Skip to main content

Senarai Blog Dimiliki oleh Blogger, Juga Merupakan Penjawat Awam

Wah, tak sangka ramai juga rakan blogger yang merupakan penjawat awam. Memang betullah sangkaan saya, kebanyakkan blogger Malaysia adalah mereka yang bekerja tetap dan ramai juga yang merupakan kakitangan dan penjawat awam bekerja sepenuh masa.

Tentu ada yang pelik, kenapa penjawat awam ada masa untuk buat blog sendiri dan kemaskini blog masing-masing. Hmm .. bagi sayalah, kalau dah minat untuk menulis blog tu cukup kental, kerja apa pun boleh je ada masa untuk menulis entri terbaru dan update blog.

Senarai Blog Dimiliki oleh Blogger Juga Seorang Penjawat Awam

Senarai Blog Dimiliki oleh Blogger Juga Penjawat Awam
Semua orang boleh ada blog sendiri. Macam-macam kisah dan cerita boleh ditulis. Yang menariknya, seandainya anda seorang penjawat awam, dah tu ada blog pulak .. maka mudahlah anda untuk berkongsi info berkaitan penjawat awam .. contohnya jadual gaji kakitangan awam terkini.

Selain itu, blog boleh menjana pendapatan sampingan selain berkongsi pengalaman, tips dan banyak lagi kepada umum.

Senarai Blog Dimiliki Penjawat Awam

Mari lihat senarai blog yang telah saya sediakan ini, yang kesemuanya dimiliki dan ditulis oleh penjawat atau kakitangan awam kerajaan Malaysia.

  1. theohtra.blogspot.com
  2. www.dkna.my
  3. myalycia.blogspot.my
  4. salinajohari.com
  5. sha-myheart.blogspot.com
  6. www.ceritaita.com
  7. www.byrawlins.com
  8. www.hairulazni.com
  9. www.keluargahebat.com
  10. www.alialisakreatif.blogspot.com
  11. www.anilwanina.com
  12. www.wacanaku2009.blogspot.com
  13. nadianurul2604.blogspot.com
  14. www.atikahnorbaki.com
  15. www.msvelentine.blogspot.my
  16. azfar9897.blogspot.com
  17. www.ejamothman.com
  18. www.nooratikahramli.com
  19. www.nurfuzie.com
  20. www.massaari.com
  21. www.pokcikblogger.com
  22. www.cikguhailmi.com
  23. www.cikpinz.com
  24. cikilamenari.blogspot.com
  25. www.nurul-izwa.blogspot.my
  26. www.munirahizzan.com
  27. www.alongmisuari.com
  28. scarlettj1.blogspot.com
  29. www.yanahalim.com
  30. www.linzkushina.com
  31. www.zukidin.com
  32. suteraungu87.blogspot.com
  33. dihatisara.blogspot.my
  34. www.yanayassin.com
  35. www.razzwey.com
  36. coretananuar.com
  37. zamani84.blogspot.jp
  38. www.daddydee.net
  39. www.phat.my
  40. www.adianiez.com
  41. www.notachentamummy.blogspot.com
  42. mrspuex.blogspot.com
  43. www.idabaharum.com
  44. bondazahraareesa.blogspot.my
  45. www.ayuinsyirah.my
  46. www.journaljeeb.com
  47. Ismiqbal.blogspot.com
  48. www.ctfand.com
  49. www.notashalimar.blogspot.my
  50. anumkhairil.blogspot.com
  51. www.emarieys.com
  52. anagurlz87.blogspot.my
  53. www.khatyaiman.com
  54. www.blogieta.com
  55. bloginfo4uall.blogspot.my
  56. mohdfairiz.com
  57. www.anakbonda.com
  58. akumatperang.blogspot.my
  59. www.ummizarra.com
  60. www.budakpening.com
  61. hannahvitashoppe.blogspot.my
  62. nadzirahata.blogspot.my
  63. bloggercomeldansantai.blogspot.my
  64. www.saljuhumairah.com
  65. wiidaribbon.com
  66. 9m2mgl.blogspot.my
  67. www.sayabukancikgu.com
  68. www.sayablogger.com
  69. ceriteracintabalqis.blogspot.com

Ok, senarai ini adalah benar mengikut apa yang telah diberikan kepada saya oleh pemilik setiap blog menerusi Facebook. Semua blogger pemilik blog di atas mengaku mereka adalah penjawat awam yang rata-ratanya bekerja di Kuala Lumpur dan Putrajaya. 
Senarai Blog Dimiliki oleh Blogger Juga Penjawat Awam

Kebanyakkan penjawat awam yang juga menulis blog adalah terdiri daripada rakan blogger yang bekerja di sektor perkhidmatan seperti Perguruan, LHDN, Kastam, KKM dan beberapa lagi.

Tiada sebarang kesalahan untuk seorang kakitangan dan penjawat awam untuk memiliki blog sendiri. malah Perdana Menteri pun ada blognya sendiri. :)
[Baca] Cara Untuk Dapat Income Sampingan Menerusi Blog
Mereka ini adalah blogger yang mungkin boleh menjadi jambatan penghubung maklumat dan info berkaitan apa yang mahu disampaikan samada dari kerajaan untuk rakyat mahupun dari rakyat untuk kerajaan.
Saya harap senarai ini dapat membantu mereka yang mungkin memerlukan khidmat blogger-blogger ini di masa akan datang, in Sha Allah.


Saya yang berkhidmat untuk rakyat marhein - Hasrul Hassan .. hehehe.

Comments

  1. Ramai juga blogger yang saya kenal ada dalam senarai ni.

    ReplyDelete
  2. Sayapun penjawat awam juga.. Hehehe..
    singgah sini..

    ReplyDelete
  3. wahhhh banyak senarai nie. boleh blogwalk sampai pening lepas nie. hahaha :D

    ReplyDelete
  4. terbaik la bro.. jom singgah semua blogger list

    ReplyDelete
  5. no 18. heeee

    penjawat awam di jabatan orang asli di perak (h)

    ReplyDelete
  6. Wow..semua hebat2...blogger n kerja kerajaan...

    ReplyDelete
  7. Yeah!! Terima kasih Bro HH... Salam kenal. Saya LeYa. No 52. Bekerja sebagai penjawat di LHDN

    ReplyDelete
  8. no 6.. tq tuan.. i'm veterinarian!

    ReplyDelete
  9. Terima kasih bro HH..saya no 51..kerja di sektor awam..mencegah keganasan.

    ReplyDelete
  10. wahh ramainya!!! boleh la unni bw ni :) tapi sbnrnya nk mnulis dr diri masing2, macam unni keja swasta memang sgt sibuk tpi still boleh menulis.. bak kata pepatah dimana ada kemahuan di situ ada jalan :) hihihi

    ReplyDelete
  11. Wow ramainya penjawat awam yg bergelar blogger...

    ReplyDelete
  12. Ha..banyak tu list blog kat sini. Boleh kenal-kenal dengan pemilik blognya pulak lepas ni

    ReplyDelete
  13. Saya ada dlm senarai.
    Tq HH. Nanti ada masa nak jengah semua blog listed.
    saya xde byk peluang utk blogging time opis hours.
    sebab 60% keje luar dari opis.
    Byk gambo upload kat rumah and simpan as draft.
    Ada masa ada ruang, cecepat update blog.
    Kena pandai bahagi masa...

    ReplyDelete
  14. ramai juga rupanya..oohoo

    ReplyDelete
  15. saya pun penjawat awam juga hehehe.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.