Langkau ke kandungan utama

Bisnes Aiskrim Income Sampingan Mudah

Musim panas, bisnes yang ada kaitan dengan air dan ais memang memberikan pulangan yang menguntungkan. Saya pernah berbisnes menjual air dan aiskrim semasa jadi pelajar sepenuh masa di IPT dulu. Tapi, saya tidaklah jual semasa belajar, cuma saya ambil kesempatan buat bisnes ini ketika ada event tertentu di dalam kampus. Memang best!

Jadi, saya tidaklah terperanjat andai ada usahawan yang berjaya menjana income mudah menerusi bisnes ini. Bisnes ini memang senang nak dijual. Anda hampir tidak perlu menggunakan teknik pemasaran yang hebat-hebat untuk bisnes ini, kerana permintaannya ada hampir sepanjang masa. Uhh nak-nak lagi time musim panas. Memang mudah sangat weihh ...

Bisnes Aiskrim Income Sampingan Mudah

Bisnes Aiskrim Income Sampingan Mudah
Cumanya ialah, anda mungkin sukar nak dapat income yang tinggi sebulan kalau tidak tahu cara-caranya. Anda kena ingat, walaupun bisnes ini mudah nak jual, anda perlu bersaing dengan usahawan lain juga. Jadi, kenalah tahu aspek-aspek yang penting untuk berjaya dalam bisnes aiskrim ini. Meh saya kongsikan sedikit ilmu bisnes ini yang pernah saya buat satu ketika dulu - semasa jadi pelajar di USM.

Kenapa Plih Bisnes Aiskrim?

Saya semasa belajar dulu suka buat bisnes ni sebab:
Sekarang, anda nampak tak?
Cara mulakan bisnes aiskrim jana income sampingan
Namun, saya nak kongsikan sesuatu yang lebih menarik daripada apa yang telah saya alami sebelum ini, iaitu berniaga aiskrim tetapi dapat keuntungan dan jana lebih RM5,000 setiap bulan! Uhh menarik tak?

Bolehkah berniaga aiskrim dapat income sampingan sebegitu mudah dan sebegitu lumayan? Ya, memang boleh, dan memang ada usahawan secara sambilan yang membuktikannya.

Anda pernah tengok tak kat Pasar Malam, Pekan Sehari ada orang jual aiskrim goyang? Senang tak nampak dia jual? Senang kan? Agak-agak berapa modal dia? Berapa untung dia? Lihat permintaan yang dia dapat ... apatah lagi time cuaca panas.
Bisnes aiskrim goyang untung besar
Ok. Bisnes ini dah wujud berzaman lamanya. Tak pernah jatuh, sentiasa ada permintaan tinggi. Jadi, risiko dalam bisnes ini sangat rendah.

Bagaimana seorang usahawan bisnes aiskrim boleh jana income sampingan mudah sehingga RM5K sebulan? Ok, secara amnya adalah:
  • Aiskrim buat sendiri - bukan menerusi syarikat besar yang sudah ada nama. Anda perlu tahu cara atau resepi untuk menghasilkan aiskrim sendiri yang sedap dan lazat. Anda kena tahu kandungan aiskrim yang membuatkan ia sentiasa mendapat permintaan.
  • Jenis aiskrim - nak jual aiskrim jenis yang macamana? jenis batang? jenis cawan? jenis kon? Mana satu yang boleh berikan anda pendapatan yang lebat?

Alamak .. penat dah anda membaca, tapi tak nampak satu input pun yang boleh anda praktikkan. Saya sebenarnya nak memberikan anda idea, dan kesedaran bahawa ada bisnes mudah yang boleh anda lakukan untuk jana income sampingan.

Dan dalam keadaan cuaca yang panas sekarang, bisnes aiskrim dan air adalah antara bisnes paling mudah, dan paling menguntungkan. Anda hampir boleh menjual di mana-mana sahaja jika anda tahu bagaimana.

Saya tak ada ilmu sedetail ini. Saya nak cerita di dalam blog ini pun, mungkin ada yang tidak sampai ... jadi, elok anda dapatkan sebuah panduan dalam bentuk ebook yang telah disediakan oleh seorang usahawan yang berjaya di dalam bisnes aiskrim ini.

Memperkenalkan Panduan Bisnes Aiskrim.
Panduan menjalankan bisnes aiskrim - income sampingan
Menerusi panduan ini yang ditulis dalam bentuk ebook bergambar, ia mungkin akan memberikan anda gambaran jelas untuk menjalankan bisnes ini, terutama untuk menambah income sampingan. Saya memberikan jalan penyelesaian ini untuk anda. Terpulang untuk anda ... untuk bertindak.

Untuk pengetahuan anda, ebook ini ditulis oleh Tuan Afiq, seorang jurulatih kepada lebih 15,000 usahawan & bakal usahawan makanan.

Jadi, tak perlu ragu-ragu mengenai ilmu yang bakal anda ketahui. Peroleh panduan ini sekarang menerusi pautan diberikan:

[+] Panduan Bisnes Aiskrim - Bagaimana nak jana income sampingan RM5K sebulan dengan bisnes jual aiskrim sendiri.

Semoga dimanfaatkan.



advertisement


Komen Pembaca ...

  1. bila minat dan gigih meniaga, meniaga apa pun insyaAllah jadi.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …

iklantwo