Tomb Rider? Foto: Lensahasrul
Salam.
Meh layan gelak tawa pepetang hari. Dok termenung je wat apa ... hmm kang saya suruh pi ngaji ... aha .. kedu2 lak. Ok ... sambil cicah roti kat air kopi tu .. jenjalan blog ... jumpa cerita .. kongsikanlah eh. Tak salah mana pun berkongsi. 

Mungkin ada yang pernah baca .. mungkin juga ada yang belum. Ini bukan cerita tak bermoral walaupun ada gambar wanita nampak pusat dalam kaca ..... bukan bukan ... ini hanya entri picisan untuk bingkisan petang sahaja.

Meh layan citer si Janda:

Seorang pemuda yang menunggang motosikal dalam perjalanan pulang ke rumahnya singgah di sebuah rumah kerana hujan turun dengan lebatnya pada malam itu. Itulah sahaja satu-satunya rumah yang terdapat di tepi jalanraya yang sunyi itu.

Rumah tersebut dimiliki oleh seorang janda muda yang tinggal bersendirian. Janda tersebut mempelawa pemuda itu bermalam di rumahnya. Pemuda itu pun ditempatkan di sebuah bilik yang mempunyai katil yang besar. Selang beberapa minit, pintu biliknya diketuk dan janda tersebut masuk.

"Mahukah saudara ditemani?" soal janda tersebut dengan nada yang manja.

"Kalau ada yang sudi, apa salahnya!" balas pemuda itu dengan hati yang melonjak-lonjak.

"Baguslah" kata janda itu pula.

"Di luar sana ada seorang lagi pemuda yang hendak tumpang bermalam di sini. Jadi, dia bolehlah tidur bersama saudara... .. "

3 Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Catat Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Bisnes Shopee

Advertisement

BERMASALAH DENGAN HARTA PUSAKA?

Panduan Mengurus Harta Pusaka dan Hibbah. - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement