Jom Kenal Blogger Baru Bro HH

Jom kenal blogger baru Bro HH adalah sebuah segmen yang sedang saya anjurkan di blog ini. Setakat entri ini ditulis telah ada seramai 28 blog daripada blogger newbie blogspot yang menyertai segmen ini. Alhamdulillah, ada juga blogger baru yang sudi mahu sertai segmen daripada blog ini.

Saya sangat teruja dengan kehadiran blog-blog baru menjelang kedatangan 2015. Sesungguhnya 2014 telah banyak impak kepada dunia blog Malaysia. Makin ramai blogger Malaysia yang sudah bijak menulis dan berkongsi di blog masing-masing.

Malah, tidak dinafikan ramai blogger baru sudah tahu buat duit dengan blog, dan ramai yang sudah tahu praktikkan teknik SEO untuk mendapatkan trafik secara konsisten untuk blog. Hebat-hebat mereka semua. Saya harus berikan hormat pada blogger-blogger ini yang terus dan kekal dengan momentum blogging sehingga kekal sehingga kini. Alhamdulillah.

Senarai Blog Segmen Jom Kenal Blogger Baru Bro HH

  1. http://ohresepiku.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  2. http://adna2029.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  3. http://yoorinmelacolea.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  4. http://hooreey.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
  5. http://fadzirazak.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  6. http://zafairmas.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  7. http://mrsyatie.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  8. http://blogsantaielih.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  9. http://onecodelyoko.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  10. http://khudri2337.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  11. http://sallyadan.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  12. http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  13. http://annursyuhadah.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  14. http://natrahmaslion.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  15. http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  16. http://darulbekam.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  17. http://mohdazzahairi.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
  18. http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  19. http://asdydimension.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  20. http://kataubaid.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  21. http://alkisah-amy.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  22. http://faiezesa.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  23. http://madey09.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
  24. http://iamaproudmama.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  25. http://srikandiofficialblog.blogspot.com/segmen-jom.kenal-blogger-baru-bro-hh-html
  26. http://pentekan.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  27. http://terasmadani.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  28. http://kerusiburok.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  29. http://mamapapaamir.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  30. http://gadiscokelat87.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  31. http://afzanyz87.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
  32. http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
  33. http://heartdeen.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  34. http://lovingnur.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  35. http://dianadin.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html

Jom Kenal Blogger Baru Bro HH

Blog bukan sahaja sebagai medium penyebaran dan perkongsian cerita serta informasi. Ia juga merupakan ruang untuk menjana income sampingan di internet. Ia akan menjadi antara 4 cara buat duit online popular di tahun 2015.

Sebelum ini, blog digunakan sebagai tempat luahan pendapat dan berfungsi sebagai ruangan diari di alam maya, namun sejak kebelakangan ini ramai yang sudah pandai optimasikan blog sebagai satu cabang untuk pendapatan sampingan. Ada yang mengambil peluang daftar dengan Advertorial.my untuk kesempatan dibayar menerusi job review. Ada pula yang mengambil peluang untuk promosikan kemahiran dan hobi masing-masing. Ada pula blogger yang ambil kesempatan jana income menerusi program affiliate percuma.
Buat duit dengan blog

In Sha Allah, saya akan bantu blogger-blogger baru ini dengan pengetahuan dan ilmu saya berkaitan blogging, buat duit online, tips SEO dan sebagainya di tahun 2015.

Satu siri review blog (blogger) baru akan saya buat kelak buat mereka yang telah menyertai segmen Jom Kenal Blogger Baru Bro HH ini, in Sha Allah, dengan kelapangan masa dan kesihatan yang mengizinkan nanti.

Terima kasih kepada yang blogger dan pembaca yang terus-terusan menyokong blog ini samada secara sembunyi-sembunyi mahupun nampak. Kehadiran anda sangat dihargai, dan moga perkongsian saya di blog ini memberikan manfaat pada semua, in Sha Allah, diberkati dan diredhai oleh Allah S.W.T.

{ 10 comments.. read them below or add one }

KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 30, 2014
hai semua blogger baru di atas, saya orang baru juga,, selamat berkenalan :-) - kedaionlinemy.com
Invisible Me Invisible Me December 30, 2014
Moga terus maju semuanya. :)
Julia Johari Julia Johari December 30, 2014
Alaaaa terlepas saya nak join...boleh join lg ke Bro HH?
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 30, 2014
Boleh, asalkan tepati syarat ditetapkan tu .. hoho
Rai OurKizuna Rai OurKizuna December 30, 2014
hai, saya tak berapa nak baru.. tapi kira baru jugak.. hehehe
zarulfarhana zarulfarhana December 30, 2014
nk join tapi dh lama dh wujud blog ni.. syarat plak kena kurg 500 follower kn.. saya dh trlebih plak..
reezluv reezluv December 30, 2014
ramai juga nampaknya..kena gi terjah satu satu ni..:D
Nor Azimah Nor Azimah December 31, 2014
Assalam Bro HH, terimakasih..cuma anatara syarat yg Bro HH buat dulu pageview bawah 100ribu, tapi masa join tu mmg belum sampai angka tu, tak sangka plak lepas join tu dah terlebih pgeviewnya, camane yek, harap boleh dipertimbangkan.
Tak lupa, salam ambang 2015..moga dengan selalu bersangka baik pada Allah yang Maha Baik, dengan rahmat dan kasih sayangNya..2015 membawa khabar gembira buat seluruh ummat islam di seluruh dunia, aminnn.
Suhaily Latif Suhaily Latif December 31, 2014
saya dah join bro HH.. harap sempat lagi hari ni, TQ buat segmen macam ni. :D
Pen Tekan Admin Pen Tekan Admin January 03, 2015
tak larat nak terjah semua. Baru 10 blog yang diterjah dah makan masa 2 jam. Huhu. Banyak lagi yang belum terjah. Harap sabar ye. Yang mana dah di terjah 2 saya dah tinggal komen.

Satu lagi kalau ada yang nak join bloglist boleh datang lawat blog saya kat
http://pentekan.blogspot.com/2014/11/pen-tekan-blog-mencari-bloglist.html

bukan apa. Blog baru macam saya ni saya perlukan bloglist untuk orang dapat mengenali saya. Kalau nak orang search kat google jngan harap la kalau pagerank masih kosong.

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.