Langkau ke kandungan utama

Calon-Calon Blog Terbaik 2013 Blogrrr Awards

Hebat rakan-rakan blogger yang raih rezeki tercalon dalam Blogrrr Awards. Kalau tengok daripada senarai top 5 yang telah dikeluarkan, memang semuanya dari blogger terbaik Malaysia. Saya jauhhh ketinggalan, tak setaraf dengan blogger-blogger ini. Malah, blog saya memang tak setanding mereka.

Tahniah buat rakan-rakan blogger yang tersenarai dan tercalon dalam top 5 Blogrrr Awards ini. Ehem ... jujur saya cakap, saya memang ada calonkan diri sendiri ... tetapi nampaknya memang tak kena dengan kriteria dalam Blogrrr. Blogrrr komuniti besar .... blogger ciput cam saya, hanya mampu tongkat dagu dari kejauhan saja.

Tapi, seperti anda yang mungkin seperti saya; tidak tercalon bukan bermakna tidak boleh berikan sesuatu kepada dunia blog Malaysia. Masih banyak peluang terbuka, hanya perlu cari dan rebut sahaja.

Senarai Calon-Calon Blog Terbaik 2013 Blogrrr Awards

Mari lihat siapakah blogger yang tercalon, dan blog manakah menjadi top 5 dalam 11 kategori yang ada.

Dah lihat senarai blog yang jadi top blog terbaik 2013 di Blogrrr? Sekarang buat pilihan anda, dan agak-agak siapa yang bakal unguli dalam kategori masing-masing. Semua jawapan ini akan terjawab dalam himpunan blogger Malaysia terbesar 2013; yang akan berlangsung pada 14 Disember 2013 di MIECC, Mines, Seri Kembangan, Selangor.

Kredit: https://www.facebook.com/blogrrr

p.s: Ada nama-nama yang tidak asing .... rakan blogger yang memang layak dalam kategori mereka.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Congrats kepada semua blogger yang tercalon :)

    Jom Terjah : Perkara yang WAJIB ADA pada blog

    BalasPadam
  2. Blog ini dh cukup mantap dan berpengaruh. Malangnya Niche blog ini masih belum mendapat tempat di mata juri.

    Dulu Amanz pun start dari bawah. Zaman orang terkejar buat blog artis dan bola. Mereka je buat blog pasal tech. Dalam BM pula tue.

    Sekarang? Tengok apa jadi pada mereka. Terbaik dalam niche mereka sendiri.

    www.broframestone.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Perjuangan masih belum selesai .. hahahaha

      Padam
  3. nama2 yg tercalon..hebat2 belaka..

    BalasPadam
  4. buat pertama kali bersaing dengan blogger-blogger yang lebih hebat dari FA.
    FA baru setahun jagung dan masih banyak ilmu perlu dituntut dan masih mengharapkan tunjuk ajar dari blogger yang lebih berpengalaman.dan FA sentiasa rujuk blog-blog blogger yang dahlama berkecimpung dalam persada dunia blog dan blog abg HH adalah salah satu darinya :)
    Terima kasih di atas segala ilmu. :)

    BalasPadam
  5. Tahniah! Tahniah!

    Saya juga ingin kongsikan TEKNIK COBRA saya HENTAM RM250 sehari dgn FACEBOOK & hasilkan INCOME BERTERUSAN!

    Berminat sila layari

    ----> http://bit.ly/18Ye6re

    Terima kasih

    BalasPadam
  6. Wow.. Tahniah kepada semua calon.. Terbaik r..

    BalasPadam
  7. good luck utk semua blogger!^^

    BalasPadam
  8. Dengan ada award sebegini .... baru kita akan sedar kepentingan dan kelebihan perlunya ada niche dalam blog kita

    BalasPadam
  9. its ok HH coz belum ada rezeki.Jangan terlalu merendah diri coz blog HH ni dah ada pengikut tersendiri. Never ever-ever give up ya!!!!

    BalasPadam
  10. tahniah buat mereka yg tercalon dlm blogrrr. semuanya blogger hebat. blogger inspirasi buat kita

    BalasPadam
  11. tahniah buat blogger yang tercalon.saya pula lagilah jauh kebelakang..heheh,anyway bro hasrul Insha Allah pasti ada rezeki.

    BalasPadam
  12. Tahniah best personal blog paling best siapalah yg menang ye..

    BalasPadam
  13. mmg yang tercalon tu hebat-hebat semuanya,
    terbaek ler.
    dia ada anugerah lagi.

    BalasPadam
  14. tahniah buat semua.. hebat2 belaka

    BalasPadam
  15. kat mines jer majlisnya ... tahniah kpd yg tercalon ...

    BalasPadam
  16. Tahniah, kepada yang tercalon.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…