Langkau ke kandungan utama

Tak Berjaya Buat Duit Dengan Affiliate?

Salah satu cara buat duit dengan blog adalah menerusi affiliate. Tetapi ramai blogger yang masih tidak berjaya menghasilkan income. Masih ramai yang tak berjaya buat duit dengan affiliate. Kenapa berlaku begini?

Saya tahu ramai yang teruja melihat rakan blogger mereka hari-hari ada komisen masuk ke akaun bank. Jadi tang mana yang tak menjadi tu?

Saya sebenarnya dah banyak kali berikan tips-tips untuk menjana income menerusi blog, dari sekecil komisen sehinggalah leh dapat komisen 4 angka, tetapi mungkin daya usaha kot yang tak sama level.

Tak Berjaya Buat Duit Dengan Affiliate?

Jangan putus asa. Saya nasihatkan anda terus mencuba. Jangan berhenti sesuatu yang telah anda mulakan. Jika berhenti sebelum nampak kejayaan, anda mungkin tak berpeluang bercerita seperti saya ini ....
Tak Berjaya Buat Duit Dengan Affiliate?
Agak mungkin anda perlukan ilmu lagi dalam jana komisen menerusi affiliate ini, mungkin panduan percuma affiliate untuk newbie boleh bantu. Hmm betul, percuma je .. panduan ini anda boleh muat turun di sini - Panduan Percuma Affiliate Untuk Newbie - Cara Jana Income Online Semudah A-B-C

Magik Jana Income Menerusi Affiliate

Ada satu perkara magik bila terus mencuba ni. Apabila anda sudah mula dapat income sampingan menerusi blog, in Sha Allah .... ia akan secara sedikit demi sedikit akan bertambah. Saya alaminya sendiri.

Awal dulu, memang sukar saya nak jana income dengan blog. Macam-macam dah saya gunakan untuk menghasilkan ringgit pertama saya menerusi blog. Dan pada satu hari, bermula dengan RM2 komisen pertama hanya mempromosikan satu produk percuma, komisen mula masuk hari ke sehari. Mula-mula RM2, kemudian RM5 ... kemudian RM25 ... kemudian RM75 ... kemudian RM500 ....  dan semua ini berlaku hampir tanpa sedar.

Ini yang menariknya mengenai blog. Anda boleh jana income hari-hari tanpa anda buat promosi yang kena bayar. Dan jika kena caranya, anda akan terkejut bahawa ada komisen yang anda dapat menerusi affiliate dijana dek kerana satu post atau entri yang anda telah tulis bertahun dahulu!

Salah satu bukti terbaru yang saya dapat .... komisen affiliate yang telah saya dapat sebentar tadi ...(entri ini ditulis pada 20 Mei 2014, jam 9:00 pagi)
Komisen affiliate dari kliks solutiuon
Itu adalah komisen yang baru saya dapat ... ok, sekarang semak komisen yang telah saya dapat untuk bulan Mei 2014 setakat ini .... hanya dari satu produk sahaja!
Komisen jobdirumah
Ok, mungkin ada tertanya-tanya, mana langkah pertama yang terbaik untuk jana income menerusi affiliate ini?

Saya sarankan anda daftar dengan Ashadee yang dulunya dikenali sebagai Jomniaga. Ia salah satu platform PERCUMA untuk anda mula jana income menerusi affiliate. Ada banyak benda yang anda boleh promosikan samada secara serius atau santai .... tak rugi pun daftar sebab bukan kena bayar apa-apa pun.

Tapi akan jadi untung jika dah daftar, anda promosikan produk-produk yang ada ... sebab setiap produk yang terjual akan memberikan komisen kepada anda. Dan .... ada komisen yang bayar sehingga 70% kepada anda .. perghhh ... hampir 100% .... tanpa anda keluar sesen pun!

Boleh daftar dengan Ashadee setelah anda tonton video percuma ini di sini - http://www.ashadee.net/go/50042/biz2014

Anda kena tonton video tersebut kerana anda perlu tahu teknik yang betul supaya income pertama daripada affiliate boleh anda dapat ... tak tonton ... main skip ... hmm ... mungkin ... tak berjaya buat duit dengan affiliate ...

Selamat berjaya.


p.s: Sebenarnya ada banyak lubuk lain untuk buat duit dengan blog, bukan hanya affiliate sahaja ... boleh dapatkan ebook murah yang ditulis oleh mamat tak berapa nak kacak macam saya di sini - Buat Duit Dengan Blog (PERCUMA BONUS RM3571)




Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. mcm mana cara abang H.H promot smpai boleh dapat komisen dgn cpt..? aisyah x pena tengok abg h.h promot kat mana2 page or fb... heeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm .. saya pernah beritahu ... tak semestinya perlu ping sana sini atau promot bagai nak rak .. yang penting apa yang kita kongsi itu mesti ada manfaatnya ... in sha Allah ... orang akan cari walaupun kita tak promosi sangat ...

      ps: buat satu blog untuk satu satu produk ..

      Padam
  2. perlu banyak kesabaran dan berusaha kan abang HH?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu .. usaha berterusan .. tetapi dengan bijak... jangan main semborono je .. nanti orang muak ..

      Padam
  3. dah hmpir sbln mndaftr dgn ashadee..dan msh sdg brusaha utk promote dn dptkan komisen..hrp x thenti separuh jln..huhuhu..
    HH mmg da jd slh 1 tmpt rjukan sy mengenai affiliate ni..thanks for sharing :)

    BalasPadam
  4. Saya masih belum berjaya lagi, in sya Allah akan terus mencuba

    BalasPadam
  5. masih banyak yg perlu belajar dgn program affiliate nih..

    BalasPadam
  6. wah..sy masih baru lg ni..insyaallah akan usaha lebih

    BalasPadam
  7. kalau masih tak dapat komisyen tu, tandanya masih ada benda yang tak cukup.

    artikel tak cukup
    promosi tak cukup

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Kena buat dengan sehabis baik, menyakinkan .. kena banyak belajar cara tulis dari Aqif Azizan .. hoho ...

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…