Ping My URL ke Lebih 1653 Websites

Servis percuma untuk membolehkan anda menghantar URL blog anda ke lebih 1600 laman web di internet hanya dengan satu klik. Wow .... banyak tu. Kalau nak buat dan hantar satu persatu memang jenuh. Kebas jari tangan dan kaki dibuatnya. Mau makan hari kalau dibuat secara manual. Tapi, sekarang mudah, saya kongsikan kepada anda bagaimana untuk ping URL blog anda ke 1653 laman web dengan ranking tinggi hanya menerusi satu laman servis percuma - Ping My URL

Ping URL Blog ke Lebih 1653 Laman Web Berlainan

Ping URL Blog ke Lebih 1653 Laman Web Berlainan

Memang mudah. Anda hanya perlu masukkan URL blog anda di kotak yang disediakan, dan terus tekan Ping. Tak perlu nak masukkan nama atau alamat email, atau apa-apa butiran lain. Cuma satu sahaja, memang jenuh nak tunggu ia habiskan ping URL blog anda ....

Syarat Ping My URL

Ya, syaratnya hanya satu, anda kena tunggu ia ping URL blog anda sehingga habis - iaitu setelah ia capai ping ke 1653!

Ini teknik biasa untuk meningkatkan jumlah masa pengunjung ke laman web servis ping tersebut. Semakin lama seseorang pengunjung berada di laman web, maka semakin bernilai tinggilah laman web tersebut, dan itulah yang sedang dilakukan oleh Ping My URL. Anda dapat servis percuma, dan laman web mereka dapat nilai - iaitu masa sesuatu pengunjung berada tetap di laman web.

Dan satu lagi, ia akan mengurangkan kadar bounce-rate laman web tersebut, maka ia akan dapat tackle penarafan sebagai sebuah laman web yang punyai Authority tinggi dan juga boleh bantu meningkatkan Google Pagerank (PR).

Ok ye, selamat mencuba.

p.s: Hasilnya akan nampak dalam 2-3 bulan selepas anda hantar URL


{ 44 comments.. read them below or add one }

Azlan Strider Azlan Strider November 02, 2013
thank you bro..sedang tunggu dia abis ping..hehe

Regards,
-Strider-
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 02, 2013
Banyak tu .. jenuh ooo ..
Farhana Mom Shoppe Farhana Mom Shoppe November 02, 2013
thanks abg Hasrul.. sdg tunggu ni.. hehe..
Rizkyzone.com Rizkyzone.com November 02, 2013
kalau terlalu sering ngeping blog apa tidak malah berefek buruk bagi blog mas hasrul
Adam Azra Adam Azra November 02, 2013
Saya tengah cuba. Thanks. Info yang sangat baik. :)
baby comel baby comel November 02, 2013
terima kasih Tuan HH bagi tau, sedang tunggu dia loading ni
Muhammad Syazwan Norhalik Muhammad Syazwan Norhalik November 02, 2013
wow. lebih mudah.. thanks kongsi bro :D
Elih Japahar Elih Japahar November 02, 2013
Thanks atas pkongsian bro, sgt2 bermanfaat utk kami...
Muhammad Khairuddin Lim Muhammad Khairuddin Lim November 02, 2013
nak cuba ni....perlu ketabahan dan kesabaran. Terima Kasih.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 02, 2013
Berjanggut gak tunggu kan ...
Jia Rizaira Jia Rizaira November 03, 2013
terima kasih sifu kongsi info macam ni..
Ezad Skytech Ezad Skytech November 03, 2013
wahhh....bagus info ni HH...tengah tunggu URL disubmit..:D
Muhammad Khairuddin Lim Muhammad Khairuddin Lim November 03, 2013
Berapa kali kita perlu ping URL ? Sekali seminggu atau sebulan sekali untuk mendapatkan kesan yang efektif?
kucha lana kucha lana November 03, 2013
lagi imu berguna..baru tau ni
Asha Lya Asha Lya November 03, 2013
nak try la juga..thank's bro bagi info berguna.tapi untuk berapa kali buat.untuk sekali ja ka?
Kak Tie Kak Tie November 03, 2013
thanks HH...info yg sngt berguna
Maria Firdz Maria Firdz November 03, 2013
nice tips.. terima kasih atas perkongsian... :)
Paperbag Head Paperbag Head November 03, 2013
tips menarik. trima kasih.
Alin Amiera Alin Amiera November 03, 2013
tablet saie terus hang bile submit..hihi kene pkai laptop kowt..
Sobri Yaacob Sobri Yaacob November 03, 2013
salam bro.. tq bkongsi info yg bgus..
tgh try buat ni..letih jugak menunggu..
yg pin ni kena buat sekali je atau setiap bulan kena buat.. terima kasih :)
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 04, 2013
Sama-sama, harap bermanfaat
sa mic sa mic November 06, 2013
terima kasih tuan :D suka dengan panduan ni hehe
Cheq Eem Cheq Eem November 06, 2013
terima kasih atas perkongsian nie... lepas buat terus rank naik mendadak... hehe...
Montana Montana November 06, 2013
sungguh laa....jenuhh tunggu
ifharz fizo ifharz fizo November 09, 2013
mencuba ~ uhhh jenuh boh nak nunggu
Cik Cieda Cik Cieda November 18, 2013
tqvm perkongsian.. follow me too http://cahayacieda.blogspot.com/ (^_^)
Azlan Strider Azlan Strider December 07, 2013
normally kalau service mamcam nie beberapa kekerapan ping yang diperlukan untuk menampakkan hasil??hehehe
Yatie Yatie July 04, 2014
Tq uncle HH. PG da cuba, and done. Tp langkah ke 3 share dan like, saya tak buat. Mcm mana erk?
Umie Sapidah Umie Sapidah October 10, 2014
tengah buat..1.4k nak kena tunggu... tq..hihihi
ruggedmom ruggedmom October 19, 2014
Tengah buat, sangkut kat no 127 lebih setengah jam
kisah kita kisah kita December 19, 2014
Terima kasih tengah on...
ena ena July 12, 2015
BARU JE BUAT..HEE

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.