Langkau ke kandungan utama

Senarai Tempat Reload Touch n Go dan Plusmiles Tanpa Fee

Ramai yang mula gelisah apabila pihak Touch n Go mengumumkan bahawa semua lorong tambah nilai perkhidmatan Touch n Go di lebuhraya akan ditutup mulai 2 Julai 2016. Daripada laporan akhbar, lorong tambah nilai kad PlusMiles dan Touch 'n Go di Lebuh Raya Utara-Selatan tidak akan beroperasi mulai 2 Julai dan sepanjang cuti perayaan Hari Raya Aidilfitri.

Bagaimanapun pusat khidmat pelanggan PlusMiles dan Touch n Go di beberapa plaza tol akan beroperasi seawal 7 pagi sehingga 10 malam setiap hari bagi kemudahan pengguna membuat urusan tambah nilai. Menurut laporan yang dikeluarkan, ini merupakan antara langkah untuk mengelak kesesakan di plaza tol Plus sepanjang cuti Aidil Fitri yang rata-rata bermula 2 Julai 2016.

Senarai Tempat Reload Touch n Go & Plusmiles Tanpa Fee

Senarai Tempat Reload Touch n Go dan Plusmiles Tanpa Fee
Turut dinyatakan bahawa tambah nilai atau reload PlusMiles dan Touch n Go masih lagi boleh dilakukan di beberapa lokasi lain seperti di 7-Eleven, mesin ATM, stesen minyak dan beberapa lagi. In Sha Allah, saya cuba senaraikan kepada anda tempat untuk reload PlusMiles dan Touch n Go ini untuk kemudahan anda.

Mohon klik pada pautan yang disediakan (jika ada) supaya anda dapat senarai lengkap lokasi tertentu.


 Nama Tempat Lokasi
1) Self-Service Kiosk (SSK)  List of locations
2) Watsons   List of locations
3) Tesco   List of locations 
4) KK Super Mart  List of locations
5) Guardian Pharmacy  List of locations
6)  Touch 'n Go Hubs   - The Sphere, Bangsar South
 - KL Sentral Station
 - Wisma Nufri, Johor Bahru
7) Touch 'n Go SPOTs   List of locations
8) Touch 'n Go POS   List of locations
9) ZEST Café  List of locations
10) Airport Coach  - Jalan Stesen Sentral 5, Brickfields.
 - KLIA 2, Bus Station KLIA, GF Block C, Short Term Car Park (STCP), KL International Airport.
11) VeCare Pharmacy  No 14, Jalan Murni 1, Taman Desa Murni Sg Dua, Butterworth, Pulau Pinang.
12) CCM Pharmaceuticals Sdn Bhd  Lot 2 & 4, Jalan P/7, Seksyen 13, Kawasan Perindustrian Bangi.
13) Bank Negara Malaysia (BNM) Medan Kupang 5  - Stall 5, Medan Kupang, BNM 
14) Bank Negara Malaysia (BNM) Medan Kupang 9  - Stall 9, Medan Kupang, BNM
15) RHR 1, BNM HQ   Bank Negara Malaysia (BNM)
16) RHR 2, BNM Lanai Kijang 
17) RHR 3, BNM Sasana Kijang
18) Multimedia Development Corporation (MDeC)   List of locations
19) Mammamia Ice Cream  - Tesco Extra Bandar Bukit Tinggi Klang
 - Quill City Mall, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur
 - Tesco Extra Mutiara Damansara
 - Tesco Kepong Village Mall, Bandar Manjalara
20) Clear Marque Sdn Bhd  Lot 55737, Jalan Kuching, Kuala Lumpur
21) The Alice Smith School (Secondary Campus)  - 3, Jalan Equine, Taman Equine, Seri Kembangan.
22) Caltex Petrol Station  - Jalan Pudu, Kuala Lumpur
 - Jalan Tun Abdul Razak, Kuala Lumpur
 - Bandar Laguna Merbok, Sg Petani, Kedah
 - Taman Impian Emas, Skudai, Johor
 - Jalan Kapar Batu 5, Klang, Selangor
 - Jalan Tun Dr Ismail, Taman Desa, Kuala Lumpur
23)  Shell Petrol Station  - Lebuhraya Baru Pantai, Taman Desa, Kuala Lumpur 
24) PETRONAS Petrol Station   - Taman Melati, Setapak, Kuala Lumpur
 - Lebuh Puteri, Bandar Puteri, Selangor
 - Jalan Kampung Pandan, Taman Maluri, Ampang, Selangor
 - R&R Bentong
25) Caring Pharmacy  List of locations

Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…