Langkau ke kandungan utama

34 Senarai Blog Pilihan 2017

Alhamdulillah. Jenuh juga saya nak memilih senarai blog yang telah diberikan kepada saya untuk menjadi blog pilihan 2017. Senarai blog yang terpilih ini saya akan masukkan ke dalam blog list di bahagian sidebar blog. Ia adalah sebahagian daripada senarai 149 blog yang telah sudi memberikan respon kepada saya di FB baru-baru ini.

Terima kasih saya ucapkan kepada rakan blogger yang memberikan respon pantas. Tak sangka betul. Ramai yang berikan respon seawal 5 saat ianya berada di timeline FB. Ini untungnya kalau follow saya di FB dan buat see first .. hehehe... :P

34 Senarai Blog Pilihan Khas 2017

Saya telah memilih 34 blog ini daripada senarai 149 blog atas sebab-sebab tertentu. Saya dah lihat satu persatu blog yang disenaraikan, dan saya ada tinggalkan komen apa yang patut.

Kalau ikutkan ada lebih daripada 149 blog, tetapi saya dah padam dari senarai sebab kesukaran saya nak masuk blog tersebut. Baru nak loading, PC saya dah pegun ... huhu ... jadi, blog yang sebegitu, saya dah reject. Saya nak bagi ulasan, komen dan teguran pun tak boleh sebab memang tak boleh nak masuk .. haha.

34 blog yang dipilih ini ada kelebihan tersendiri untuk saya. Jika anda pernah baca tips blogging yang saya berikan sebelum ini, ia adalah salah satu cara blogwalking terpilih yang saya kerap gunakan untuk tujuan SEO. Dan antara tools yang saya gunakan ialah SEO Quake yang terpasang di browser Crome.
Selain itu, saya juga ambil kira beberapa point yang lain. Walaupun begitu, bloglist am yang ada lebih 100 blog tu masih kekal di sini - Senarai Bloglist.

Orait.

Jom lihat 34 blog pilihan khas ini ...

  1. abcdilayz.blogspot.my
  2. belajarblog2017.blogspot.my
  3. cucurkembung.blogspot.my
  4. dhuharashidi.blogspot.my
  5. jepunmari2.blogspot.com
  6. mamanaimdaddynurin.blogspot.my
  7. miszrockers.blogspot.my
  8. mohazsue.blogspot.my
  9. mrsfara.blogspot.my
  10. mrspuex.blogspot.my
  11. mummysupplementshop.blogspot.my
  12. myputeri21.blogspot.my
  13. mysarangs.blogspot.my
  14. notashalimar.blogspot.my
  15. sharingiscaring-fiza.blogspot.com
  16. www.anajingga.com
  17. www.bicaramakdara.com
  18. www.broframestone.com
  19. www.cahayadiana.com
  20. www.ctfand.com
  21. www.errakyra.com
  22. www.greenvitamin.net
  23. www.herneenazir.com
  24. www.isaactan.net
  25. www.jeneralinsta.com
  26. www.lokmanamirul.com
  27. www.mizisempoi.com
  28. www.onlajer.com
  29. www.ramenpedas.com
  30. www.runawaybella.com
  31. www.saidila.com
  32. www.shehanzstudio.com
  33. www.sweetkurma.com
  34. www.zukidin.com

Tahniah buat yang terpilih. Saya harap anda kerap update blog anda supaya anda boleh memanipulasi trafik blog ini. Bloglist di sidebar saya tetapkan turutan mengikut blog mana yang paling kerap update. In Sha Allah, jika tajuk entri blog anda best, bolehlah blog ini berikan beberapa peratus trafik ke blog anda.


Dan kepada 34 senarai blog yang lain, seandainya dalam masa dua minggu sehingga sebulan .. tiada update terkini daripada blog anda, saya terpaksa padam dan buang daripada senarai di sidebar untuk berikan laluan pada blog lain.

Okeh.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Tahniah 34 blog yang terpilih...

    BalasPadam
  2. Yeay.. tersenarai.. alhamdulillah.. Tq sifu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan lupa pesanan saya .. kena kerap update

      Padam
  3. Tahniah TAHNIAH....
    Kipidap!
    Sudilah singgah teratak nina ehh....
    www.ninamirza.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Sha Allah .. peluang lain ada lagi

      Padam
  4. Waaa terima kasoh abg hasrul hassan... Tersenarai no 1 pulak nama sy... Thank youbso much sifu..

    BalasPadam
  5. hebat semuanya.. saya terlepas peluang nak isi list..hehe. tahniah!

    BalasPadam
  6. Tahniah bg semua yg terpilih.

    Eh, blog sy pun fresh jugak lah.

    Terlepas peluang utk bloglist specel ni. Huhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe .. yang umum tu ada lagi .. nanti saya buatkan live .. senang nak klik.

      Padam
  7. Tahniah pada yang tersenarai.. :)

    BalasPadam
  8. eh..gosok2 mata jap, gosok lagi..
    mcm tak caya je tersenarai disitu..tima kasih bro HH..
    tahniah juga pd blogger yg lain..

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Sha Allah, lepas ni kena kerap skit update ye .. :)

      Padam
  9. Alhamdulillah Lokman terpilih no 26 tu...slamat blogwalking!

    BalasPadam
  10. Wahh, terlepas sudah. Tahniah kepada yang terpilih. (Y)

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Sha Allah, akan ada peluang lain nanti. Bukan pertama kali saya buat mcm ni ..

      Padam
  11. Harap list ini, kekal sampai bila-bila

    BalasPadam
  12. Wah ... terbaik la.. senang sebagai rujukan boleh la blogwalking huhu..

    BalasPadam
  13. Tahniah pd yg terpilih... takdan nk join,..

    BalasPadam
  14. Alhamdulillah. Saya terpilih kali ini. no 34. Saya update blog 3x seminggu..

    BalasPadam
  15. Thanks.. ada juga terselit blog saya no.23 tu hehehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…