As-Salam.
Hari tu, ada seorang sahabat blogger bertanya pada saya, bagaimana nak buat landing page untuk page-page terutama Fan Page di Facebook. Apa itu landing page? Dalam dunia internet marketing, memang landing page adalah sesuatu yang biasa. Landing Page ini merupakan paparan utama atau singgahan untuk menarik pengunjung/pembaca mahupun prospek pembeli. Ia boleh saya katakan sebagai teaser untuk ke paparan utama.

Contoh Landing Page adalah seperti berikut (Klik imej untuk melihat bagaimana ia berfungsi):

Annas Easkey Photography


Oh ya, paparan landing page ini hanya akan diperlihatkan buat mereka yang pertama kali singgah (sebelum di LIKE), atau di paparan pemuka utama Facebook sebelum anda login ke Facebook.

Ini pula merupakan Landing Page untuk HASRULHASSAN.COM di Facebook:Ada beberapa cara untuk membuat landing page, ada yang simple, dan ada yang lebih sedikit dari simple.

Ia sebenarnya menggunakan Static HTML iFrame, nak belajar caranya anda boleh baca dan ikut panduan di sini: All Facebook

Anda juga boleh menonton video cara-cara untuk melakukannya di sini: WN

Selamat mencuba buat pengendali2 page di Facebook ... :)

8 Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Catat Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Bisnes Shopee

Advertisement

BERMASALAH DENGAN HARTA PUSAKA?

Panduan Mengurus Harta Pusaka dan Hibbah. - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement