Satu masalah saya kalau nak memancing sekitar Pulau Pinang ialah untuk mencari dan mendapatkan umpan udang hidup. Memang susah betul. Di Parit Buntar, berhampiran dengan tempat tinggal saya, ada satu tempat yang saya boleh dapat umpan udang hidup ni, tetapi selalu sahaja tak ada stok.

Baru-baru ni, semasa saya dan famili dalam perjalanan untuk bercuti di Batu Feringgi, saya ternampak satu iklan buatan sendiri tergantung di salah satu lampu isyarat simpang berhampiran Waldor. Alangkah seronoknya saya apabila dapat tahu bahawa ada orang yang menyediakan servis menjual umpan udang hidup di Pulau Pinang.

Cari Umpan Udang Hidup di Penang

Cari Umpan Udang Hidup di Penang

Saya cepat-cepat capai telefon Huawei Honor 7, dan terus snap gambar iklan yang tergantung bagai nak tak nak je kat tiang lampu isyarat. Alhamdulillah, lepas ni andai nak memancing di Pulau Pinang, bolehlah cari umpan udang hidup ikut iklan tu.
[post_ads]
Jadi, saya kongsikan menerusi blog ini untuk sesiapa yang mungkin mencari umpan udang hidup - khusus untuk pemancing sekitar Pulau Pinang, area Seberang Perai Selatan/Tengah.

No Telefon Untuk Dapatkan Umpan Udang Hidup

Gambar di atas tak berapa jelas, jadi saya telah besarkan gambar iklan tersebut supaya nampak lebih jelas seperti ditunjukkan di bawah ini.
Cari Umpan Udang Hidup di Penang
Nak cari umpan udang hidup bagi memancing sekitar Pulau Pinang, bolehlah hubungi nombor tertera ... Nasri, 014-3610245.

Semoga dapat manfaat.


4 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. Betul tu. Nak cari umpan hidup susah juga kadang-kadang. Ada no ni boleh geng pancing call beliau.

    ReplyDelete
  2. Bagus ada no ni. Nak cari umpan udang kat sana dah tak susah.

    ReplyDelete
  3. Sampai penang boleh call bro nasri ni. Umpan udang mudah dapat ikan.

    ReplyDelete
  4. Sangat berguna untuk para kaki pancing :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Previous Post Next Post

Advertisement


Bisnes Shopee

Advertisement


Ketahui Rahsia Menjadi PEMILIK PRODUK JENAMA SENDIRI. Panduan Lengkap. Guna Kod "40DISKAUN" utk potongan 40%!KLIK SINI

Rahsia FB Post Viral 20 Ribu Share Dalam 5 hari! Ketahui Caranya Dengan Klik DI SINI

Advertisement