Segmen Jom Kenal Blogger Baru

Saya nak buat segmen mudah untuk tambah lebih ramai kenalan blogger. Bukan itu sahaja, segmen ini juga untuk membolehkan saya mencari blog baru yang sesuai untuk dibuat review ringkas, khas bagi membolehkan ramai blogger terutama blogger baru menyedari kesilapan-kesilapan untuk hasilkan blog yang bagus.

Walaupun saya bukanlah seorang sifu blogger yang hebat, tetapi saya dengan rendah hati mahu cuba curahkan sedikit ilmu yang ada buat blogger Malaysia bagi memantapkan blog. Saya mahu blogger baru merasa dan nikmati 'kejayaan' blog ini dari segi trafik, SEO, cara blogger jana income online, dan sebagainya.
Segmen Jom Kenal Blogger Baru

Segmen Jom Kenal Blogger Baru

Segmen jom kenal blogger baru khas dan khusus untuk mereka yang tepati ciri-ciri berikut:
  1. Sebuah blog daripada platform blogspot (mesti ada .blogspot.com)
  2. Blog yang ada kurang daripada 500 followers
  3. Blog yang trafik atau jumlah pageviews kurang dari 10,000

Mana-mana blog atau blogger yang punyai blog yang terdapat 3 ciri di atas adalah dialu-alukan untuk join segmen jom kenal blogger baru ini.

Saya akan senaraikan blog-blog tersebut di dalam sebuah entri khas untuk berikan backlinks dan saya akan dari semasa ke semasa buat satu review percuma untuk blog-blog terpilih di dalam segmen ini.

Cara Nak Sertai

Untuk menyertai dan sebagai syarat sertai segmen ini, blog atau blogger tersebut perlu:
  1. Sediakan satu entri dengan tajuk: Segmen Jom Kenal Blogger Baru Bro HH
  2. Entri tersebut mestilah ada logo blog ini dan link kepada entri segmen ini.
  3. Tulis di dalam entri tersebut berkaitan diri anda sebagai seorang blogger, dan apa yang anda harapkan menerusi blog anda - nak jadi terkenal? nak dapat ramai follower? nak dapat income? Pilih salah satu yang utama sahaja, yang menjadi target anda, yang menjadi misi dan visi anda di dalam dunia blog Malaysia.
  4. Nyatakan nama blogger anda, email serta URL blog anda di dalam entri tersebut.
  5. Bila dah siap, langgan blog ini untuk dapatkan tips berkaitan blog menerusi pautan ini - Subscribe to HASRULHASSAN.COM by Email 
  6. Kemudian, tinggal URL entri penyertaan segmen ini di ruangan komen.

Tutup terima penyertaan - 31 Disember 2014.

Semoga berjaya.

{ 79 comments.. read them below or add one }

Sally Yatiey Sally Yatiey December 23, 2014
Nak join tapi bukan blogger baru T_T
nor nazliana nor nazliana December 23, 2014
nak join juga ya hihiii
http://adna2029.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
Fiza Rahman Fiza Rahman December 23, 2014
Nak join jugak. Tapi blogger lama. Boleh lah ☺☺
Nurzakiah Hanum Nurzakiah Hanum December 23, 2014
bestnya nak join tp follower dah lebih
yoorin melacolea yoorin melacolea December 23, 2014

bang.. Yan join segmen ni.. memang kena laaa sgt.. hehehe..
http://yoorinmelacolea.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
nur ikaa nur ikaa December 23, 2014
bagusnya sifu blogger nie....ssh nk jumpa org yg mahu kongsi ilmu cmnie....:)
yangbaik yangbaik December 23, 2014
nak join juga, tetapi saya ada satu ciri saja dari 3 ciri... boleh ker?
Bukan apa dah lama tak dapat trafik dari blog HH... hehehehe
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz December 23, 2014
Nak join tapi kita dah terlbh follower hehe..
Sentiasa Panas Sentiasa Panas December 23, 2014
Bertuahnya blogger baru..:)
ctfand ctfand December 23, 2014
saya menepati 1 je syarat diatas. platform pula dah berlainan.. ^^
selamat bersegmen semua..
puteraduyong puteraduyong December 23, 2014
segmen yang bagus untuk sama-sama membantu blogger baru ... :)
Ein lanabulu Ein lanabulu December 23, 2014
Gua terlebih menepati semua kretiria yang ditetapkan..bole join kot bro HH..hihi

http://hooreey.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
Fadzi Razak Fadzi Razak December 23, 2014
Bro HH, saya pun join!
http://fadzirazak.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
BM BM December 23, 2014
Macam layak jer nak sertai...hehe. Semoga matlamat HH tercapai hendaknya :)
zafairMAS zafairMAS December 23, 2014
join jugak yeee :)

http://zafairmas.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
Mrs Yatie Mrs Yatie December 23, 2014
PG join :D

http://mrsyatie.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
amirnawawi amirnawawi December 23, 2014
Hok aloh, saya wordpress :(
reezluv reezluv December 23, 2014
oho..wordpress kena rejek nampaknya..ehehe
Mad Parihh Mad Parihh December 23, 2014
ada ciri tapi cuma dot com dah . sedihhh . sobb sobb
kucha lana kucha lana December 23, 2014
gua nak join jugak boleh tak bro..follower x cecah 200 pun
Elih J. Elih J. December 23, 2014
Join Bro HH...

http://blogsantaielih.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
One Code One Code December 23, 2014
Bro HH saya join segmen ini .

http://onecodelyoko.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 23, 2014
saya blogger baru,, tapi sesuai ker blog saya ni join?? Abg HH tolong bagi pendapat boleh? - kedaionlinemy.com
Abdullah Idris Abdullah Idris December 24, 2014
Assalamualaikum tuan,

Saya berminat nak join, tapi blog saya bukan platform blogspot.com. Tapi, saya tertarik dengan penganjuran segmen sebegini, win win situation.
Muhammad Khudri Muhammad Khudri December 24, 2014
saya turut join Saudara HH..Mohon komen jika terdapat salah dan silap..tq

http://khudri2337.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

ozoku.kudara@gmail.com
salmiah awang salmiah awang December 24, 2014
wajib join.terima kasih bro hh,

http://sallyadan.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
MNH SASTERA MELAYU MNH SASTERA MELAYU December 24, 2014
Saya menyertai abang Hasrul :)

http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
Cer Citer Cer Citer December 24, 2014
Nak join...nanti saya buat entri tu ye tuan..
JAWATAN KOSONG TERBARU JAWATAN KOSONG TERBARU December 24, 2014
Nak join tapi dah terlebih syarat.... :( :( :(
Annur Syuhadah Annur Syuhadah December 24, 2014
Join

http://annursyuhadah.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
natrah maslion natrah maslion December 24, 2014
assalamualaikum .. saya join ya bro HH .. mohon beri tunjuk ajar kalau ada kekurangan dan kesilapan

http://natrahmaslion.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
Mak Jemah Jual Vitamin Mak Jemah Jual Vitamin December 24, 2014
alamak! tak layak untuk kriteria tu..
Kaki Berita Kaki Berita December 25, 2014
salam sejahtera tuan . blog saya sesuai x nk join hehehe
www.kakiberita.com
Nur As Nur As December 25, 2014
Join join. Semoga terpilih. Hopefully.

http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
Soufikh Samat Soufikh Samat December 25, 2014
Baru buat tadi , masih blur . huhu

http://gold-gadgets.blogspot.com

One Code One Code December 25, 2014
blog jual apa tu bro ?
Mohd Husni Sulaiman Mohd Husni Sulaiman December 25, 2014
Nak jugak,

http://darulbekam.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
Azzahairi Azzahairi December 25, 2014
Saya juga turut serta :-)

==>> http://mohdazzahairi.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
ain syafieqa ain syafieqa December 25, 2014
saya join..^^ http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 25, 2014
Terima kasih semua kerana sudi join segmen ni ... :)
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 25, 2014
Kena lihat contoh kawan2 lain yang dah buat ..
ubai ismail ubai ismail December 25, 2014
http://kataubaid.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

saya joined ^^
Farahin Azmie Farahin Azmie December 25, 2014
Saya join!

http://insekio.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
siti amilia yaman siti amilia yaman December 26, 2014
saya join.tq tuan HH
http://alkisah-amy.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
Mohammad Faiz Esa Mohammad Faiz Esa December 26, 2014
Saya join. Blog x seberapa. Tq Boss
http://faiezesa.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
ryyhan kamarudin ryyhan kamarudin December 26, 2014
ha ah la..blogger lama tapi 3 kriteria tu mmg ada, boleh ke join?
Etuza Etuza Etuza Etuza December 27, 2014
Syabas dan tahnia segmen paling menarik sesi aKHIR 2014..SUKA SANGAT NI hh
Etuza Etuza Etuza Etuza December 27, 2014
http://madey09.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html lapor diri untuk join ya HH..harap di terima penyertaan. jika tak diterima pun tak apa lah ya.
Yana Yani Yana Yani December 28, 2014
saya pun join ni.
http://iamaproudmama.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
Nor Azimah Nor Azimah December 28, 2014
Assalam..saya dah masuk setahun tengah dalam dunia blog ni, saya takdelah buat segmen ke GA ke utk tambah follower, sbb bagi saya biarlah org yg nak bersahabat dengan saya tu secara ikhlas., tapi baru buat sekali je segmen yang berlainan dari org lain.. tapi seronok juga utk join di sini...http://srikandiofficialblog.blogspot.com/ segmen-jom.kenal-blogger-baru-bro-hh-html
Puteri Wanita Puteri Wanita December 28, 2014
Join :)

http://ohresepiku.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
azhar awang azhar awang December 28, 2014
nak join segmen bro HH.


http://pentekan.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
Nurashikin ZA a.k.a NAZECK Nurashikin ZA a.k.a NAZECK December 29, 2014
Selamat bersegmen semua
& Salam Perkenalan.
Dari saya http://drshikinzainal.blogspot.com
Teras Madani Teras Madani December 29, 2014
join

http://terasmadani.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
ajim (kerusiburok) ajim (kerusiburok) December 29, 2014
saya join. harap dapat direview :)

http://kerusiburok.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
Mek Zumbie Mek Zumbie December 29, 2014
tak nak lepaskan peluang untuk join juga :)
Cik Ash Cik Ash December 29, 2014
ada ciri2 yang no 1 dan 3 tapi terebih follower pulak...tak boleh join ke....
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 30, 2014
Boleh. Asalkan tepati syarat yang telah saya nyatakan di atas, dikira boleh join segmen ni.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 30, 2014
Saya harap akan lebih ramai blogger baru menyertai segmen ni ... nak berikan mereka pendedahan istimewa .. hoho
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 30, 2014
Hahaa.. mintak maaf la ye ... nak bagi peluang blogger newbie yang platform blogspot ni ... kasihan mereka tak dapat pendedahan.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 30, 2014
W'salam. Minta maaf ye, saya buka peluang ini untuk blogger newbie dari blogspot sahaja. Mungkin lain kali saya akan buat yang lain.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 30, 2014
Baik, saya menunggu dengan sabar entri tersebut. In Sha Allah.. nanti saya akan senaraikan dalam satu entri khas
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 30, 2014
Hoho... ikut syarat yang dah saya berikan ... kalau tak lepas .. itu namanya peluang untuk mereka yang lain, peluang akan ada lagi .. in Sha Allah.
Julia Johari Julia Johari December 30, 2014
Yeyyy saya baru 4 tahun dalam berblogging...so nak join...esok tarikh tutup yeahhh sempat...sekejap ye bro saya update.
Julia Johari Julia Johari December 30, 2014
Saya sudah join bro, harap saya juga tercalon. Amin.
http://www.juliajohari.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html#more
Diana Din Diana Din December 30, 2014
join juga...
http://dianadin.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
Zariha ZanriQha Zariha ZanriQha December 30, 2014
Saya join!
http://lovingnur.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
Madieyhah Deen Madieyhah Deen December 30, 2014
Bismillah.. saya join!
http://heartdeen.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
Eny Abdullah Eny Abdullah December 30, 2014
Saya join!!
http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
af aris af aris December 30, 2014
Dah join.. =)
http://afzanyz87.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
Suhaily Latif Suhaily Latif December 31, 2014
assalamualaikum! hope sempat untuk join segmen ni.

http://gadiscokelat87.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
mama amir mama amir December 31, 2014
Assalam...saya join yer HH...^_^

http://mamapapaamir.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal January 03, 2015
Assalammualaikum... bro HH,

mselim3 tak boleh join ker?...

sharimah yahya sharimah yahya March 03, 2015
This comment has been removed by the author.
sharimah yahya sharimah yahya March 03, 2015
sudah terlambat
http://sharimahyahya.blogspot.com

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.