As-Salam. Kasihan rakan blogger Hazman Fadzil kerana blognya tidak boleh diakses gara-gara telah disyaki mempunyai Malware. Menurut satu info yang telah dikongsikan oleh salah sebuah syarikat pengiklanan di Facebook, blog Hazman Fadzil telah disenarai-hitamkan oleh Google kerana mengandungi sumber Malware iaitu daripada Nuffnang - salah satu dari disyaki.

Untuk itu, HH cuba dapatkan butiran dan pengesahan ... adakah Nuffnang.com.my menyebabkan Malware di HazmanFadzil.com?

Nuffnang Disyaki Penyebab Kehadiran Malware di HazmanFadzil.com
HH menjalankan sendiri selidik untuk memastikan adakah laman web Nuffnang menjadi penyebab blog HazmanFadzil.com seperti didakwa syarikat pengiklanan tersebut (bukan Nuffnang). Dan ini yang HH dapati:

Nuffnang Bebas Malware Menurut Google Safe Browsing
Nuffnang Bebas Malware Menurut Sucuri SiteCheckJadi, mungkin blog HazmanFadzil.com telah diblock disebabkan oleh sumber lain.


3 Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. Semalam ada rakan blogger bgtahu ttg perkara yg sama.. risau juga.. harap dah ok lps ambil tindakan pencegahan

    BalasPadam
  2. Oh bukan nuffnang ek?

    BalasPadam
  3. assalamualaikum HH...kesian nyer...nasib baik nuffnang bebas dr virus ni kan...yer la dari semalam byk juga blog kekawan yg mama x boleh nak masuk disebabkn virus Malware ni...kenapa boleh jadi mcm tu ek...? takut juga ni...:)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Bisnes Shopee

Advertisement

BERMASALAH DENGAN HARTA PUSAKA?

Panduan Mengurus Harta Pusaka dan Hibbah. - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement