Alhamdulillah. Jenuh juga saya nak memilih senarai blog yang telah diberikan kepada saya untuk menjadi blog pilihan 2017. Senarai blog yang terpilih ini saya akan masukkan ke dalam blog list di bahagian sidebar blog. Ia adalah sebahagian daripada senarai 149 blog yang telah sudi memberikan respon kepada saya di FB baru-baru ini.

Terima kasih saya ucapkan kepada rakan blogger yang memberikan respon pantas. Tak sangka betul. Ramai yang berikan respon seawal 5 saat ianya berada di timeline FB. Ini untungnya kalau follow saya di FB dan buat see first .. hehehe... :P

34 Senarai Blog Pilihan Khas 2017

Saya telah memilih 34 blog ini daripada senarai 149 blog atas sebab-sebab tertentu. Saya dah lihat satu persatu blog yang disenaraikan, dan saya ada tinggalkan komen apa yang patut.

Kalau ikutkan ada lebih daripada 149 blog, tetapi saya dah padam dari senarai sebab kesukaran saya nak masuk blog tersebut. Baru nak loading, PC saya dah pegun ... huhu ... jadi, blog yang sebegitu, saya dah reject. Saya nak bagi ulasan, komen dan teguran pun tak boleh sebab memang tak boleh nak masuk .. haha.

34 blog yang dipilih ini ada kelebihan tersendiri untuk saya. Jika anda pernah baca tips blogging yang saya berikan sebelum ini, ia adalah salah satu cara blogwalking terpilih yang saya kerap gunakan untuk tujuan SEO. Dan antara tools yang saya gunakan ialah SEO Quake yang terpasang di browser Crome.
Selain itu, saya juga ambil kira beberapa point yang lain. Walaupun begitu, bloglist am yang ada lebih 100 blog tu masih kekal di sini - Senarai Bloglist.

Orait.

Jom lihat 34 blog pilihan khas ini ...

  1. abcdilayz.blogspot.my
  2. belajarblog2017.blogspot.my
  3. cucurkembung.blogspot.my
  4. dhuharashidi.blogspot.my
  5. jepunmari2.blogspot.com
  6. mamanaimdaddynurin.blogspot.my
  7. miszrockers.blogspot.my
  8. mohazsue.blogspot.my
  9. mrsfara.blogspot.my
  10. mrspuex.blogspot.my
  11. mummysupplementshop.blogspot.my
  12. myputeri21.blogspot.my
  13. mysarangs.blogspot.my
  14. notashalimar.blogspot.my
  15. sharingiscaring-fiza.blogspot.com
  16. www.anajingga.com
  17. www.bicaramakdara.com
  18. www.broframestone.com
  19. www.cahayadiana.com
  20. www.ctfand.com
  21. www.errakyra.com
  22. www.greenvitamin.net
  23. www.herneenazir.com
  24. www.isaactan.net
  25. www.jeneralinsta.com
  26. www.lokmanamirul.com
  27. www.mizisempoi.com
  28. www.onlajer.com
  29. www.ramenpedas.com
  30. www.runawaybella.com
  31. www.saidila.com
  32. www.shehanzstudio.com
  33. www.sweetkurma.com
  34. www.zukidin.com

Tahniah buat yang terpilih. Saya harap anda kerap update blog anda supaya anda boleh memanipulasi trafik blog ini. Bloglist di sidebar saya tetapkan turutan mengikut blog mana yang paling kerap update. In Sha Allah, jika tajuk entri blog anda best, bolehlah blog ini berikan beberapa peratus trafik ke blog anda.


Dan kepada 34 senarai blog yang lain, seandainya dalam masa dua minggu sehingga sebulan .. tiada update terkini daripada blog anda, saya terpaksa padam dan buang daripada senarai di sidebar untuk berikan laluan pada blog lain.

Okeh.

Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

24 Komen

Tahniah 34 blog yang terpilih...

Reply

Yeay.. tersenarai.. alhamdulillah.. Tq sifu..

Reply

Tahniah TAHNIAH....
Kipidap!
Sudilah singgah teratak nina ehh....
www.ninamirza.com

Reply

Waaa terima kasoh abg hasrul hassan... Tersenarai no 1 pulak nama sy... Thank youbso much sifu..

Reply

hebat semuanya.. saya terlepas peluang nak isi list..hehe. tahniah!

Reply

Tahniah bg semua yg terpilih.

Eh, blog sy pun fresh jugak lah.

Terlepas peluang utk bloglist specel ni. Huhu.

Reply

Tahniah pada yang tersenarai.. :)

Reply

eh..gosok2 mata jap, gosok lagi..
mcm tak caya je tersenarai disitu..tima kasih bro HH..
tahniah juga pd blogger yg lain..

Reply

Alhamdulillah Lokman terpilih no 26 tu...slamat blogwalking!

Reply

Wahh, terlepas sudah. Tahniah kepada yang terpilih. (Y)

Reply

Jangan lupa pesanan saya .. kena kerap update

Reply

In Sha Allah .. peluang lain ada lagi

Reply

Tak pe .. yang umum tu ada lagi .. nanti saya buatkan live .. senang nak klik.

Reply

In Sha Allah, lepas ni kena kerap skit update ye .. :)

Reply

In Sha Allah, akan ada peluang lain nanti. Bukan pertama kali saya buat mcm ni ..

Reply

Harap list ini, kekal sampai bila-bila

Reply

Wah ... terbaik la.. senang sebagai rujukan boleh la blogwalking huhu..

Reply

Tahniah pd yg terpilih... takdan nk join,..

Reply

Alhamdulillah. Saya terpilih kali ini. no 34. Saya update blog 3x seminggu..

Reply

Thanks.. ada juga terselit blog saya no.23 tu hehehe

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.