Langkau ke kandungan utama

Pakej Rujukan Peperiksaan MUET Beserta Contoh Soalan dan Jawapan

Pakej Rujukan Peperiksaan MUET. Adakah anda merupakan calon untuk peperiksaan MUET? Adakah anda calon MUET yang masih mencari rujukan terbaik untuk memastikan anda lulus di dalam peperiksaan MUET itu nanti? Jika anda mahukan rujukan, maka ... anda sudah tiba ke blog post yang akan tunjukkan cara nak dapatkan rujukan tersebut.

Peperiksaan MUET adalah sangat penting. Paling tidak calon yang mengambil peperiksaan MUET mesti mendapat skor atau band 3 ke atas. Andai anda lemah dalam Bahasa Inggeris, rujukan ini akan bantu anda untuk dapatkan band yang baik. Ianya telah dibuktikan!

Pakej Rujukan Peperiksaan MUET

Pakej Rujukan Peperiksaan MUET
Pakej rujukan ini ditulis di dalam Bahasa Melayu yang mudah difahami dan diikuti. Ia ditulis seumpamanya untuk membantu calon-calon yang lemah di dalam Bahasa Inggeris agar dapat membuat segala persediaan rapi sebelum peperiksaan atau ujian MUET. Matlamatnya cuma satu - membantu calon supaya peroleh keputusan band yang cemerlang di dalam peperiksaan ini.

Rujukan MUET dalam Bahasa Melayu

Jika nak dibandingkan dengan kebanyakan rujukan peperiksaan dan ujian MUET yang ada di dalam pasaran, hampir semuanya ditulis di dalam Bahasa Inggeris. Jadi, seandainya calon atau pelajar itu sudah lemah dalam bahasa ini, pastinya ia akan menjadi sukar.  Jangan buang masa dengan membaca panduan dan rujukan yang sebenarnya akan melambatkan proses untuk anda melakukan persediaan.
Pakej Rujukan Peperiksaan MUET dan Contoh Soalan dengan Jawapan

Rujukan MUET Paling Lengkap untuk Lulus Band Cemerlang

Rujukan ini akan menjimatkan masa persediaan anda. Ia mempunyai elemen-elemen penting berikut yang saya pasti boleh memberikan 1000 kelebihan buat anda. Boleh terus rujuk di sini - Pakej Lulus MUET:
  1. Testimoni daripada calon MUET sebelum ini - ia ibarat satu motivasi untuk anda setelah mendapatkan pakej rujukan ini. Anda pasti akan terkejut bagaimana dengan membaca testimoni ini akan membuatkan anda bukan sekadar untuk lulus MUET tetapi mendapat band cemerlang di dalam peperiksaan ini.
  2. Penerangan dan pemahaman mengenai format terkini peperiksaan dan ujian MUET yang terdiri daripada 4 bahagian - Listening, Speaking, Reading, Writing.
  3. Tips penting untuk lulus di dalam peperiksaan dan ujian MUET.
  4. Persediaan menjawab kertas soalan Listening MUET
  5. Teknik untuk bantu tingkatkan kemahiran Listening
  6. Contoh soalan Listening + Audio Listening beserta jawapan
  7. Strategi menjawab kertas soalan Speaking
  8. Ketahui apa yang dinilai di dalam peperiksaan MUET Speaking
  9. 11 contoh soalan MUET Speaking dengan jawapan
  10. Strategi untuk lulus kertas peperiksaan MUET Reading
  11. Teknik menjawab Reading Comprehension
  12. Tips memahami grafik dan teks dalam MUET Reading
  13. Contoh kertas soalan MUET Reading dengan jawapan
  14. Tips dan teknik menjawab tugasan 1 dan tugasan 2 dalam kertas soalan MUET Writing
  15. Contoh soalan MUET Writing dengan jawapan
  16. Laporan X: Skema Jawapan 2011
  17. Case Study Listening
  18. Case Study Speaking
  19. Case Study Reading
  20. Case Study Writing
  21. Tips hot untuk calon-calon MUET
  22. Rangkaian doa untuk lulus peperiksaan MUET
  23. Tips persediaan akhir calon peperiksaan MUET

Pakej rujukan peperiksaan MUET ini disediakan dan dijual dalam 4 pakej berlainan - Platinum, Gold, Super dan Basic. Jadi, anda boleh pilih ikut kesesuaian dan kebolehan diri anda. Yang penting, anda perlu bersedia dan memulakan langkah awal untuk memastikan MUET lulus dengan band cemerlang.
Berjayanya anda dalam Exam MUET bergantung kepada 1 faktor iaitu bagaimana cara anda menyelesaikan tugasan (task) yang diberikan. Bagaimana cara anda menjawab soalan dan tulis report dan juga esei anda. Dan inilah yang membezakan bagi calon MUET yang tahu bagaimana untuk menjawab soalan MUET tersebut dengan tersusun dan sistematik akan mendapat markah yang tinggi. Tapi bagi calon yang tidak tahu, akan mendapat markah yang biasa-biasa sahaja malah ada ada yang mendapat sangat rendah.

Bersedia untuk mendapatkan pakej rujukan ini? Buat tempahan sekarang, dan jangan tunggu sampai esok .... anda perlu bersedia awal! Mahu lulus cemerlang ... dan buatkan rakan anda terutama yang POYO gigit jari lihat kejayaan anda .. maka klik pada pautan di bawah ini.
[+] Pakej Rujukan MUET
Saya syorkan anda pilih pakej Platinum. Pakej rujukan ini di dalam bentuk ebook, namun anda juga diberikan pilihan untuk mendapatkan dalam bentuk buku dan DVD,


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. sbb muet ni x lepas smbung degree hahahahha.. in sha Allah ade rezeki nk beli

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…