As-Salam. Ehh ... HH ingatkan bertudung ni merupakan satu amalan untuk menjaga maruah, tetapi rupanya ada yang masih tak berapa nak faham. Mungkin, mereka terlupa bahawa bertudung itu adalah untuk menjaga aurat dilihat dan dipertontonkan sesuka hati oleh orang bukan muhrim. Ada blogger wanita cun cantik menawan, yang hanya bertudung di luar, tetapi bila dalam blog .... banyak gambarnya yang dedah apa yang tidak sepatutnya.

Ya, aurat itu bukan setakat perlu dijaga apabila keluar rumah, tetapi juga di mana-mana sahaja yang akan membuatkan si wanita itu ditatap oleh golongan bukan muhrim. Kena sedar akan kesilapan ini, jangan sangka aurat itu kat luar rumah je.... 

Blogger Wanita Perlu Jaga Aurat Dalam Blog
HH bukanlah nak jadi bijak pandai, tapi sekadar apa yang tahu, HH kongsi, tegur dan nasihat. HH ni bukanlah hebat, tapi bila dah jadi bapak ni, dalam jiwa yang ingin melihat anak-anak itu sentiasa dilindungi, sentiasa berada dalam keadaan terpelihara, maka HH tegurlah.

Nak terima, alhamdulillah, tak terima .... jangan kata pula HH tak beritahu. Sekadar ingatkan sahaja.


Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Bisnes Shopee

Advertisement

BERMASALAH DENGAN HARTA PUSAKA?

Panduan Mengurus Harta Pusaka dan Hibbah. - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement