Langkau ke kandungan utama

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Salam Tahun Baru 2016. Saya nak buat segmen, pembuka lembaran baru untuk rakan blogger seluruh Malaysia, in Sha Allah, seluruh nusantara. Segmen yang dinamakan Jom Tambah Follower Blog 2016. Satu segmen mudah, simple dan saya harap akan menarik ramai rakan blogger terutama yang baru berjinak di dalam dunia blog Malaysia.

Saya pasti ramai blogger Malaysia yang masih merasakan bahawa jumlah follower itu penting untuk sesebuah blog, terutama blog baru yang cuba menempatkan kedudukan di dalam komuniti blogger Malaysia. Menerusi segmen ini, saya berharap dapat bantu untuk perkenalkan rakan blogger baru dan lama, dan seterusnya meningkatkan jumlah follower blog masing-masing untuk tahun 2016.
Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Saya bukanlah blogger yang berpengaruh sangat, tetapi in Sha Allah, ramai rakan blogger lama yang banyak ilmu sering singgah di blog ini yang mungkin mahu berkenalan dengan rakan blogger yang baru nak naik .. hoho .. lagi-lagi blogger remaja, dan yang masih single mingle ... hoho.

In Sha Allah, dengan segmen ini, sama-sama kita bina persahabatan yang baru, berkongsi ilmu blogging, dan memantapkan blog masing-masing.

Untuk sertai Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016 ini, apa yang perlu dilakukan adalah seperti berikut:
  1. Tulis satu entri pendek, lebih kurang 100 patah perkataan berkaitan blog anda, siapa anda dan apa yang anda mahu capai menerusi blog pada tahun 2016.
  2. Pastikan ada widget follower blog, samada Google Plus Follower atau widget follower NFC Blogspot.
  3. Letak banner segmen Jom Tambah Follower Blog 2016 di dalam entri tersebut dan link ke entri ini.
  4. Selepas diterbitkan entri tersebut, tinggalkan URL entri di ruangan komen di bawah ini.

Bagi merealisasikan tujuan, semua blog atau blogger yang sertai segmen ini perlu dengan rasa rendah diri sokong rakan blogger yang lain menerusi:
  1. Blogwalking ke blog rakan blogger lain.
  2. Follow blog mereka dengan ikhlas.

In Sha Allah, saya akan senaraikan secara berperingkat rakan blogger dan blog yang menyertai segmen ini sebagai cara memudahkan untuk blogwalking dan merapatkan perkenalan dan persahabatan di kalangan blogger Malaysia di alam maya.

Semoga usaha ini mendapat sambutan.

Segmen ini tamat apabila jumlah penyertaan cecah 80 blog (sempena tahun kelapan saya dalam dunia blog Malaysia).

Oh ya, sebagai insentif tambahan, saya akan pilih beberapa blog bertuah untuk dimasukkan di dalam bloglist 2016 blog ini, dan mungkin sedikit saguhati berbentuk wang tunai untuk rakan blogger yang saya nampak rajin untuk blogwalking dan tinggalkan komen di blog rakan blogger yang lain.

Salam Maulidur Rasul, dan Selamat Tahun Baru 2016.

Dapatkan tips blogging, tips SEO, dan panduan menulis blog di blog ini dengan membaca artikel carian berikut:
  1. Panduan Menulis Blog Terbaik
  2. Tips Blogging
  3. Tips Pakar SEO Malaysia
Juga boleh rujuk blog - Rujukan Blogger Malaysia





Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Saya join HH http://kimchaa.blogspot.my/2016/01/segmenselai-jom-tambah-follower-blog.html

    BalasPadam
  2. Bro HH..PC join ya...
    http://perducinta.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum
    Terimalah entri saya,
    http://www.aynorablogs.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

    BalasPadam
  4. om join :)

    http://ombakbergigis.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  5. Saya nk join HH...http://lokmanamirul.blogspot.com /2016/01/segmen-jom-tambah -follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  6. JM join http://jmbelog.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  7. sya join

    http://najwazahid94.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  8. http://mimbarkata.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  9. Joined..
    ➤http://www.astrallusionarc.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  10. salam berkenalan semua!

    http://akmahika.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  11. http://thefzhmdnr.blogspot.my/2016/01/jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  12. Joined :)
    http://thecinderelladreamland.blogspot.my/2016/01/003-segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  13. Bismillah join juga
    http://www.sheilainspire.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  14. cik en join
    http://www.nurfuzie.com/2015/12/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  15. Join.... :)

    http://huhahuhajerr.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  16. Join,selamat tahun baru 2016 :)

    http://fitri1986.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  17. Joined..
    http://mimirheem.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016_1.html

    BalasPadam
  18. saya joined.

    http://jepunmari2.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  19. Join :)

    http://aidanbeauty.my/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016/

    BalasPadam
  20. #Assalamualaikum#joined
    http://mairahusna.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016_1.html

    BalasPadam
  21. Dah ramai yang join...nantikan entri dari YB pula

    BalasPadam
  22. saya join ^^

    http://budakgemukberbicara.blogspot.my/2016/01/jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  23. Assalamualaikum
    Saya joined
    http://mamahusna.com/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016/

    BalasPadam
  24. join..

    http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  25. http://akuainkausiapa.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  26. Saya join...:)

    http://qiyasaad.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

    BalasPadam
  27. Saya join

    http://www.fadzirazak.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  28. Assalamualaikum. Abam Kie pun join jugak la... Thanks.

    http://www.zukidin.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  29. join..

    http://darihatimissmulan.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  30. http://akusurirumah.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  31. Assalammualaikum..CP join

    http://www.cikpinz.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  32. http://umikasum.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  33. Keladi join...salam perknln semua..http://www.keladionline.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=0

    BalasPadam
  34. Join ye
    http://juliajamaludin.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

    BalasPadam
  35. saya dah join. terima kasih

    http://fikiranputih.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  36. saya newbies pun join. Terima kasih tuan

    http://tujuhpetak.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-tahun-2016.html

    BalasPadam
  37. Saya join. Terima kasih :)
    http://safness.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  38. Great opportunity to join :-) Thx HH...
    http://elvinajane.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  39. Join ^_^

    http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  40. Saya pun join juga

    http://mylifemyprimaryplan.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  41. Assalamualaikum..saya join jgak.. trima kasih..

    http://lorong-cinta.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  42. Saya joined :)

    http://www.anajingga.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  43. saya joined :)

    http://hannissania.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016_2.html

    BalasPadam
  44. Wah hebat dah ramai yang join ni S HH

    BalasPadam
  45. http://hanyadihatiku.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

    Saya join sama. :)

    BalasPadam
  46. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  47. mamamyja join
    http://www.mamamyja.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  48. http://www.aimisyahirah.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  49. Join juga yer...

    http://www.myideakini.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  50. http://anumkhairil.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    Anum join

    BalasPadam
  51. arzmoha join

    http://www.arzmoha.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  52. saya joined jugak
    http://cikpinky2704.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  53. Assalammualaikum tuan rumah,

    saya join juga segmen tuan

    http://ilham5793.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower.html

    salam perkenalan dan salam tahun baru

    BalasPadam
  54. SAYA JOIN

    http://permatabiru0310.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  55. http://mamapapaamir.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  56. http://adna2029.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  57. Saya dah join

    http://www.sobrimansor.net/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  58. Apa khabar semua? =) join gak... ni linknyer-

    http://seronoknyermelukis.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  59. http://miracleofdreamhigh.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html salam saya join! dan yang lain meh lah sudi sudi follow blog saya dan saya akan follow blog anda pula :)

    BalasPadam
  60. Ena join.

    Diterima lagi ke x ni HH

    http://www.aeinnamusa.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=0

    BalasPadam
  61. husna join jugak! :)
    http://husnazahidi.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  62. Baru nampak & join. Diterima ke tidak... belum tahu.
    http://emjay-freedom.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  63. Assalamualaikum. Jom #LakarHidupSendiri @ www.fauzisabri.com

    BalasPadam
  64. bloger lelaki tak ramai..

    BalasPadam
  65. Semoga sagmen tambah follower makin bertambah di antara blogger lama dan baru.

    BalasPadam
  66. salam tuan. saya dah join http://vitamin-cerdik.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-2016.html/

    BalasPadam
  67. join

    http://vithebat.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  68. http://emmemarinamohamad.blogspot.my/2016/01/jom-tambah-follower-blog-2016.html

    alhamdulillah saya join

    BalasPadam
  69. http://ijamawar.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    saya join

    BalasPadam
  70. as-salam saya nak join jugak
    http://acuasha.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  71. Sempat tak ekjozbuluh merempit kat sini?

    http://www.ekjozbuluh.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    Hehehe...

    BalasPadam
  72. saya sangat berminat untuk turut serta

    http://qasehederra.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  73. Bro, bersemangat join nih sempena tahun baru... selamat maju jaya dalam penulisan blog...

    http://www.saljuhumairah.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  74. bismillah :)
    http://adianiez.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html
    aida join :)

    BalasPadam
  75. salam,
    masih sempat ke? sy nak join
    http://noradzwatyrokkafella.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  76. As salam...
    Harap masih sempat, Mrs. A joint

    http://mrsablogstori.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  77. Assalammualaikum
    join segmen ni..
    http://amsran85.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  78. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  79. Assalamu'alaikum... alhamdulillah... akhirnya berjaya saya buat segmen first selepas sekian lama, segmen first selepas kahwin, segmen first 2016.. Jemput singgah ye geng. =)

    http://www.stanzaku.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lama tak nampak .. hehehe... alhamdulillah, semoga rezeki bertambah baik selepas kahwin.

      Padam
    2. Itulah pasal bang. Sampai terlupa nak renew domain. Nasib baik dapat beli balik. Amin...insyaAllah. Semoga Abang HH pun sama.. bertambah kaya dan berjaya dunia akhirat insyaAllah.

      Padam
  80. Alhamdulillah..telah siap menulis sebuab artikel mengenai segmen ini..Silakan berkunjung ke OMyDroid.. :)

    http://www.omydroid.net/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  81. Assalam bro Hasrul Hassan..harap saya belum terlambat untuk join segmen

    http://abdulhalim-ismail.blogspot.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  82. Saya join ya

    http://emalinmohd.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  83. tq bro HH kerana mengelola 'acara' yang hebat ini.

    http://www.rolandjb.tk/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  84. Ramai yang join ni. Tahniah Tuan HH. Selamat maju jaya buat semua.

    BalasPadam
  85. dah terlepas sudah. dah 80 komentar dah hehe. terlepas sudaaa~

    semoga berjaya dalam dunia blogging bro HH yg dihormati :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum cukup lagi .. ada beberapa kekosongan untuk masuk .. :) jumlah komen tidak bereri jumlah peserta segmen ni.

      Padam
  86. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  87. http://mamaammarmardhiah.blogspot.my/2016/01/httpwww.html?m=0 sy join ye kalau sempat

    BalasPadam
  88. boleh join?? :-)
    http://jomkliksini.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

    BalasPadam
  89. Bella join
    http://mimiebella91.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html?m=1

    BalasPadam

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …