Jemput Jodoh

Saturday, November 23, 2013

Pendaftaran Online Rumah Idaman Rakyat


Jika anda seorang ibu tunggal, golongan OKU (Orang Kurang Upaya) atau merupakan pembeli rumah pertama, maka anda bolehlah cuba mendapatkan projek SPNB di bawah program Rumah Idaman Rakyat. Ia merupakan sebuah lagi projek bagi membolehkan lebih ramai rakyat Malaysia memiliki kediaman selesa serta juga unit kedai.

Pendaftaran Online Rumah Idaman Rakyat

Rumah Idaman Rakyat

Program Rumah Idaman Rakyat merupakan antara banyak cabang projek mensejahterakan rakyat yang terdapat di dalam Bajet 2014. Anda boleh membuat permohonan atau pendaftaran secara online yang disediakan menerusi laman web SPNB (Syarikat Perumahan Negara Berhad).

Menerusi program ini, anda boleh mendapatkan rumah-rumah dalam projek perumahan bercampur. Jenis milikan termasuklah:

  • Rumah Banglo Sesebuah
  • Rumah Berkembar
  • Rumah Teres
  • Apartmen (Minima 5 Tingkat)
  • Unit Kedai
Harga jualan rumah pula mestilah antara RM 70,000 - RM 250,000 seunit. Manakala unit rumah kedai mestilah tidak melebihi RM 1,000,000 seunit.

Syarat AM Permohonan Online Rumah Idaman Rakyat

  • Pembeli adalah warganegara Malaysia yang sah
  • Mesti berumur 21 tahun ke atas
  • Pendapatan individu tidak melebihi RM 7,000 sebulan atau tidak melebihi RM 10,000 sebulan bagi seisi rumah.
  • Keutamaan akan diberikan kepada golongan ibu tunggal, OKU serta pemilikan bagi rumah pertama.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Rumah Idaman Rakyat SPNB ini, anda boleh mengisi borang permohonan secara online yang telah disediakan. Anda isikan butiran yang disediakan, dan hantar terus. In Sha Allah, SPNB akan menghubungi anda nanti.

Borang Pendaftaran Online Rumah Idaman Rakyat

Borang Permohonan Online Rumah Idaman Rakyat

Borang pendaftaran online bagi program Rumah Idaman Rakyat boleh diakses di pautan ini - Borang Pendaftaran Rumah Idaman Rakyat

Borang ini hanya perlu diisikan oleh hanya seorang bagi seisi rumah (samada isteri/suami).

Sumber: SPNB





Pendaftaran Online Rumah Idaman Rakyat
4/ 5
Oleh

Update Terkini via Email

Suka dengan artikel di atas? Daftar percuma email anda untuk melanggan. Langganan diuruskan oleh Feedburner, dan ianya selamat.

14 komen

Tulis komen
avatar
25 November, 2013 13:54 delete

eloklah tu, sy baru nak apply umah kat sini. harap-harap dapatlah :D

Reply
avatar
25 November, 2013 14:25 delete

sayangnya kat Kelantan tak ada.. apapun info yang berguna tuan.. tq

Reply
avatar
28 November, 2013 17:44 delete

Bagaimana plak bg individu yg blom berkahwin dan akan berkahwin??

Reply
avatar
29 November, 2013 12:25 delete

Sy nk nk tany jugakla....sekadar daftar je dulu boleh x?@ hany boleh daftar time nk beli umah?mohon pencerahan.....

Reply
avatar
01 December, 2013 11:10 delete

Boleh je, saya sendiri dah daftar ... :)

Reply
avatar
01 December, 2013 11:11 delete

Itulah saya sebut... daftar je dulu. Perak dan Penang tak ada, tapi saya tetap daftar. Bukan kena bayar apa2 ..

Reply
avatar
01 December, 2013 11:12 delete

Syed Matt, daftar je dulu ... tak ada masalah kalau nak daftar

Reply
avatar
01 December, 2013 11:12 delete

Kalau tak tepati syart maka tak bolehlah, cuba program lain pula.

Reply
avatar
12 February, 2014 11:34 delete

KL tak ada tempat dah, banyak di pinggiran bandar

Reply

[Peringatan Ikhlas]

Komen yang didapati tiada kaitan dengan artikel akan dipadam serta-merta. Untuk tujuan promosi dan iklan, sila hubungi saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.