02 November 2013

Ping My URL ke Lebih 1653 Websites

Servis percuma untuk membolehkan anda menghantar URL blog anda ke lebih 1600 laman web di internet hanya dengan satu klik. Wow .... banyak tu. Kalau nak buat dan hantar satu persatu memang jenuh. Kebas jari tangan dan kaki dibuatnya. Mau makan hari kalau dibuat secara manual. Tapi, sekarang mudah, saya kongsikan kepada anda bagaimana untuk ping URL blog anda ke 1653 laman web dengan ranking tinggi hanya menerusi satu laman servis percuma - Ping My URL

Ping URL Blog ke Lebih 1653 Laman Web Berlainan

Ping URL Blog ke Lebih 1653 Laman Web Berlainan

Memang mudah. Anda hanya perlu masukkan URL blog anda di kotak yang disediakan, dan terus tekan Ping. Tak perlu nak masukkan nama atau alamat email, atau apa-apa butiran lain. Cuma satu sahaja, memang jenuh nak tunggu ia habiskan ping URL blog anda ....

Syarat Ping My URL

Ya, syaratnya hanya satu, anda kena tunggu ia ping URL blog anda sehingga habis - iaitu setelah ia capai ping ke 1653!

Ini teknik biasa untuk meningkatkan jumlah masa pengunjung ke laman web servis ping tersebut. Semakin lama seseorang pengunjung berada di laman web, maka semakin bernilai tinggilah laman web tersebut, dan itulah yang sedang dilakukan oleh Ping My URL. Anda dapat servis percuma, dan laman web mereka dapat nilai - iaitu masa sesuatu pengunjung berada tetap di laman web.

Dan satu lagi, ia akan mengurangkan kadar bounce-rate laman web tersebut, maka ia akan dapat tackle penarafan sebagai sebuah laman web yang punyai Authority tinggi dan juga boleh bantu meningkatkan Google Pagerank (PR).

Ok ye, selamat mencuba.

p.s: Hasilnya akan nampak dalam 2-3 bulan selepas anda hantar URL


Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

44 Komen Ping My URL ke Lebih 1653 Websites

thank you bro..sedang tunggu dia abis ping..hehe

Regards,
-Strider-

thanks abg Hasrul.. sdg tunggu ni.. hehe..

kalau terlalu sering ngeping blog apa tidak malah berefek buruk bagi blog mas hasrul

Saya tengah cuba. Thanks. Info yang sangat baik. :)

terima kasih Tuan HH bagi tau, sedang tunggu dia loading ni

wow. lebih mudah.. thanks kongsi bro :D

Thanks atas pkongsian bro, sgt2 bermanfaat utk kami...

nak cuba ni....perlu ketabahan dan kesabaran. Terima Kasih.

Berjanggut gak tunggu kan ...

terima kasih sifu kongsi info macam ni..

wahhh....bagus info ni HH...tengah tunggu URL disubmit..:D

Berapa kali kita perlu ping URL ? Sekali seminggu atau sebulan sekali untuk mendapatkan kesan yang efektif?

lagi imu berguna..baru tau ni

nak try la juga..thank's bro bagi info berguna.tapi untuk berapa kali buat.untuk sekali ja ka?

thanks HH...info yg sngt berguna

nice tips.. terima kasih atas perkongsian... :)

tablet saie terus hang bile submit..hihi kene pkai laptop kowt..

salam bro.. tq bkongsi info yg bgus..
tgh try buat ni..letih jugak menunggu..
yg pin ni kena buat sekali je atau setiap bulan kena buat.. terima kasih :)

Sama-sama, harap bermanfaat

terima kasih tuan :D suka dengan panduan ni hehe

terima kasih atas perkongsian nie... lepas buat terus rank naik mendadak... hehe...

sungguh laa....jenuhh tunggu

mencuba ~ uhhh jenuh boh nak nunggu

tqvm perkongsian.. follow me too http://cahayacieda.blogspot.com/ (^_^)

normally kalau service mamcam nie beberapa kekerapan ping yang diperlukan untuk menampakkan hasil??hehehe

Tq uncle HH. PG da cuba, and done. Tp langkah ke 3 share dan like, saya tak buat. Mcm mana erk?

tengah buat..1.4k nak kena tunggu... tq..hihihi

Tengah buat, sangkut kat no 127 lebih setengah jam

Terima kasih tengah on...


EmoticonEmoticon