Langkau ke kandungan utama

Segmen Jom Kenal Blogger Baru

Saya nak buat segmen mudah untuk tambah lebih ramai kenalan blogger. Bukan itu sahaja, segmen ini juga untuk membolehkan saya mencari blog baru yang sesuai untuk dibuat review ringkas, khas bagi membolehkan ramai blogger terutama blogger baru menyedari kesilapan-kesilapan untuk hasilkan blog yang bagus.

Walaupun saya bukanlah seorang sifu blogger yang hebat, tetapi saya dengan rendah hati mahu cuba curahkan sedikit ilmu yang ada buat blogger Malaysia bagi memantapkan blog. Saya mahu blogger baru merasa dan nikmati 'kejayaan' blog ini dari segi trafik, SEO, cara blogger jana income online, dan sebagainya.
Segmen Jom Kenal Blogger Baru

Segmen Jom Kenal Blogger Baru

Segmen jom kenal blogger baru khas dan khusus untuk mereka yang tepati ciri-ciri berikut:
  1. Sebuah blog daripada platform blogspot (mesti ada .blogspot.com)
  2. Blog yang ada kurang daripada 500 followers
  3. Blog yang trafik atau jumlah pageviews kurang dari 10,000

Mana-mana blog atau blogger yang punyai blog yang terdapat 3 ciri di atas adalah dialu-alukan untuk join segmen jom kenal blogger baru ini.

Saya akan senaraikan blog-blog tersebut di dalam sebuah entri khas untuk berikan backlinks dan saya akan dari semasa ke semasa buat satu review percuma untuk blog-blog terpilih di dalam segmen ini.

Cara Nak Sertai

Untuk menyertai dan sebagai syarat sertai segmen ini, blog atau blogger tersebut perlu:
  1. Sediakan satu entri dengan tajuk: Segmen Jom Kenal Blogger Baru Bro HH
  2. Entri tersebut mestilah ada logo blog ini dan link kepada entri segmen ini.
  3. Tulis di dalam entri tersebut berkaitan diri anda sebagai seorang blogger, dan apa yang anda harapkan menerusi blog anda - nak jadi terkenal? nak dapat ramai follower? nak dapat income? Pilih salah satu yang utama sahaja, yang menjadi target anda, yang menjadi misi dan visi anda di dalam dunia blog Malaysia.
  4. Nyatakan nama blogger anda, email serta URL blog anda di dalam entri tersebut.
  5. Bila dah siap, langgan blog ini untuk dapatkan tips berkaitan blog menerusi pautan ini - Subscribe to HASRULHASSAN.COM by Email 
  6. Kemudian, tinggal URL entri penyertaan segmen ini di ruangan komen.

Tutup terima penyertaan - 31 Disember 2014.

Semoga berjaya.

Komen

  1. Nak join tapi bukan blogger baru T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya blogger baru,, tapi sesuai ker blog saya ni join?? Abg HH tolong bagi pendapat boleh? - kedaionlinemy.com

      Padam
    2. Join :)

      http://ohresepiku.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

      Padam
  2. nak join juga ya hihiii
    http://adna2029.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  3. Nak join jugak. Tapi blogger lama. Boleh lah ☺☺

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha ah la..blogger lama tapi 3 kriteria tu mmg ada, boleh ke join?

      Padam
    2. Boleh. Asalkan tepati syarat yang telah saya nyatakan di atas, dikira boleh join segmen ni.

      Padam
  4. bestnya nak join tp follower dah lebih

    BalasPadam

  5. bang.. Yan join segmen ni.. memang kena laaa sgt.. hehehe..
    http://yoorinmelacolea.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  6. bagusnya sifu blogger nie....ssh nk jumpa org yg mahu kongsi ilmu cmnie....:)

    BalasPadam
  7. nak join juga, tetapi saya ada satu ciri saja dari 3 ciri... boleh ker?
    Bukan apa dah lama tak dapat trafik dari blog HH... hehehehe

    BalasPadam
  8. Nak join tapi kita dah terlbh follower hehe..

    BalasPadam
  9. saya menepati 1 je syarat diatas. platform pula dah berlainan.. ^^
    selamat bersegmen semua..

    BalasPadam
  10. segmen yang bagus untuk sama-sama membantu blogger baru ... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya harap akan lebih ramai blogger baru menyertai segmen ni ... nak berikan mereka pendedahan istimewa .. hoho

      Padam
  11. Gua terlebih menepati semua kretiria yang ditetapkan..bole join kot bro HH..hihi

    http://hooreey.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html

    BalasPadam
  12. Bro HH, saya pun join!
    http://fadzirazak.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  13. Macam layak jer nak sertai...hehe. Semoga matlamat HH tercapai hendaknya :)

    BalasPadam
  14. join jugak yeee :)

    http://zafairmas.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  15. PG join :D

    http://mrsyatie.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  16. Hok aloh, saya wordpress :(

    BalasPadam
  17. oho..wordpress kena rejek nampaknya..ehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaa.. mintak maaf la ye ... nak bagi peluang blogger newbie yang platform blogspot ni ... kasihan mereka tak dapat pendedahan.

      Padam
  18. ada ciri tapi cuma dot com dah . sedihhh . sobb sobb

    BalasPadam
  19. gua nak join jugak boleh tak bro..follower x cecah 200 pun

    BalasPadam
  20. Join Bro HH...

    http://blogsantaielih.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  21. Bro HH saya join segmen ini .

    http://onecodelyoko.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  22. Assalamualaikum tuan,

    Saya berminat nak join, tapi blog saya bukan platform blogspot.com. Tapi, saya tertarik dengan penganjuran segmen sebegini, win win situation.

    BalasPadam
    Balasan
    1. W'salam. Minta maaf ye, saya buka peluang ini untuk blogger newbie dari blogspot sahaja. Mungkin lain kali saya akan buat yang lain.

      Padam
  23. saya turut join Saudara HH..Mohon komen jika terdapat salah dan silap..tq

    http://khudri2337.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    ozoku.kudara@gmail.com

    BalasPadam
  24. wajib join.terima kasih bro hh,

    http://sallyadan.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  25. Saya menyertai abang Hasrul :)

    http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  26. Nak join...nanti saya buat entri tu ye tuan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baik, saya menunggu dengan sabar entri tersebut. In Sha Allah.. nanti saya akan senaraikan dalam satu entri khas

      Padam
  27. Nak join tapi dah terlebih syarat.... :( :( :(

    BalasPadam
  28. Join

    http://annursyuhadah.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  29. assalamualaikum .. saya join ya bro HH .. mohon beri tunjuk ajar kalau ada kekurangan dan kesilapan

    http://natrahmaslion.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  30. alamak! tak layak untuk kriteria tu..

    BalasPadam
  31. salam sejahtera tuan . blog saya sesuai x nk join hehehe
    www.kakiberita.com

    BalasPadam
  32. Join join. Semoga terpilih. Hopefully.

    http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  33. Baru buat tadi , masih blur . huhu

    http://gold-gadgets.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. blog jual apa tu bro ?

      Padam
    2. Kena lihat contoh kawan2 lain yang dah buat ..

      Padam
  34. Nak jugak,

    http://darulbekam.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  35. Saya juga turut serta :-)

    ==>> http://mohdazzahairi.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html

    BalasPadam
  36. saya join..^^ http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  37. Terima kasih semua kerana sudi join segmen ni ... :)

    BalasPadam
  38. http://kataubaid.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    saya joined ^^

    BalasPadam
  39. Saya join!

    http://insekio.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html

    BalasPadam
  40. saya join.tq tuan HH
    http://alkisah-amy.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  41. Saya join. Blog x seberapa. Tq Boss
    http://faiezesa.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  42. Syabas dan tahnia segmen paling menarik sesi aKHIR 2014..SUKA SANGAT NI hh

    BalasPadam
  43. http://madey09.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html lapor diri untuk join ya HH..harap di terima penyertaan. jika tak diterima pun tak apa lah ya.

    BalasPadam
  44. saya pun join ni.
    http://iamaproudmama.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  45. Assalam..saya dah masuk setahun tengah dalam dunia blog ni, saya takdelah buat segmen ke GA ke utk tambah follower, sbb bagi saya biarlah org yg nak bersahabat dengan saya tu secara ikhlas., tapi baru buat sekali je segmen yang berlainan dari org lain.. tapi seronok juga utk join di sini...http://srikandiofficialblog.blogspot.com/ segmen-jom.kenal-blogger-baru-bro-hh-html

    BalasPadam
  46. nak join segmen bro HH.


    http://pentekan.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  47. Selamat bersegmen semua
    & Salam Perkenalan.
    Dari saya http://drshikinzainal.blogspot.com

    BalasPadam
  48. join

    http://terasmadani.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  49. saya join. harap dapat direview :)

    http://kerusiburok.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  50. tak nak lepaskan peluang untuk join juga :)

    BalasPadam
  51. ada ciri2 yang no 1 dan 3 tapi terebih follower pulak...tak boleh join ke....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hoho... ikut syarat yang dah saya berikan ... kalau tak lepas .. itu namanya peluang untuk mereka yang lain, peluang akan ada lagi .. in Sha Allah.

      Padam
  52. Yeyyy saya baru 4 tahun dalam berblogging...so nak join...esok tarikh tutup yeahhh sempat...sekejap ye bro saya update.

    BalasPadam
  53. Saya sudah join bro, harap saya juga tercalon. Amin.
    http://www.juliajohari.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html#more

    BalasPadam
  54. join juga...
    http://dianadin.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html

    BalasPadam
  55. Saya join!
    http://lovingnur.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  56. Bismillah.. saya join!
    http://heartdeen.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  57. Saya join!!
    http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html

    BalasPadam
  58. Dah join.. =)
    http://afzanyz87.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html

    BalasPadam
  59. assalamualaikum! hope sempat untuk join segmen ni.

    http://gadiscokelat87.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  60. Assalam...saya join yer HH...^_^

    http://mamapapaamir.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    BalasPadam
  61. Assalammualaikum... bro HH,

    mselim3 tak boleh join ker?...

    BalasPadam
  62. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  63. sudah terlambat
    http://sharimahyahya.blogspot.com

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.