jugak lah.

    Terlepas peluang utk bloglist specel ni. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe .. yang umum tu ada lagi .. nanti saya buatkan live .. senang nak klik.

      Delete
  7. Tahniah pada yang tersenarai.. :)

    ReplyDelete
  8. eh..gosok2 mata jap, gosok lagi..
    mcm tak caya je tersenarai disitu..tima kasih bro HH..
    tahniah juga pd blogger yg lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah, lepas ni kena kerap skit update ye .. :)

      Delete
  9. Alhamdulillah Lokman terpilih no 26 tu...slamat blogwalking!

    ReplyDelete
  10. Wahh, terlepas sudah. Tahniah kepada yang terpilih. (Y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah, akan ada peluang lain nanti. Bukan pertama kali saya buat mcm ni ..

      Delete
  11. Harap list ini, kekal sampai bila-bila

    ReplyDelete
  12. Wah ... terbaik la.. senang sebagai rujukan boleh la blogwalking huhu..

    ReplyDelete
  13. Tahniah pd yg terpilih... takdan nk join,..

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah. Saya terpilih kali ini. no 34. Saya update blog 3x seminggu..

    ReplyDelete
  15. Thanks.. ada juga terselit blog saya no.23 tu hehehe

    ReplyDelete
  16. Febuari kita belum friend kat FB lagi bang... sedih...

    ReplyDelete
  17. Wah ... terbaik la.. senang sebagai rujukan boleh la blogwalking. Coba tengok nih resep masakan ada resepi yang sangat sedap. Lalu saya punya resep masakan tak kalah sedapnya. Kalau Kak Hasrul mau boleh lah blogwalking kat situs saya hihihi... resep masakan

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.