Langkau ke kandungan utama

Rujukan Kerjaya Jururawat Khusus Lepasan SPM & Diploma

Adakah anda merupakan calon SPM atau STPM atau mungkin lulusan Diploma yang mahu memohon kerjaya sebagai seorang jururawat? Tahukah anda bahawa terdapat berbelas kolej termasuk IPT yang menawarkan kursus untuk menjadi seorang jururawat?

Malah penawaran bagi mendapatkan kerjaya sebagai seorang jururawat turut disediakan menerusi laman SPA bagi lulusan SPM dan Diploma menerusi Kursus Separa Perubatan. Ramai yang tidak tahu bahawa terdapat banyak saluran kerjaya untuk jururawat di Malaysia.

Rujukan Kerjaya Jururawat Untuk Lepasan SPM dan Diploma

Proses pemilihan bukan setakat dari segi kelayakan akademik, malah melibatkan temuduga. Ini adalah kerana jawatan ini berkaitan dengan kesihatan, dan hubungan dengan masyarakat. Jadi, pemilihan untuk menjadi seorang jururawat bukannya mudah.
Rujukan Kerjaya Jururawat Lepasan SPM dan Diploma
Ada lepasan Diploma Kejururawatan yang gagal, walau sudah bertahun mencuba untuk mendapatkan kerja di dalam sektor yang mempunyai banyak permintaan ini. Mengapa gagal? Salah satu sebabnya ialah gagal ketika sesi temuduga untuk jawatan ini. Banyak persaingan di luar sana terutama untuk jururawat lepasan SPM dan juga Diploma.

Ada juga yang berjaya memasuki kerjaya jururawat dan mendapat gaji yang tinggi. Permintaan bukan hanya di dalam negara tetapi juga di luar negara.

Setakat ini terdapat lebih 600 jururawat yang terlatih telah bekerja di beberapa buah hospital di Jeddah dan ditawarkan imbuhan yang cukup tinggi berbanding di Malaysia.

Ok. Masalah boleh diatasi andai tahu cara sebenar untuk mendapat kerjaya sebagai seorang jururawat. Anda tentu tidak mahu ketinggalan!

Saya memperkenalkan pakej rujukan khas untuk mereka yang mahu memohon kerjaya ini, samada untuk lepasan SPM, STPM mahupun Diploma. Dan paling penting, pakej ini menyediakan tips dan cara untuk lulus di dalam temuduga pemilihan kerjaya dan kursus berkaitan kejururawatan.

Permohonan Jururawat untuk Lepasan SPM


Rujukan Kerjaya Jururawat Lepasan SPM Diploma

Permohonan Jururawat untuk Lepasan Diploma

Rujukan Kerjaya Jururawat Lepasan SPM Diploma
Dan ada lagi ... pakej ini akan bantu anda mencapai impian untuk menjadi jururawat .... bab paling penting ialah temuduga, samada untuk memohon kursus Diploma Kejururawatan atau permohonan menjawat jawatan yang diidamkan ramai ini. Mahu akses segera? Klik pautan ini - Pakej Lulus Kerjaya Jururawat
Rujukan Kerjaya Jururawat Lepasan SPM Diploma
Tak pasti sama ada pakej rujukan ini akan membantu anda? Cuba lihat beberapa testimonial yang telah diberikan oleh mereka yang telah mendapatkannya:

[Baca] Info Tambahan serta Testimonial

Anda tentu tidak mahu ketinggalan. Pakej rujukan ini lengkap untuk mereka yang bercita-cita mahukan kerjaya sebagai jururawat - satu kerjaya yang murni dan lumayan.

Semoga ia membantu anda.Komen

  1. Bagus ni untuk lepasan SPM yang minat dalam bidang perubatan belajar ni.

    BalasPadam
  2. Bagus benda macam ni bagi yang ada minat. Boleh cuba.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Jualan Big Baby Fair - Diskaun 80% Pelbagai Jenama Terkemuka

Jualan Big Baby Fair - Diskaun sehingga 80% pelbagai jenama terkemuka. Wow .. tawaran cukup menarik yang sememangnya mendapat perhatian saya. Dengan penantian kelahiran baby baru, saya anggap kempen jualan Big Baby Fair ini bagai 'pucuk dicita ulam mendatang'.

Saya juga pasti, para ibu bapa yang mempunyai anak kecil akan tertarik dengan pelbagai tawaran menarik dan diskaun yang diberikan oleh Lazada - salah satu gedung beli-belah online yang popular dan terbesar di rantau ini.
Big Baby Fair oleh Lazada Malaysia - Peluang Jimat Banyak Untuk Produk Bayi Sebagai seorang bapa yang setuju dengan gaya hidup yang mementingkan penjimatan dan perbelanjaan secara berhemah, saya sangat mengalu-alukan kempen ini. Anda bagaimana? Takkan tak teruja kot?

Dengan peningkatan kos sara hidup, anda sewajarnya merancang dengan lebih baik dalam membuat sebarang pembelian. Saya dapat lihat matlamat ini cuba dijayakan oleh Lazada menerusi kempen ini. Ia satu kempen menarik dari Lazada khas buat ibu b…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Tukar Password Streamyx dan TM WiFi Secara Online

Cara tukar password Streamyx dan Wifi secara online. Saya sebenarnya dah lama nak kongsikan mengenai tatacara untuk tukar kata laluan (password) streamyx serta TM Wifi secara online. Sebelum ini, saya tercari juga tutorial mengenai cara nak gantikan password lama servis internet Streamyx ini, tapi susah nak jumpa. Jadi, untuk memudahkan saya di kemudian hari, maka saya sediakan panduan ringkas ini. In Sha Allah, ia mungkin berguna untuk panduan rakan-rakan pengunjung dan pembaca budiman yang lain.

Mengapa perlu tukar? Selalunya saya akan tukar password Streamyx dan TM Wifi apabila saya merasakan ada seseorang sudah tahu kata laluan yang saya gunakan untuk akses internet menerusi akaun Streamyx, sama juga dengan TM Wifi. Ia juga adalah langkah saya untuk had capaian internet untuk anak-anak saya apabila nampak lambang TM Wifi yang disediakan di sesetengah lokasi. Al maklumlah, anak-anak sekarang dah pandai guna gajet sendiri. Bila tahu ada lokasi akses TM Wifi, mulalah mereka berdampin…