Servis percuma untuk membolehkan anda menghantar URL blog anda ke lebih 1600 laman web di internet hanya dengan satu klik. Wow .... banyak tu. Kalau nak buat dan hantar satu persatu memang jenuh. Kebas jari tangan dan kaki dibuatnya. Mau makan hari kalau dibuat secara manual. Tapi, sekarang mudah, saya kongsikan kepada anda bagaimana untuk ping URL blog anda ke 1653 laman web dengan ranking tinggi hanya menerusi satu laman servis percuma - Ping My URL

Ping URL Blog ke Lebih 1653 Laman Web Berlainan

Ping URL Blog ke Lebih 1653 Laman Web Berlainan

Memang mudah. Anda hanya perlu masukkan URL blog anda di kotak yang disediakan, dan terus tekan Ping. Tak perlu nak masukkan nama atau alamat email, atau apa-apa butiran lain. Cuma satu sahaja, memang jenuh nak tunggu ia habiskan ping URL blog anda ....

Syarat Ping My URL

Ya, syaratnya hanya satu, anda kena tunggu ia ping URL blog anda sehingga habis - iaitu setelah ia capai ping ke 1653!

Ini teknik biasa untuk meningkatkan jumlah masa pengunjung ke laman web servis ping tersebut. Semakin lama seseorang pengunjung berada di laman web, maka semakin bernilai tinggilah laman web tersebut, dan itulah yang sedang dilakukan oleh Ping My URL. Anda dapat servis percuma, dan laman web mereka dapat nilai - iaitu masa sesuatu pengunjung berada tetap di laman web.

Dan satu lagi, ia akan mengurangkan kadar bounce-rate laman web tersebut, maka ia akan dapat tackle penarafan sebagai sebuah laman web yang punyai Authority tinggi dan juga boleh bantu meningkatkan Google Pagerank (PR).

Ok ye, selamat mencuba.

p.s: Hasilnya akan nampak dalam 2-3 bulan selepas anda hantar URL


Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

44 Komen

thank you bro..sedang tunggu dia abis ping..hehe

Regards,
-Strider-

Reply

thanks abg Hasrul.. sdg tunggu ni.. hehe..

Reply

kalau terlalu sering ngeping blog apa tidak malah berefek buruk bagi blog mas hasrul

Reply

Saya tengah cuba. Thanks. Info yang sangat baik. :)

Reply

terima kasih Tuan HH bagi tau, sedang tunggu dia loading ni

Reply

wow. lebih mudah.. thanks kongsi bro :D

Reply

Thanks atas pkongsian bro, sgt2 bermanfaat utk kami...

Reply

nak cuba ni....perlu ketabahan dan kesabaran. Terima Kasih.

Reply

terima kasih sifu kongsi info macam ni..

Reply

wahhh....bagus info ni HH...tengah tunggu URL disubmit..:D

Reply

Berapa kali kita perlu ping URL ? Sekali seminggu atau sebulan sekali untuk mendapatkan kesan yang efektif?

Reply

lagi imu berguna..baru tau ni

Reply

nak try la juga..thank's bro bagi info berguna.tapi untuk berapa kali buat.untuk sekali ja ka?

Reply

thanks HH...info yg sngt berguna

Reply

nice tips.. terima kasih atas perkongsian... :)

Reply

tablet saie terus hang bile submit..hihi kene pkai laptop kowt..

Reply

salam bro.. tq bkongsi info yg bgus..
tgh try buat ni..letih jugak menunggu..
yg pin ni kena buat sekali je atau setiap bulan kena buat.. terima kasih :)

Reply

terima kasih tuan :D suka dengan panduan ni hehe

Reply

terima kasih atas perkongsian nie... lepas buat terus rank naik mendadak... hehe...

Reply

sungguh laa....jenuhh tunggu

Reply

mencuba ~ uhhh jenuh boh nak nunggu

Reply

tqvm perkongsian.. follow me too http://cahayacieda.blogspot.com/ (^_^)

Reply

normally kalau service mamcam nie beberapa kekerapan ping yang diperlukan untuk menampakkan hasil??hehehe

Reply

Tq uncle HH. PG da cuba, and done. Tp langkah ke 3 share dan like, saya tak buat. Mcm mana erk?

Reply

tengah buat..1.4k nak kena tunggu... tq..hihihi

Reply

Tengah buat, sangkut kat no 127 lebih setengah jam

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.