Rujukan Peperiksaan Online SPA 1 November

Pendaftaran Online Rumah Idaman Rakyat

Jika anda seorang ibu tunggal, golongan OKU (Orang Kurang Upaya) atau merupakan pembeli rumah pertama, maka anda bolehlah cuba mendapatkan projek SPNB di bawah program Rumah Idaman Rakyat. Ia merupakan sebuah lagi projek bagi membolehkan lebih ramai rakyat Malaysia memiliki kediaman selesa serta juga unit kedai.

Pendaftaran Online Rumah Idaman Rakyat

Rumah Idaman Rakyat

Program Rumah Idaman Rakyat merupakan antara banyak cabang projek mensejahterakan rakyat yang terdapat di dalam Bajet 2014. Anda boleh membuat permohonan atau pendaftaran secara online yang disediakan menerusi laman web SPNB (Syarikat Perumahan Negara Berhad).

Menerusi program ini, anda boleh mendapatkan rumah-rumah dalam projek perumahan bercampur. Jenis milikan termasuklah:

  • Rumah Banglo Sesebuah
  • Rumah Berkembar
  • Rumah Teres
  • Apartmen (Minima 5 Tingkat)
  • Unit Kedai
Harga jualan rumah pula mestilah antara RM 70,000 - RM 250,000 seunit. Manakala unit rumah kedai mestilah tidak melebihi RM 1,000,000 seunit.

Syarat AM Permohonan Online Rumah Idaman Rakyat

  • Pembeli adalah warganegara Malaysia yang sah
  • Mesti berumur 21 tahun ke atas
  • Pendapatan individu tidak melebihi RM 7,000 sebulan atau tidak melebihi RM 10,000 sebulan bagi seisi rumah.
  • Keutamaan akan diberikan kepada golongan ibu tunggal, OKU serta pemilikan bagi rumah pertama.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Rumah Idaman Rakyat SPNB ini, anda boleh mengisi borang permohonan secara online yang telah disediakan. Anda isikan butiran yang disediakan, dan hantar terus. In Sha Allah, SPNB akan menghubungi anda nanti.

Borang Pendaftaran Online Rumah Idaman Rakyat

Borang Permohonan Online Rumah Idaman Rakyat

Borang pendaftaran online bagi program Rumah Idaman Rakyat boleh diakses di pautan ini - Borang Pendaftaran Rumah Idaman Rakyat

Borang ini hanya perlu diisikan oleh hanya seorang bagi seisi rumah (samada isteri/suami).

Sumber: SPNB







14 Komentar untuk "Pendaftaran Online Rumah Idaman Rakyat"

eloklah tu, sy baru nak apply umah kat sini. harap-harap dapatlah :D

sayangnya kat Kelantan tak ada.. apapun info yang berguna tuan.. tq

Bagaimana plak bg individu yg blom berkahwin dan akan berkahwin??

Sy nk nk tany jugakla....sekadar daftar je dulu boleh x?@ hany boleh daftar time nk beli umah?mohon pencerahan.....

Boleh je, saya sendiri dah daftar ... :)

Itulah saya sebut... daftar je dulu. Perak dan Penang tak ada, tapi saya tetap daftar. Bukan kena bayar apa2 ..

Syed Matt, daftar je dulu ... tak ada masalah kalau nak daftar

Kalau tak tepati syart maka tak bolehlah, cuba program lain pula.

KL tak ada tempat dah, banyak di pinggiran bandar

[Peringatan Ikhlas]

Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis. Mohon jangan SPAM ruangan ini. Terima kasih atas kerjasama yang anda berikan.

Ada PROMO KHAS untuk pengiklanan di blog ini. Berminat? Boleh rujuk bahagian 'Advertise' di menu blog.

Panduan Tips Blogging Terbaik!

LIKE HASRULHASSAN.COM!

Hubungi Saya
 
Blogger Template By Catatan Info Busuk Copyright © 2014 HASRULHASSAN.COM™ All Rights Reserved