Langkau ke kandungan utama

Jom Kenal Blogger Baru Bro HH

Jom kenal blogger baru Bro HH adalah sebuah segmen yang sedang saya anjurkan di blog ini. Setakat entri ini ditulis telah ada seramai 28 blog daripada blogger newbie blogspot yang menyertai segmen ini. Alhamdulillah, ada juga blogger baru yang sudi mahu sertai segmen daripada blog ini.

Saya sangat teruja dengan kehadiran blog-blog baru menjelang kedatangan 2015. Sesungguhnya 2014 telah banyak impak kepada dunia blog Malaysia. Makin ramai blogger Malaysia yang sudah bijak menulis dan berkongsi di blog masing-masing.

Malah, tidak dinafikan ramai blogger baru sudah tahu buat duit dengan blog, dan ramai yang sudah tahu praktikkan teknik SEO untuk mendapatkan trafik secara konsisten untuk blog. Hebat-hebat mereka semua. Saya harus berikan hormat pada blogger-blogger ini yang terus dan kekal dengan momentum blogging sehingga kekal sehingga kini. Alhamdulillah.

Senarai Blog Segmen Jom Kenal Blogger Baru Bro HH

  1. http://ohresepiku.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  2. http://adna2029.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  3. http://yoorinmelacolea.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  4. http://hooreey.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
  5. http://fadzirazak.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  6. http://zafairmas.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  7. http://mrsyatie.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  8. http://blogsantaielih.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  9. http://onecodelyoko.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  10. http://khudri2337.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  11. http://sallyadan.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  12. http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  13. http://annursyuhadah.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  14. http://natrahmaslion.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  15. http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  16. http://darulbekam.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  17. http://mohdazzahairi.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
  18. http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  19. http://asdydimension.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  20. http://kataubaid.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  21. http://alkisah-amy.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  22. http://faiezesa.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  23. http://madey09.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
  24. http://iamaproudmama.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  25. http://srikandiofficialblog.blogspot.com/segmen-jom.kenal-blogger-baru-bro-hh-html
  26. http://pentekan.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  27. http://terasmadani.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  28. http://kerusiburok.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  29. http://mamapapaamir.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  30. http://gadiscokelat87.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  31. http://afzanyz87.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
  32. http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
  33. http://heartdeen.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  34. http://lovingnur.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
  35. http://dianadin.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html

Jom Kenal Blogger Baru Bro HH

Blog bukan sahaja sebagai medium penyebaran dan perkongsian cerita serta informasi. Ia juga merupakan ruang untuk menjana income sampingan di internet. Ia akan menjadi antara 4 cara buat duit online popular di tahun 2015.

Sebelum ini, blog digunakan sebagai tempat luahan pendapat dan berfungsi sebagai ruangan diari di alam maya, namun sejak kebelakangan ini ramai yang sudah pandai optimasikan blog sebagai satu cabang untuk pendapatan sampingan. Ada yang mengambil peluang daftar dengan Advertorial.my untuk kesempatan dibayar menerusi job review. Ada pula yang mengambil peluang untuk promosikan kemahiran dan hobi masing-masing. Ada pula blogger yang ambil kesempatan jana income menerusi program affiliate percuma.
Buat duit dengan blog

In Sha Allah, saya akan bantu blogger-blogger baru ini dengan pengetahuan dan ilmu saya berkaitan blogging, buat duit online, tips SEO dan sebagainya di tahun 2015.

Satu siri review blog (blogger) baru akan saya buat kelak buat mereka yang telah menyertai segmen Jom Kenal Blogger Baru Bro HH ini, in Sha Allah, dengan kelapangan masa dan kesihatan yang mengizinkan nanti.

Terima kasih kepada yang blogger dan pembaca yang terus-terusan menyokong blog ini samada secara sembunyi-sembunyi mahupun nampak. Kehadiran anda sangat dihargai, dan moga perkongsian saya di blog ini memberikan manfaat pada semua, in Sha Allah, diberkati dan diredhai oleh Allah S.W.T.

Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. hai semua blogger baru di atas, saya orang baru juga,, selamat berkenalan :-) - kedaionlinemy.com

    BalasPadam
  2. Moga terus maju semuanya. :)

    BalasPadam
  3. Alaaaa terlepas saya nak join...boleh join lg ke Bro HH?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh, asalkan tepati syarat ditetapkan tu .. hoho

      Padam
  4. hai, saya tak berapa nak baru.. tapi kira baru jugak.. hehehe

    BalasPadam
  5. nk join tapi dh lama dh wujud blog ni.. syarat plak kena kurg 500 follower kn.. saya dh trlebih plak..

    BalasPadam
  6. ramai juga nampaknya..kena gi terjah satu satu ni..:D

    BalasPadam
  7. Assalam Bro HH, terimakasih..cuma anatara syarat yg Bro HH buat dulu pageview bawah 100ribu, tapi masa join tu mmg belum sampai angka tu, tak sangka plak lepas join tu dah terlebih pgeviewnya, camane yek, harap boleh dipertimbangkan.
    Tak lupa, salam ambang 2015..moga dengan selalu bersangka baik pada Allah yang Maha Baik, dengan rahmat dan kasih sayangNya..2015 membawa khabar gembira buat seluruh ummat islam di seluruh dunia, aminnn.

    BalasPadam
  8. saya dah join bro HH.. harap sempat lagi hari ni, TQ buat segmen macam ni. :D

    BalasPadam
  9. tak larat nak terjah semua. Baru 10 blog yang diterjah dah makan masa 2 jam. Huhu. Banyak lagi yang belum terjah. Harap sabar ye. Yang mana dah di terjah 2 saya dah tinggal komen.

    Satu lagi kalau ada yang nak join bloglist boleh datang lawat blog saya kat
    http://pentekan.blogspot.com/2014/11/pen-tekan-blog-mencari-bloglist.html

    bukan apa. Blog baru macam saya ni saya perlukan bloglist untuk orang dapat mengenali saya. Kalau nak orang search kat google jngan harap la kalau pagerank masih kosong.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…