Salam Tahun Baru 2016. Saya nak buat segmen, pembuka lembaran baru untuk rakan blogger seluruh Malaysia, in Sha Allah, seluruh nusantara. Segmen yang dinamakan Jom Tambah Follower Blog 2016. Satu segmen mudah, simple dan saya harap akan menarik ramai rakan blogger terutama yang baru berjinak di dalam dunia blog Malaysia.

Saya pasti ramai blogger Malaysia yang masih merasakan bahawa jumlah follower itu penting untuk sesebuah blog, terutama blog baru yang cuba menempatkan kedudukan di dalam komuniti blogger Malaysia. Menerusi segmen ini, saya berharap dapat bantu untuk perkenalkan rakan blogger baru dan lama, dan seterusnya meningkatkan jumlah follower blog masing-masing untuk tahun 2016.
Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Saya bukanlah blogger yang berpengaruh sangat, tetapi in Sha Allah, ramai rakan blogger lama yang banyak ilmu sering singgah di blog ini yang mungkin mahu berkenalan dengan rakan blogger yang baru nak naik .. hoho .. lagi-lagi blogger remaja, dan yang masih single mingle ... hoho.

In Sha Allah, dengan segmen ini, sama-sama kita bina persahabatan yang baru, berkongsi ilmu blogging, dan memantapkan blog masing-masing.

Untuk sertai Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016 ini, apa yang perlu dilakukan adalah seperti berikut:
  1. Tulis satu entri pendek, lebih kurang 100 patah perkataan berkaitan blog anda, siapa anda dan apa yang anda mahu capai menerusi blog pada tahun 2016.
  2. Pastikan ada widget follower blog, samada Google Plus Follower atau widget follower NFC Blogspot.
  3. Letak banner segmen Jom Tambah Follower Blog 2016 di dalam entri tersebut dan link ke entri ini.
  4. Selepas diterbitkan entri tersebut, tinggalkan URL entri di ruangan komen di bawah ini.

Bagi merealisasikan tujuan, semua blog atau blogger yang sertai segmen ini perlu dengan rasa rendah diri sokong rakan blogger yang lain menerusi:
  1. Blogwalking ke blog rakan blogger lain.
  2. Follow blog mereka dengan ikhlas.

In Sha Allah, saya akan senaraikan secara berperingkat rakan blogger dan blog yang menyertai segmen ini sebagai cara memudahkan untuk blogwalking dan merapatkan perkenalan dan persahabatan di kalangan blogger Malaysia di alam maya.

Semoga usaha ini mendapat sambutan.

Segmen ini tamat apabila jumlah penyertaan cecah 80 blog (sempena tahun kelapan saya dalam dunia blog Malaysia).

Oh ya, sebagai insentif tambahan, saya akan pilih beberapa blog bertuah untuk dimasukkan di dalam bloglist 2016 blog ini, dan mungkin sedikit saguhati berbentuk wang tunai untuk rakan blogger yang saya nampak rajin untuk blogwalking dan tinggalkan komen di blog rakan blogger yang lain.

Salam Maulidur Rasul, dan Selamat Tahun Baru 2016.

Dapatkan tips blogging, tips SEO, dan panduan menulis blog di blog ini dengan membaca artikel carian berikut:
  1. Panduan Menulis Blog Terbaik
  2. Tips Blogging
  3. Tips Pakar SEO Malaysia
Juga boleh rujuk blog - Rujukan Blogger Malaysia




Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

92 Komen

Saya join HH http://kimchaa.blogspot.my/2016/01/segmenselai-jom-tambah-follower-blog.html

Reply

Bro HH..PC join ya...
http://perducinta.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Assalamualaikum
Terimalah entri saya,
http://www.aynorablogs.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

Reply

om join :)

http://ombakbergigis.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Saya nk join HH...http://lokmanamirul.blogspot.com /2016/01/segmen-jom-tambah -follower-blog-2016.html

Reply

JM join http://jmbelog.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

sya join

http://najwazahid94.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

http://mimbarkata.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Joined..
➤http://www.astrallusionarc.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

salam berkenalan semua!

http://akmahika.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

http://thefzhmdnr.blogspot.my/2016/01/jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Joined :)
http://thecinderelladreamland.blogspot.my/2016/01/003-segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Bismillah join juga
http://www.sheilainspire.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

cik en join
http://www.nurfuzie.com/2015/12/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Join.... :)

http://huhahuhajerr.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Join,selamat tahun baru 2016 :)

http://fitri1986.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Joined..
http://mimirheem.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016_1.html

Reply

saya joined.

http://jepunmari2.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Join :)

http://aidanbeauty.my/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016/

Reply

#Assalamualaikum#joined
http://mairahusna.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016_1.html

Reply

Dah ramai yang join...nantikan entri dari YB pula

Reply

saya join ^^

http://budakgemukberbicara.blogspot.my/2016/01/jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Assalamualaikum
Saya joined
http://mamahusna.com/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016/

Reply

join..

http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

http://akuainkausiapa.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Saya join...:)

http://qiyasaad.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

Reply

Saya join

http://www.fadzirazak.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Assalamualaikum. Abam Kie pun join jugak la... Thanks.

http://www.zukidin.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

join..

http://darihatimissmulan.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

http://akusurirumah.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Assalammualaikum..CP join

http://www.cikpinz.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

http://umikasum.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Keladi join...salam perknln semua..http://www.keladionline.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=0

Reply

Join ye
http://juliajamaludin.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

Reply

saya dah join. terima kasih

http://fikiranputih.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

saya newbies pun join. Terima kasih tuan

http://tujuhpetak.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-tahun-2016.html

Reply

Saya join. Terima kasih :)
http://safness.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Great opportunity to join :-) Thx HH...
http://elvinajane.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Join ^_^

http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Saya pun join juga

http://mylifemyprimaryplan.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Assalamualaikum..saya join jgak.. trima kasih..

http://lorong-cinta.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Saya joined :)

http://www.anajingga.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

saya joined :)

http://hannissania.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016_2.html

Reply

Wah hebat dah ramai yang join ni S HH

Reply

http://hanyadihatiku.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

Saya join sama. :)

Reply
This comment has been removed by the author.

mamamyja join
http://www.mamamyja.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

http://www.aimisyahirah.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Join juga yer...

http://www.myideakini.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

http://anumkhairil.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Anum join

Reply

arzmoha join

http://www.arzmoha.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

saya joined jugak
http://cikpinky2704.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Assalammualaikum tuan rumah,

saya join juga segmen tuan

http://ilham5793.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower.html

salam perkenalan dan salam tahun baru

Reply

SAYA JOIN

http://permatabiru0310.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

http://mamapapaamir.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

http://adna2029.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Saya dah join

http://www.sobrimansor.net/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Apa khabar semua? =) join gak... ni linknyer-

http://seronoknyermelukis.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

http://miracleofdreamhigh.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html salam saya join! dan yang lain meh lah sudi sudi follow blog saya dan saya akan follow blog anda pula :)

Reply

Ena join.

Diterima lagi ke x ni HH

http://www.aeinnamusa.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=0

Reply

husna join jugak! :)
http://husnazahidi.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Baru nampak & join. Diterima ke tidak... belum tahu.
http://emjay-freedom.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Assalamualaikum. Jom #LakarHidupSendiri @ www.fauzisabri.com

Reply

Semoga sagmen tambah follower makin bertambah di antara blogger lama dan baru.

Reply

salam tuan. saya dah join http://vitamin-cerdik.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-2016.html/

Reply

join

http://vithebat.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

http://emmemarinamohamad.blogspot.my/2016/01/jom-tambah-follower-blog-2016.html

alhamdulillah saya join

Reply

http://ijamawar.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

saya join

Reply

as-salam saya nak join jugak
http://acuasha.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Sempat tak ekjozbuluh merempit kat sini?

http://www.ekjozbuluh.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Hehehe...

Reply

saya sangat berminat untuk turut serta

http://qasehederra.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Bro, bersemangat join nih sempena tahun baru... selamat maju jaya dalam penulisan blog...

http://www.saljuhumairah.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

bismillah :)
http://adianiez.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html
aida join :)

Reply

salam,
masih sempat ke? sy nak join
http://noradzwatyrokkafella.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

As salam...
Harap masih sempat, Mrs. A joint

http://mrsablogstori.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Assalammualaikum
join segmen ni..
http://amsran85.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply
This comment has been removed by the author.

Assalamu'alaikum... alhamdulillah... akhirnya berjaya saya buat segmen first selepas sekian lama, segmen first selepas kahwin, segmen first 2016.. Jemput singgah ye geng. =)

http://www.stanzaku.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Lama tak nampak .. hehehe... alhamdulillah, semoga rezeki bertambah baik selepas kahwin.

Reply

Itulah pasal bang. Sampai terlupa nak renew domain. Nasib baik dapat beli balik. Amin...insyaAllah. Semoga Abang HH pun sama.. bertambah kaya dan berjaya dunia akhirat insyaAllah.

Reply

Alhamdulillah..telah siap menulis sebuab artikel mengenai segmen ini..Silakan berkunjung ke OMyDroid.. :)

http://www.omydroid.net/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Assalam bro Hasrul Hassan..harap saya belum terlambat untuk join segmen

http://abdulhalim-ismail.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Saya join ya

http://emalinmohd.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

tq bro HH kerana mengelola 'acara' yang hebat ini.

http://www.rolandjb.tk/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Ramai yang join ni. Tahniah Tuan HH. Selamat maju jaya buat semua.

Reply

dah terlepas sudah. dah 80 komentar dah hehe. terlepas sudaaa~

semoga berjaya dalam dunia blogging bro HH yg dihormati :)

Reply

Belum cukup lagi .. ada beberapa kekosongan untuk masuk .. :) jumlah komen tidak bereri jumlah peserta segmen ni.

Reply
This comment has been removed by the author.

http://mamaammarmardhiah.blogspot.my/2016/01/httpwww.html?m=0 sy join ye kalau sempat

Reply

boleh join?? :-)
http://jomkliksini.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

Reply

Bella join
http://mimiebella91.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

Reply
New comments are not allowed.