Bisnes Shopee

SEO Doctor Perbaiki Keupayaan Blog Mesra Enjin Carian

Jutawan Homestay
As-Salam. Apakah rahsia blog HASRULHASSAN.COM ini dapat tersenarai dan terindeks di enjin carian dengan mudah? Apakah yang menyebabkan blog ini menerima trafik organik dari Google, Yahoo dan Bing sehingga ribuan sebulan? Malah sehingga puluhan ribu sebulan daripada Google.com.my? Rahsianya ialah penggunaan SEO Doctor untuk perbaiki keupayaan blog agar sentiasa mesra enjin carian.
Bukti trafik menerusi SEO - Search Engine Optimization

Nah, sekarang saya dah beritahu satu rahsia penting bagi memastikan blog anda mesra SEO, bukan setakat SEO offpage, tetapi juga untuk SEO onpage yang kebanyakkan blogger kurang prihatin mengenainya.

Apa perlu anda buat ialah dengan pasang aplikasi SEO Doctor ini dalam pelayar internet anda. Dengan automatik, aplikasi ini dapat membantu anda untuk memperbaiki setiap entri, malah keseluruhan blog anda untuk patuh dengan ketetapan enjin carian yang kadangkala ketat. Kejayaan untuk entri blog anda disenaraikan dalam laman utama enjin carian akan mendatangkan trafik gila banyak tanpa anda duga, dan paling terbaik ialah .... ia akan memberikan trafik konsisten walaupun blog anda tidak ada update terkini dan terbaharu. Best gitu ....

Oppss ... lupa nak beritahu, SEO Doctor ini merupakan extension dalam Mozilla Firefox dan juga Crome. Maka, perkara penting sekali ialah anda perlu guna Mozilla Firefox atau Crome. Untuk muat turun, anda boleh klik di sini:
Download: Fast, Fun, Awesome

Selepas itu, anda perlu ke laman plugin Firefox untuk pasang SEO Doctor - Install SEO Doctor for Firefox

Apabila dah pasang, anda boleh periksa tahap SEO anda seperti berikut:

SEO Doctor dalam Firefox

SEO Score dengan SEO Doctor Forefox
Dengan penerangan disediakan di footer, anda boleh perbaiki apa yang perlu diperbaiki agar ciri-ciri SEO itu dipenuhi.

Kebanyakkan ciri-ciri tersebut, pernah dan telah saya terangkan dalam entri-entri sebelum ini berkaitan SEO blogspot. Cubalah praktikan mana yang termampu ehh ...

Selamat mencuba.




Rahsia Bisnes di Taobao

Post a Comment

21 Comments

  1. terbaik HH....thanx for sharing this info..

    ReplyDelete
  2. salam tuan HH, Ada tak Add-on SEO Doctor untuk Google Chrome?

    ReplyDelete
  3. Cool.. boleh tryni tengok penyakit2 di blog ni...

    ReplyDelete
  4. Mungkin boleh guna yang ini - https://chrome.google.com/webstore/detail/seo-doctor/kedpidbpoijcplbolfinifclbhhpdfip?hl=en

    ReplyDelete
  5. Ini lagi cara terbaik untuk SEO. Gunakan sebaik mungkin. Terima kasih Tuan HH.

    ReplyDelete
  6. Kenapalah tak terfikir tentang hal ini? .Nak guna teknik SEO srbaik mungkin.

    ReplyDelete
  7. Hmm ... kena cari banyak cara untuk mantapkan blog, saya sendiri pun masih banyak ilmu kena cari ....

    ReplyDelete
  8. Haaa .. suka dengan perkataan penyakit tu .. ya, blog pun ada penyakit tersendiri.

    ReplyDelete
  9. Kalau nak check kena tekan di mana ni?

    ReplyDelete
  10. Betul tu Tuan...bukan hanya sekadar application doctor SEO, kualiti entri, kuantiti entri, template, theme dan lain-lain yg berkaitan SEO kena ambil kira jugak.

    ReplyDelete
  11. Pada status bar ada gambar bendera. Klik yang tu - samada warna hijau, kuning atau merah.

    ReplyDelete
  12. Salam tuan, selepas install seo doctor, nak guna klik mana? Sy tak tahu...

    ReplyDelete
  13. When sοme οne seаrchеѕ for his essential
    thing, therefore he/she nеeds to be аvaіlable thаt іn detail, thereforе that thing is maintаinеd
    ovеr here.

    Feel fгee tο visit my homepage: pokoje ustroń

    ReplyDelete
  14. HH, macammana nak periksa tahap SEO after installation ya?

    ReplyDelete
  15. gud2.. xde pulak artikel cara penggunaan extension ini?

    ReplyDelete
  16. sgt membantu blogger baru mcm saya tapi cuma nak tanya, ada x seo doctor utk google?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err saya tak faham . apa maksud seo doctor untuk Google?? yang saya berikan ini memang untuk Google :P

      Delete
  17. Adodoi baru nak menapak ni satu-satu.Tq bro HH!

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.