Panduan Temuduga Kerja Kerajaan
As-Salam.
Akhirnya tercapai cita-cita untuk cash out pendapatan pertama daripada Nuffnang. Yeahh .. pendapatan pertama. Huhuhuhu.. tentu anda semua nak tahu berapa jumlah yang HH buat pertama kalinya ini dapat dan berjaya cash out daripada Nuffnang....

Email yang dihantar oleh pihak Nuffnang ... bila HH klik cash out:

Dear Nuffnanger,

You are receiving this message because you have just cashed out your Nuffnang earnings (RM 50.08) for the first time.

Please note that a cheque will be sent with the following payee name: HASRUL .....

Please note that the Payee Name on any cheques for individuals should be the full name according to their ICs or passports. Should a cheque be issued to an incomplete name, the recipient will not be able to bank in that cheque due to this reason. Kindly contact our helpdesk at http://helpdesk.nuffnang.com.my if you would like to change the payee name.

Please also note that a transaction fee of RM 1 will be applied against every request.

The time it takes to process your request differs according to your Glitterati status. Please see http://www.nuffnang.com.my/exclusive-program for details.

If you have any questions, please contact us at our Helpdesk.

Yehaaa .... akhirnya setelah lebih 3 tahun bersama Nuffnang!

#update: Nuffnang Tolak Permohanan Cash Out Cek


22 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

**Jika anda menggunakan Google Crome, tetapi tidak boleh meninggalkan komen, anda kena ENABLE THIRD PARTY COOKIES pada setting Privacy and Security Crome anda.**

  1. BIAR BETUL BRO, PUNYA LAMA NAK DPTKAN RM50, TAPI TAKPE LAH MERASA JUGAK KEPUASAN HASIL USAHA SENDIRI TU KAN :)

    ReplyDelete
  2. pergh..lama tu..lepas 3 tahun baru dpt cashout.. dya punya nuffnang ni tak gerak2 pun...haha..

    ReplyDelete
  3. perghhh , bio betul lepas 3 tahun baru merasa .. lama jugak eh .. tapi takpe , bio lambat asal merasa ye dak? hehe

    ReplyDelete
  4. thniah bro..leh blanja la nnti..hehe..

    ReplyDelete
  5. bro bukan ke bro dah boleh guna innity? apsal tak guna?

    ReplyDelete
  6. @Luqman Hakim Innity TOLAK permohonan saya .... saya ada post entri tersebut ...

    ReplyDelete
  7. @Ini Kisah Tia Yap, dah banyak kali dah HH dok wat entri pasal RM50 yang tak tercapai2 tu .... semua mcm tak percaya - tapi itulah hakikatnya

    ReplyDelete
  8. @dyabunga Gitulah yang HH rasa selama 2 tahun!!

    ReplyDelete
  9. dpt tu dah ok..tp xtahan la sbb lama sgt tunggu. just utk dptkn nilai sebesar tu..sepatutnya boleh dpt lebih lg...

    ReplyDelete
  10. pelik cmner blog HH sush nk dpt lbih hmpir 3thn.entri blog HH bagus2 je..ramai je org nk dtg bc..sy tgk blog yg xsbrapa sng pulk leh dpt 'duit' lebih dr nuffnang..apsal erk..xaci tul nuffnang ni

    ReplyDelete
  11. NUffnang kedekut...dengarnya Nuff hanya untuk kroni2..biar beribu kita dapat UV sehari..tapi bayar..mak aih..sehengget jew..

    ReplyDelete
  12. boleh jugak cash out, daripada saya ni yang tak bergerak-gerak..nak naik sikit punyalah payah..huhuhu..berjinggut tunggu :s

    ReplyDelete
  13. Cayalah HH dpt jg cash out, saya yg baru ni tak taulah boleh dapat ke tak?

    ReplyDelete
  14. Cayalah HH dpt jg cash out, saya yg baru ni tak taulah boleh dapat ke tak?

    ReplyDelete
  15. Nampaknya zumal pun baru hampiri jejak nie sebab baru masuk tahun kedua...

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah..semenjak daftar nuffnang dari 2012 rasanya..dah dapat hampir RM600..sekarang ni je kureng ckit dapat dari nufnang..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

**Jika anda menggunakan Google Crome, tetapi tidak boleh meninggalkan komen, anda kena ENABLE THIRD PARTY COOKIES pada setting Privacy and Security Crome anda.**

Bisnes Tudung Online
Sebelumnya Seterusnya

Dropship USD