Langkau ke kandungan utama

WeChat Speed All Star Race Bersama Diana Danielle

Pernah main WeChat Speed tak? Kalau belum, segerakan diri untuk muat turun WeChat Speed ke dalam telefon pintar anda. Ia permainan yang sangat seronok, tambah seronok bila dapat bermain bersama satu team dengan Diana Danielle, salah seorang selebriti cantik cun Malaysia.

Saya baru sahaja muat turun aplikasi permainan telefon pintar WeChat Speed ini ke dalam telefon android. Nampak tak ada masalah untuk muat turun.

WeChat Speed Review anda Free Diamonds

WeChat Speed All Star Race Bersama Diana Danielle

WeChat Speed ada satu taournament. Ia satu siri perlumbaan bersama dengan selebriti tempatan dinamakan All Star Race, dan salah seorang selebriti yang ada dalam WeChat Speed All Star Race ialah Diana Danielle.
WeChat Speed All Star Race
Selebriti lain yang ada disenaraikan ialah Adam C, Andrian Chan, Elfira Loy, Dj JJ serta Yumi Wong.

Setiap selebriti ada team masing-masing, dan anda boleh join mana-mana team All Star Race ini apabila dah bersedia nak berlumba.

Mula-mula saya macam agak terkial-kial juga nak main game ni, tapi serius, ia satu game yang best dan awesome, mudah nak main, dan paling menarik ....visual dia cukup terbaiklah! Walaupun telefon android saya tidaklah begitu berkuasa, tetapi WeChat Speed tak menghampakan. Saya boleh bermain dengan audio visual terbaik.
WeChat Speed All Star Race

WeChat Speed All Star Race

WeChat Speed All Star Race
Baru je main, dah dapat macam-macam benda boleh upgrade dan tambah power. Permainan ini uji cara pengendalian kereta anda dalam WeChat Speed sambil kumpul mata dan pelbagai bonus yang disediakan. Sebelum bermula, ada tutorial yang akan bimbing anda untuk main secara asas. Tapi percayalah, WeChat Speed tak susah mana nak main, yang susah adalah bagaimana nak dapatkan gold coins dan diamond - antara perkara bernilai dalam permainan ini.

Bila ada gold coins yang banyak, bolehlah buat modifikasi pada kereta. Jika ada lagi banyak, boleh beli kereta lain, tapi kena pastikan tamat level tertentulah .. hehehe....

Yang sedikit sukar ialah cara nak dapatkan diamond. Penting supaya kereta lumba milik anda dapat tamat perlumbaan di satu-satu checkpoint dan pergi lebih jauh. Bila dapat lumba dan pergi lebih jauh, bolehlah kumpul lebih banyak mata gold coins dan bonus. Jika diamond sedikit, jadi nak berlumba dengan yang lain agak terbataslah. Jadi, macamana nak dapatkan diamond ni?
WeChat Speed Review anda Free Diamonds

WeChat Speed Diamonds Percuma (Free Diamonds)

  • 5 Diamonds akan dapat apabila kongsi keputusan perlumbaan di moment WeChat setiap hari!
  • Diamonds percuma boleh dapat bila kita ajak rakan-rakan lain bermain WeChat Speed ini. Lebih 5 rakan dapat 10 diamonds, lebih 10 rakan dapat 30 Diamonds percuma, lebih 15 rakan dapat 50 diamonds, dan jika lebih 20 rakan akan dapat 70 Diamonds.
  • Login Wechat Speed dalam 7 hari, akan dapat 50 Diamonds percuma.
Setiap hari ada event tertentu yang boleh anda target untuk dapatkan Gold Coins dan Diamonds percuma. Anda boleh lihat senarai event mengikut tarikh seperti di bawah, maaflah ehh ... saya malas nak translate, tapi mudah je kan nak faham?

Diamonds Percuma Dari Event Harian


5/19: Reach 880,000 points during 21:00-22:00 to win 20 Diamonds
5/20: Get a score ended with the number "7" (e.g. 208,897) during 21:00-22:00 to win 5000 coins
5/21: Apply Gas Tank 5 times to win 5000 coins.
5/22: Spend 100 Diamonds to get 10 Diamonds for free.
5/23: Reach 1 million points in the current day to win 20 Diamonds.
5/24: Complete 3 races to win 10,000 coins
5/25: Apply Gas Tank 3 times to win 2000 coins.
5/26: Spend 200 Diamonds to get 50 Diamonds for free.
5/27: Get a score ended with the number "7" (e.g. 208,897) during 20:00-22:00 to win 3000 coins
5/28: Reach 880,000 points during 21:00-22:00 to win 20 Diamonds
5/29: Apply Gas Tank 5 times to win 5000 coins.
5/30: Complete 3 races to win 10,000 coins
5/31: Get a score ended with the number "7" (e.g. 208,897) during 21:00-22:00 to win 5000 coins.
6/1: Apply Gas Tank 5 times to win 5000 coins.
6/2: Complete 3 races to win 10,000 coins
6/3: Spend 100 Diamonds to get 10 Diamonds for free.
6/4: Reach 880,000 points during 21:00-22:00 to win 20 Diamonds
6/5: Get a score ended with the number "8" (e.g. 208,897) during 21:00-22:00 to win 5000 coins

Diamonds Percuma Selesaikan Tugasan


CriteriaReward
Complete a race and join a team50 Diamonds
Invite friends to the race for 5 times100 Diamonds
Reach a score of 100,000100 Diamonds
CriteriaReward
Complete a race with a Class B car or above50 Diamonds
Share your score in the All-Star race once on WeChat Moments150 Diamonds
Reach a score of 180,000150 Diamonds
CriteriaReward
Reach a score of 250,000200 Diamonds
Have 10 friends joined the race300 Diamonds
Make the top 200 of your current team300 Diamonds

Namun begitu, ia untuk tempoh terhad sahaja dalam WeChat Speed All Star Race ini. Jangan bazirkan duit untuk beli Diamonds sedangkan anda boleh dapat dengan cara percuma. Hanya ikuti langkah dan tips tadi, bolehlah tambah Diamonds untuk kalahkan peserta lain.

Ok, ada tertanya, berapa skor saya dapat setakat ini?
Kira oklah tu sebab baru main je ... WeChat Speed All Star Race .... bersama Diana Danielle, uhh siapa tak mo nanti dapat online race sama-sama dengan selebriti cun ni.
WeChat Speed All Star Race Bersama Diana Danielle

Dah sedia? Boleh muat turun WeChat Speed ini di Google Play dan juga di AppStore. Hanya carian WeChat Speed .. pasti jumpa.

Jom .. cari nama saya ...kita boleh lumba sama-sama....



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. ketagih gak main game ni..hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang ketagih main ..

      Padam
    2. Salam bro.nk tnye mcm mn nk invite friends yg dpt 100 diamond tu.??cume quest tu je yg tggl xdpt setel kn lg .pls mntk tlong ajar..

      Padam
  2. Tak dpt nak install kat smartphone cikai sy...kena install dalam bluestacks la nampaknya.

    BalasPadam
  3. Salam..saya tidak pandai bermain game

    BalasPadam
  4. keterangan yang " Make the top N of your current team " tu sye tak paham laa

    BalasPadam
  5. Perghhh boleh try install ni. Muak dah main game yang sama je kat fon. Hehehe Terima kasih bagi pendedahan hal ni. Kalau tak, sampai bila bila ena tak tahu

    BalasPadam
  6. Invite friend to race mcmna yer . x pham la

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha samala aku dh invite bnyk dh tp xcomplete lg quest tu

      Padam
  7. Fuhhh, jauh broframestone meninggalkan..pakai turbo ke...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu xcukup jauh lagi.. usha pic dekat fb gua... Kid n Anarm lagi power...

      www.broframestone.com

      Padam
  8. Semangat semuanya...macam real racing punya event..terbaiklah!

    BalasPadam
  9. Belum terbuka hati lagi nak masukkan game2 ni...
    Masaalahnya kalau padat sangat..walaupun android hp Bunda yg cinonet ni selalu 'hang'...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha... tak boleh nak buat apa .. :P

      Padam
  10. Dahsyat btul la..lama da tak main game..boleh la try2 lepas nie.

    BalasPadam
  11. haiii.... ika dtg sini... jemput baca entry ni jap... ika nak mintak bantuan sikit =)
    http://www.atikahnorbaki.com/2014/05/jom-like-penyertaan-lavender-di-tumix.html

    BalasPadam
  12. Invite friends to the race for 5 times: 100 Diamonds..... mcm mn nk invite?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada butang +friends ... tekan butang tu ..

      Padam
    2. Tak menjadi gak malas la... 1 Quest ni je ramai yang tak setel2 betul tak..

      Padam
  13. Invite friends to the race for 5 times: 100 Diamonds..... mcm mn nk invite?

    BalasPadam
  14. baru tau aneee,,,, ada game di wechat
    maksih ya http://kutipan-terbaru.blogspot.com/

    BalasPadam
  15. Tanpa NamaJun 02, 2014

    Banyaknya diamond lu bro????

    BalasPadam
  16. Memang best game ni , my id kembarsiam

    BalasPadam
  17. Tanpa NamaJun 04, 2014

    Hi Bro, mai add friend list wechat speed..sama2 dpt diamond : )
    Wchat id- raimi2425

    BalasPadam
  18. jom add id aku au1c2310

    BalasPadam
  19. Gw punya game wechat speed kok eror sejak tgl 14 july yaaaaaa...
    gak bisa login ke server game .. exit terus ampe sekarang ..

    BalasPadam
  20. Add aku list friend wechat speed.. id ZalieMustapha

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…