Langkau ke kandungan utama

Senarai Smartphone Disahkan Webe Certified

Sebelum ini, saya ada cerita mengenai kelebihan dan kekurangan Webe di dalam artikel bertajuk 15 Fakta Perlu Tahu Mengenai Webe. Dalam artikel tersebut, saya ada nyatakan bahawa servis Webe hanya akan menjadi optimum seandainya anda menggunakan telefon pintar yang compatible dengan band 4G LTE Webe.

Disebabkan ciri spektrum Webe untuk 4G LTE, maka bukan semua telefon boleh gunakan servis Webe yang merupakan telco terbaru dari TM. Ia menawarkan servis data tanpa had, tanpa kuota 4G LTE yang berkelajuan tinggi seluruh Malaysia.

Senarai Smartphone Webe Certified

Senarai Smartphone Webe Certified
Ok. Sekarang mari kita lihat telefon pintar manakah yang boleh mendapatkan kelebihan optimum 4G LTE dari Webe ini. Antara jenama telefon pintar yang disahkan sebagai Webe Certified phone ini adalah Apple iPhone, Huawei, Samsung, Oppo, Microsoft, Sony, ZTE, Lenovo, Xiomi, Lenovo, OnePlus, Vivo dan juga Alcatel.

Berikut adalah senarai telefon pintar Webe Certified mengikut jenama:

  

  Flash

- Plus 2 (FL02)

  

  Apple

- iPhone 5
- iPhone 5C
- iPhone 5S
- iPhone 6
- iPhone 6 Plus
- iPhone 6S
- iPhone 6S Plus
- iPhone 7
- iPhone 7 Plus
- iPhone SE

  

  Huawei

- Honor 5X
- Mate 8
- Mate S
- Nexus 6P
- P9 Plus
- P9 Premium

  

  Microsoft

- Lumia 640

  

  Oppo

- A37
- F1
- F1s
- Neo 7
- R7 Plus
- R7s

  

  Sony

- Xperia C4 Dual
- Xperia C5 Ultra
- Xperia C5 Ultra Dual
- Xperia E4g
- Xperia M5
- Xperia M5 Dual
- Xperia XA
- Xperia XA Ultra
- Xperia Z5
- Xperia Z5 Dual
- Xperia Z5 Premium

  

  HTC

- One E9+


  

  Lenovo

- Vibe K4 Note
- A7010
- Vibe K5
- Vibe P1m
- Vibe S1 Lite
- Vibe X3

  

  OnePlus

- 2
- X E1003

  

  Samsung

- Galaxy A3
- Galaxy A3 (2016)
- Galaxy A5 (2015)
- Galaxy A5 (2016)
- Galaxy A7
- Galaxy A7 (2016)
- Galaxy A8
- Galaxy A9
- Galaxy A9 Pro
- Galaxy J1 Ace
- Galaxy J2
- Galaxy J2 (2016)
- Galaxy J5
- Galaxy J5 (2016)
- Galaxy J7
- Galaxy J7 (2016)
- Galaxy J7 Prime
- Galaxy Note 3
- Galaxy Note 4
- Galaxy Note 5
- Galaxy S6
- Galaxy S6 Edge
- Galaxy S6 Edge Plus
- Galaxy S7
- Galaxy S7 Edge

  

  ZTE

- A813
- Axon 7
- Axon 7 mini
- Blade A910
- Blade Q Lux
- Blade S7
- Blade V7 Lite

  

  Vivo

- V3
- V3Max
- Y31L
- Y51

  

  Xiaomi

- Redmi Note 3
- Redmi Note 3 Pro

  

  Alcatel

- 5045T Pixi 4-5 (4G)
- 5080U Shine Lite

Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Alaaa saya oppo find7 tak tersenarai.huhuhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm ... banyak juga yang tak ada dlm senarai, selalunya kalau telefon tu tak cakap 4g lte mmg tak boleh gna Webe ni

      Padam
  2. ok, takde dalam senarai..ahahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahh sudahlah .. pakai iPhunggg takkan tak bulih .. ceh

      Padam
  3. Saya dah dapatkan simcard Webe, dah try di Honor 7 .. :) nanti saya cerita ye.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…