Langkau ke kandungan utama

Pencarian Penaja Anak Yatim & Asnaf Untuk Kempen Shopping Raya 2017

Peluang untuk anda beramal sempena kedatangan Ramadhan dan Aidil Fitri 2017. Saya sukacita nak war-warkan kepada semua pengunjung dan pembaca blog ini bahawa kempen penajaan untuk anak yatim dan asnaf bagi projek Shopping Raya 2017 kini dibuka.

Projek Shopping Raya adalah merupakan aktiviti tahunan yang dijalankan oleh Projek Iqra' sejak tahun 2012 lagi. Saya sendiri pernah terlibat secara khusus dengan projek ini ketika ia diadakan di Pulau Pinang sedikit masa dahulu.

410 Orang Penerima Manfaat Untuk Shopping Raya 2017

Mencari Penaja Anak Yatim Untuk Shopping Raya 2017
Untuk tahun 2017, seramai 410 anak yatim dan asnaf telah dikenal-pasti untuk dibantu menerusi kempen tajaan Shopping Raya. Ia terdiri daripada 290 anak-anak asnaf dari keluarga kurang berkemampuan menerusi rumah kebajikan dan rumah perlindungan HIV. Manakala baki 120 penerima adalah dari keluarga asnaf dan kurang berkemampuan yang telah dikenal-pasti dan disahkan

Berikut adalah butiran secara am penerima manfaat dari kempen tajaan Shopping Raya 2017 dikelolakan Projek Iqra':
Cari Penaja Anak Yatim Shopping Raya 2017
Kempen ini dibuka untuk tajaan lebih awal sebagai salah satu cara untuk memastikan kelancaran projek ini, selain membolehkan ia dijalankan tanpa lengah apabila bermulanya bulan Ramadhan 2017.

Selain dari penajaan untuk Projek Shopping Raya, pihak Projek Iqra' juga membuka peluang untuk pendaftaran sukarelawan bagi menjayakan kempen ini sepanjang bulan Ramadhan.

Tujuan Projek Shopping Raya

Cara Bantu dan Taja Anak Yatim serta Asnaf Untuk Shopping Raya
Program ini bertujuan untuk membawa anak-anak dan komuniti sasaran bersama-sama dengan para sukarelawan membeli belah pakaian sempena sambutan Syawal Aidil Fitri

Selain memberi anak-anak asnaf dan komuniti sasaran ini merasai kemeriahan membeli persiapan berhari raya, program ini membuka peluang kepada orang ramai untuk melakukan aktiviti kerja amal.

Ringkasnya, melalui acara ini, pihak Projek Iqra' berhasrat untuk;
  • Meringankan beban keluarga anak-anak yatim yang terlibat.
  • Membuka peluang kepada orang ramai untuk melakukan kerja amal.
  • Mendekatkan jurang antara anak-anak yatim dengan orang ramai.
  • Menjadi platform agar masyarakat sentiasa bersatu hati dalam membantu golongan yang kurang bernasib baik.
  • Memeriahkan sambutan Aidil Fitri anak-anak yatim dengan masyarakat setempat.

Jumlah Tajaan

Tajaan bagi seorang anak asnaf/anak yatim ialah RM250.00 seorang. Anda boleh menaja anak-anak ini samada secara individu, berkumpulan atau syarikat.

Jumlah tajaan keseluruhan untuk projek ini adalah RM102,500 untuk kesemua 410 penerima.

Perlaksanaan

Program ini akan dilaksanakan bermula pada minggu kedua hingga keempat dalam bulan Ramadhan iaitu pada hari sabtu dan ahad. Lokasi pula akan ditentukan kelak, tetapi secara amnya anda boleh rujuk pada jadual penerima manfaat di atas. Untuk tarikh dan lokasi penuh/tepat, anda boleh rujuk pada laman web Projek Iqra' di sini - http://projekiqra.com/kempen/shopping-raya-2017/

Adalah sangat penting untuk pihak Projek Iqra' memenuhkan jumlah penajaan sebanyak RM102,500. Ia adalah faktor utama agar kempen tajaan Shopping Raya ini dapat dilaksanakan dengan sempurna.

Saya sebagai rakan blogger Projek Iqra' kawasan Parit Buntar menyeru kepada rakan-rakan pengunjung dan pembaca blog ini untuk bersama beramal dan membantu perlaksanaan projek kempen Shopping Raya 2017 ini.

Semoga amal anda untuk bantu duta kecil Nabi Muhammad S.A.W (anak yatim) ini mendapat redha Allah S.W.T.

Cara Menaja

Cara Menaja
Untuk menaja, salah satu cara yang boleh dan mudah untuk anda lakukan ialah:

Bank-in atau online transfer ke :
Maybank Islamik : 564810504003
Cimb Islamik : 8602657454
Bank Islam : 12122010012852

Atas nama : PERSATUAN KEBAJIKAN PROJEK IQRA’ SEMALAYSIA

Selesai sahaja anda membuat pengkreditan penajaan, emailkan atau WhatsApp slip transaksi beserta maklumat
  1. Nama penuh
  2. Alamat surat-menyurat
  3. Nombor telefon ke : info@projekiqra.com atau WhatsApp ke 019-2175597 (Bendahari : Suhaimi) bagi mendapatkan resit sumbangan.
Atau cara yang lebih baik dan segera menerusi laman web Projek Iqra' - Kempen Tajaan Shopping Raya. Anda hanya perlu klik butang 'Taja Sekarang' yang disediakan.
Taja sekarang - http://projekiqra.com/kempen/shopping-raya-2017/

Sudi kongsikan post ini kepada rakan lain. Tak dapat menaja, tak dapat jadi sukarelawan, paling tidak kongsikan kempen ini pada yang lain. Setiap klik perkongsian anda beri makna pada kempen ini.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

Popular

Nak Tahu Rahsia Gaji RM4500 Sebagai Tukang Cuci Kereta?

Rahsia gaji RM4,500 sebulan sebagai tukang cuci kereta. Mitos? Anda mungkin tidak percaya, tetapi memang kerja sebagai seorang tukang cuci kereta boleh mendatangkan pendapatan yang lumayan setiap bulan.

Itu adalah antara sebab kenapa salah seorang rakan saya sebaik sahaja habis pengajian di USM sebagai seorang graduan, beliau bekerja sebagai tukang cuci kereta.
Susah Nak Dapatkan Kerja? Kenapa Tidak Kerja Sebagai Tukang Cuci Kereta? Gaji RM4,500 Sebulan! Zaman sekarang nie memang zaman gawat. Ramai dah pekerja yang kena buang kerja. Pelajar-pelajar yang baru keluar IPT dan kolej pun, ramai yang susah nak dapat kerja! Jangan kata pelajar, pensyarah pun ramai yang kena buang kerja! Ini realiti. Cabaran memang getir.

Jadi, memang tak bolehlah nak memilih sangat bila bab cari kerja ni. Saya dulu pun, sebaik sahaja keluar USM, saya buat macam-macam kerja. Saya memang tak memilih, asalkan boleh dapat duit dan boleh sara kehidupan. Janji halal.

Aha .. saya keluar U, semasa zaman gawat tahu…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…