Langkau ke kandungan utama

Senarai Blog Dimiliki oleh Blogger, Juga Merupakan Penjawat Awam

Wah, tak sangka ramai juga rakan blogger yang merupakan penjawat awam. Memang betullah sangkaan saya, kebanyakkan blogger Malaysia adalah mereka yang bekerja tetap dan ramai juga yang merupakan kakitangan dan penjawat awam bekerja sepenuh masa.

Tentu ada yang pelik, kenapa penjawat awam ada masa untuk buat blog sendiri dan kemaskini blog masing-masing. Hmm .. bagi sayalah, kalau dah minat untuk menulis blog tu cukup kental, kerja apa pun boleh je ada masa untuk menulis entri terbaru dan update blog.

Senarai Blog Dimiliki oleh Blogger Juga Seorang Penjawat Awam

Senarai Blog Dimiliki oleh Blogger Juga Penjawat Awam
Semua orang boleh ada blog sendiri. Macam-macam kisah dan cerita boleh ditulis. Yang menariknya, seandainya anda seorang penjawat awam, dah tu ada blog pulak .. maka mudahlah anda untuk berkongsi info berkaitan penjawat awam .. contohnya jadual gaji kakitangan awam terkini.

Selain itu, blog boleh menjana pendapatan sampingan selain berkongsi pengalaman, tips dan banyak lagi kepada umum.

Senarai Blog Dimiliki Penjawat Awam

Mari lihat senarai blog yang telah saya sediakan ini, yang kesemuanya dimiliki dan ditulis oleh penjawat atau kakitangan awam kerajaan Malaysia.

  1. theohtra.blogspot.com
  2. www.dkna.my
  3. myalycia.blogspot.my
  4. salinajohari.com
  5. sha-myheart.blogspot.com
  6. www.ceritaita.com
  7. www.byrawlins.com
  8. www.hairulazni.com
  9. www.keluargahebat.com
  10. www.alialisakreatif.blogspot.com
  11. www.anilwanina.com
  12. www.wacanaku2009.blogspot.com
  13. nadianurul2604.blogspot.com
  14. www.atikahnorbaki.com
  15. www.msvelentine.blogspot.my
  16. azfar9897.blogspot.com
  17. www.ejamothman.com
  18. www.nooratikahramli.com
  19. www.nurfuzie.com
  20. www.massaari.com
  21. www.pokcikblogger.com
  22. www.cikguhailmi.com
  23. www.cikpinz.com
  24. cikilamenari.blogspot.com
  25. www.nurul-izwa.blogspot.my
  26. www.munirahizzan.com
  27. www.alongmisuari.com
  28. scarlettj1.blogspot.com
  29. www.yanahalim.com
  30. www.linzkushina.com
  31. www.zukidin.com
  32. suteraungu87.blogspot.com
  33. dihatisara.blogspot.my
  34. www.yanayassin.com
  35. www.razzwey.com
  36. coretananuar.com
  37. zamani84.blogspot.jp
  38. www.daddydee.net
  39. www.phat.my
  40. www.adianiez.com
  41. www.notachentamummy.blogspot.com
  42. mrspuex.blogspot.com
  43. www.idabaharum.com
  44. bondazahraareesa.blogspot.my
  45. www.ayuinsyirah.my
  46. www.journaljeeb.com
  47. Ismiqbal.blogspot.com
  48. www.ctfand.com
  49. www.notashalimar.blogspot.my
  50. anumkhairil.blogspot.com
  51. www.emarieys.com
  52. anagurlz87.blogspot.my
  53. www.khatyaiman.com
  54. www.blogieta.com
  55. bloginfo4uall.blogspot.my
  56. mohdfairiz.com
  57. www.anakbonda.com
  58. akumatperang.blogspot.my
  59. www.ummizarra.com
  60. www.budakpening.com
  61. hannahvitashoppe.blogspot.my
  62. nadzirahata.blogspot.my
  63. bloggercomeldansantai.blogspot.my
  64. www.saljuhumairah.com
  65. wiidaribbon.com
  66. 9m2mgl.blogspot.my
  67. www.sayabukancikgu.com
  68. www.sayablogger.com
  69. ceriteracintabalqis.blogspot.com

Ok, senarai ini adalah benar mengikut apa yang telah diberikan kepada saya oleh pemilik setiap blog menerusi Facebook. Semua blogger pemilik blog di atas mengaku mereka adalah penjawat awam yang rata-ratanya bekerja di Kuala Lumpur dan Putrajaya. 
Senarai Blog Dimiliki oleh Blogger Juga Penjawat Awam

Kebanyakkan penjawat awam yang juga menulis blog adalah terdiri daripada rakan blogger yang bekerja di sektor perkhidmatan seperti Perguruan, LHDN, Kastam, KKM dan beberapa lagi.

Tiada sebarang kesalahan untuk seorang kakitangan dan penjawat awam untuk memiliki blog sendiri. malah Perdana Menteri pun ada blognya sendiri. :)
[Baca] Cara Untuk Dapat Income Sampingan Menerusi Blog
Mereka ini adalah blogger yang mungkin boleh menjadi jambatan penghubung maklumat dan info berkaitan apa yang mahu disampaikan samada dari kerajaan untuk rakyat mahupun dari rakyat untuk kerajaan.
Saya harap senarai ini dapat membantu mereka yang mungkin memerlukan khidmat blogger-blogger ini di masa akan datang, in Sha Allah.


Saya yang berkhidmat untuk rakyat marhein - Hasrul Hassan .. hehehe.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Ramai juga blogger yang saya kenal ada dalam senarai ni.

    BalasPadam
  2. Sayapun penjawat awam juga.. Hehehe..
    singgah sini..

    BalasPadam
  3. wahhhh banyak senarai nie. boleh blogwalk sampai pening lepas nie. hahaha :D

    BalasPadam
  4. terbaik la bro.. jom singgah semua blogger list

    BalasPadam
  5. no 18. heeee

    penjawat awam di jabatan orang asli di perak (h)

    BalasPadam
  6. Wow..semua hebat2...blogger n kerja kerajaan...

    BalasPadam
  7. Yeah!! Terima kasih Bro HH... Salam kenal. Saya LeYa. No 52. Bekerja sebagai penjawat di LHDN

    BalasPadam
  8. no 6.. tq tuan.. i'm veterinarian!

    BalasPadam
  9. Terima kasih bro HH..saya no 51..kerja di sektor awam..mencegah keganasan.

    BalasPadam
  10. wahh ramainya!!! boleh la unni bw ni :) tapi sbnrnya nk mnulis dr diri masing2, macam unni keja swasta memang sgt sibuk tpi still boleh menulis.. bak kata pepatah dimana ada kemahuan di situ ada jalan :) hihihi

    BalasPadam
  11. Wow ramainya penjawat awam yg bergelar blogger...

    BalasPadam
  12. Ha..banyak tu list blog kat sini. Boleh kenal-kenal dengan pemilik blognya pulak lepas ni

    BalasPadam
  13. Saya ada dlm senarai.
    Tq HH. Nanti ada masa nak jengah semua blog listed.
    saya xde byk peluang utk blogging time opis hours.
    sebab 60% keje luar dari opis.
    Byk gambo upload kat rumah and simpan as draft.
    Ada masa ada ruang, cecepat update blog.
    Kena pandai bahagi masa...

    BalasPadam
  14. ramai juga rupanya..oohoo

    BalasPadam
  15. saya pun penjawat awam juga hehehe.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …