Siapa biasa pergi ke Thailand atau Siam? Jika dah biasa ke sana, tentu dah sedar bahawa di Thailand ada banyak jenis makanan, menu serta resepi yang istimewa. Ada jenis makanan nampak macam biasa-biasa je, tapi bila diselidik .. bagai tak percaya apa yang dilihat ... huhuhu .. tu belum lagi dirasa. Antara menu dan makanan yang special atau istimewa di Thailand ialah 'Ayam' Goreng.

Cuba lihat beberapa gambar awal yang saya kongsikan ini. Hmmm .. menyelerakan tak? Kalau orang yang gila makan tanpa sempadan, memang tak tahan tengok terus masuk je ke dalam mulut. Tak fikir dah asal usul .... janji benda tu sedap.

'Ayam' Goreng Special Thai

Begitulah adanya dengan makanan istimewa 'Ayam' Goreng ini. Istimewa di Thailand. Dan 'Ayam' Goreng ini menjadi antara makanan favourite di Thailand.





Dua gambar di atas ... nampak ok lagi ... ye tak? Huhu...
.
.
.

Tapi mesti anda rasa pelik kan? Kenapa saya kata ianya special? Kenapa 'Ayam' Goreng ini menjadi isi blog post saya hari ini? Makanan yang sememangnya biasa pun kat Malaysia, malah kat mana-mana tempat di dunia.

Haha .. jeng jeng jeng .. mari lihat dari mana asal sebenar 'Ayam' Goreng yang nampak sedap di awal post ini.

Nah kau .. hambikkk .... uhhhh .. amacam?




Sumber: Daily Fun Dose

8 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. aduh.. kembang betul tekak, serius muntah lepas tgk pic ni....makan ikan jerlah minggu ni. he..he,,

    ReplyDelete
  2. kembang tekak tengok. tak lalu nak makan ayam goreng pas nih..

    ReplyDelete
  3. di thai macam tu la..

    makan ezotik..

    hehe

    sabo je la.. :P

    ReplyDelete
  4. org bukan islam ni kdg2 makan ntah apa2. mungkin sbb xde sebarang sekatan dlm ajaran agama.

    tp bila tgk gmbr tu, eeiii... pngotor!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Previous Post Next Post

Advertisement


Bisnes Shopee

Advertisement


Ketahui Rahsia Menjadi PEMILIK PRODUK JENAMA SENDIRI. Panduan Lengkap. Guna Kod "40DISKAUN" utk potongan 40%!KLIK SINI

Rahsia FB Post Viral 20 Ribu Share Dalam 5 hari! Ketahui Caranya Dengan Klik DI SINI

Advertisement