Skip to main content

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Salam Tahun Baru 2016. Saya nak buat segmen, pembuka lembaran baru untuk rakan blogger seluruh Malaysia, in Sha Allah, seluruh nusantara. Segmen yang dinamakan Jom Tambah Follower Blog 2016. Satu segmen mudah, simple dan saya harap akan menarik ramai rakan blogger terutama yang baru berjinak di dalam dunia blog Malaysia.

Saya pasti ramai blogger Malaysia yang masih merasakan bahawa jumlah follower itu penting untuk sesebuah blog, terutama blog baru yang cuba menempatkan kedudukan di dalam komuniti blogger Malaysia. Menerusi segmen ini, saya berharap dapat bantu untuk perkenalkan rakan blogger baru dan lama, dan seterusnya meningkatkan jumlah follower blog masing-masing untuk tahun 2016.
Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Saya bukanlah blogger yang berpengaruh sangat, tetapi in Sha Allah, ramai rakan blogger lama yang banyak ilmu sering singgah di blog ini yang mungkin mahu berkenalan dengan rakan blogger yang baru nak naik .. hoho .. lagi-lagi blogger remaja, dan yang masih single mingle ... hoho.

In Sha Allah, dengan segmen ini, sama-sama kita bina persahabatan yang baru, berkongsi ilmu blogging, dan memantapkan blog masing-masing.

Untuk sertai Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016 ini, apa yang perlu dilakukan adalah seperti berikut:
  1. Tulis satu entri pendek, lebih kurang 100 patah perkataan berkaitan blog anda, siapa anda dan apa yang anda mahu capai menerusi blog pada tahun 2016.
  2. Pastikan ada widget follower blog, samada Google Plus Follower atau widget follower NFC Blogspot.
  3. Letak banner segmen Jom Tambah Follower Blog 2016 di dalam entri tersebut dan link ke entri ini.
  4. Selepas diterbitkan entri tersebut, tinggalkan URL entri di ruangan komen di bawah ini.

Bagi merealisasikan tujuan, semua blog atau blogger yang sertai segmen ini perlu dengan rasa rendah diri sokong rakan blogger yang lain menerusi:
  1. Blogwalking ke blog rakan blogger lain.
  2. Follow blog mereka dengan ikhlas.

In Sha Allah, saya akan senaraikan secara berperingkat rakan blogger dan blog yang menyertai segmen ini sebagai cara memudahkan untuk blogwalking dan merapatkan perkenalan dan persahabatan di kalangan blogger Malaysia di alam maya.

Semoga usaha ini mendapat sambutan.

Segmen ini tamat apabila jumlah penyertaan cecah 80 blog (sempena tahun kelapan saya dalam dunia blog Malaysia).

Oh ya, sebagai insentif tambahan, saya akan pilih beberapa blog bertuah untuk dimasukkan di dalam bloglist 2016 blog ini, dan mungkin sedikit saguhati berbentuk wang tunai untuk rakan blogger yang saya nampak rajin untuk blogwalking dan tinggalkan komen di blog rakan blogger yang lain.

Salam Maulidur Rasul, dan Selamat Tahun Baru 2016.

Dapatkan tips blogging, tips SEO, dan panduan menulis blog di blog ini dengan membaca artikel carian berikut:
  1. Panduan Menulis Blog Terbaik
  2. Tips Blogging
  3. Tips Pakar SEO Malaysia
Juga boleh rujuk blog - Rujukan Blogger Malaysia




Comments

  1. Saya join HH http://kimchaa.blogspot.my/2016/01/segmenselai-jom-tambah-follower-blog.html

    ReplyDelete
  2. Bro HH..PC join ya...
    http://perducinta.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum
    Terimalah entri saya,
    http://www.aynorablogs.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

    ReplyDelete
  4. om join :)

    http://ombakbergigis.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  5. Saya nk join HH...http://lokmanamirul.blogspot.com /2016/01/segmen-jom-tambah -follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  6. JM join http://jmbelog.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  7. sya join

    http://najwazahid94.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  8. http://mimbarkata.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  9. Joined..
    ➤http://www.astrallusionarc.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  10. salam berkenalan semua!

    http://akmahika.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  11. http://thefzhmdnr.blogspot.my/2016/01/jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  12. Joined :)
    http://thecinderelladreamland.blogspot.my/2016/01/003-segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  13. Bismillah join juga
    http://www.sheilainspire.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  14. cik en join
    http://www.nurfuzie.com/2015/12/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  15. Join.... :)

    http://huhahuhajerr.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  16. Join,selamat tahun baru 2016 :)

    http://fitri1986.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  17. Joined..
    http://mimirheem.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016_1.html

    ReplyDelete
  18. saya joined.

    http://jepunmari2.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  19. Join :)

    http://aidanbeauty.my/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016/

    ReplyDelete
  20. #Assalamualaikum#joined
    http://mairahusna.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016_1.html

    ReplyDelete
  21. Dah ramai yang join...nantikan entri dari YB pula

    ReplyDelete
  22. saya join ^^

    http://budakgemukberbicara.blogspot.my/2016/01/jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum
    Saya joined
    http://mamahusna.com/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016/

    ReplyDelete
  24. join..

    http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  25. http://akuainkausiapa.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  26. Saya join...:)

    http://qiyasaad.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

    ReplyDelete
  27. Saya join

    http://www.fadzirazak.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum. Abam Kie pun join jugak la... Thanks.

    http://www.zukidin.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  29. join..

    http://darihatimissmulan.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  30. http://akusurirumah.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  31. Assalammualaikum..CP join

    http://www.cikpinz.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  32. http://umikasum.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  33. Keladi join...salam perknln semua..http://www.keladionline.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=0

    ReplyDelete
  34. Join ye
    http://juliajamaludin.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

    ReplyDelete
  35. saya dah join. terima kasih

    http://fikiranputih.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  36. saya newbies pun join. Terima kasih tuan

    http://tujuhpetak.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-tahun-2016.html

    ReplyDelete
  37. Saya join. Terima kasih :)
    http://safness.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  38. Great opportunity to join :-) Thx HH...
    http://elvinajane.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  39. Join ^_^

    http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  40. Saya pun join juga

    http://mylifemyprimaryplan.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  41. Assalamualaikum..saya join jgak.. trima kasih..

    http://lorong-cinta.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  42. Saya joined :)

    http://www.anajingga.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  43. saya joined :)

    http://hannissania.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016_2.html

    ReplyDelete
  44. Wah hebat dah ramai yang join ni S HH

    ReplyDelete
  45. http://hanyadihatiku.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

    Saya join sama. :)

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. mamamyja join
    http://www.mamamyja.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  48. http://www.aimisyahirah.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  49. Join juga yer...

    http://www.myideakini.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  50. http://anumkhairil.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    Anum join

    ReplyDelete
  51. arzmoha join

    http://www.arzmoha.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  52. saya joined jugak
    http://cikpinky2704.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  53. Assalammualaikum tuan rumah,

    saya join juga segmen tuan

    http://ilham5793.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower.html

    salam perkenalan dan salam tahun baru

    ReplyDelete
  54. SAYA JOIN

    http://permatabiru0310.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  55. http://mamapapaamir.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  56. http://adna2029.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  57. Saya dah join

    http://www.sobrimansor.net/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  58. Apa khabar semua? =) join gak... ni linknyer-

    http://seronoknyermelukis.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  59. http://miracleofdreamhigh.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html salam saya join! dan yang lain meh lah sudi sudi follow blog saya dan saya akan follow blog anda pula :)

    ReplyDelete
  60. Ena join.

    Diterima lagi ke x ni HH

    http://www.aeinnamusa.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=0

    ReplyDelete
  61. husna join jugak! :)
    http://husnazahidi.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  62. Baru nampak & join. Diterima ke tidak... belum tahu.
    http://emjay-freedom.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  63. Assalamualaikum. Jom #LakarHidupSendiri @ www.fauzisabri.com

    ReplyDelete
  64. bloger lelaki tak ramai..

    ReplyDelete
  65. Semoga sagmen tambah follower makin bertambah di antara blogger lama dan baru.

    ReplyDelete
  66. salam tuan. saya dah join http://vitamin-cerdik.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-2016.html/

    ReplyDelete
  67. join

    http://vithebat.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  68. http://emmemarinamohamad.blogspot.my/2016/01/jom-tambah-follower-blog-2016.html

    alhamdulillah saya join

    ReplyDelete
  69. http://ijamawar.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    saya join

    ReplyDelete
  70. as-salam saya nak join jugak
    http://acuasha.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  71. Sempat tak ekjozbuluh merempit kat sini?

    http://www.ekjozbuluh.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    Hehehe...

    ReplyDelete
  72. saya sangat berminat untuk turut serta

    http://qasehederra.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  73. Bro, bersemangat join nih sempena tahun baru... selamat maju jaya dalam penulisan blog...

    http://www.saljuhumairah.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  74. bismillah :)
    http://adianiez.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html
    aida join :)

    ReplyDelete
  75. salam,
    masih sempat ke? sy nak join
    http://noradzwatyrokkafella.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  76. As salam...
    Harap masih sempat, Mrs. A joint

    http://mrsablogstori.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  77. Assalammualaikum
    join segmen ni..
    http://amsran85.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  78. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  79. Assalamu'alaikum... alhamdulillah... akhirnya berjaya saya buat segmen first selepas sekian lama, segmen first selepas kahwin, segmen first 2016.. Jemput singgah ye geng. =)

    http://www.stanzaku.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama tak nampak .. hehehe... alhamdulillah, semoga rezeki bertambah baik selepas kahwin.

      Delete
    2. Itulah pasal bang. Sampai terlupa nak renew domain. Nasib baik dapat beli balik. Amin...insyaAllah. Semoga Abang HH pun sama.. bertambah kaya dan berjaya dunia akhirat insyaAllah.

      Delete
  80. Alhamdulillah..telah siap menulis sebuab artikel mengenai segmen ini..Silakan berkunjung ke OMyDroid.. :)

    http://www.omydroid.net/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  81. Assalam bro Hasrul Hassan..harap saya belum terlambat untuk join segmen

    http://abdulhalim-ismail.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  82. Saya join ya

    http://emalinmohd.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  83. tq bro HH kerana mengelola 'acara' yang hebat ini.

    http://www.rolandjb.tk/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  84. Ramai yang join ni. Tahniah Tuan HH. Selamat maju jaya buat semua.

    ReplyDelete
  85. dah terlepas sudah. dah 80 komentar dah hehe. terlepas sudaaa~

    semoga berjaya dalam dunia blogging bro HH yg dihormati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum cukup lagi .. ada beberapa kekosongan untuk masuk .. :) jumlah komen tidak bereri jumlah peserta segmen ni.

      Delete
  86. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  87. http://mamaammarmardhiah.blogspot.my/2016/01/httpwww.html?m=0 sy join ye kalau sempat

    ReplyDelete
  88. boleh join?? :-)
    http://jomkliksini.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    ReplyDelete
  89. Bella join
    http://mimiebella91.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

    ReplyDelete