Langkau ke kandungan utama

Berbisnes dengan 50 Idea - Program Protégé Gigih

Berminat untuk mempunyai bisnes sendiri? Ada peluang terbaik buat anda semua yang mungkin mahu menjejakkan kaki ke dalam bisnes. Peluang terbuka luas untuk daftar di dalam Program Protégé Gigih di bawah Agensi Inovasi Malaysia (AIM).
Peluang bisnes dengan 50 idea - Protege Gigih

Berbisnes dengan 50 Idea - Program Protégé Gigih

Menerusi program ini, terdapat 50 idea bisnes yang boleh anda ceburi, dan menariknya penglibatan anda di dalam bisnes yang diinginkan akan dibantu dan dibimbing oleh mentor yang telah berjaya dalam bisnes tersebut. Jadi, ia merupakan satu peluang yang terbuka luas untuk semua.

Objektif program ini adalah untuk menyedarkan rakyat Malaysia tentang kepelbagai cara dalam meningkatkan pendapatan serta menggalakkan lebih ramai rakyat Malaysia untuk berdikari menambah pendapatan isi rumah.

Antara 50 idea Gigih

Peluang bisnes dengan 50 idea - Protege Gigih

Peluang bisnes dengan 50 idea - Protege Gigih

Apa perlu anda buat untuk menyertai program ini? Anda perlu muat turun borang yang disediakan, dan isi dengan lengkap. Borang tersebut boleh anda dapati menerusi pautan ini - Program Protégé Gigih atau boleh diisikan secara dalam talian di sini - http://www.gigih.my/protege_form.php

Cabaran Gigih

Apabila anda berjaya dalam siri tapisan yang dijalankan, anda bakal ada mentor yang akan bantu untuk anda berjaya dalam idea bisnes Gigih yang anda pilih.

Kredit - www.coklateyes.my






advertisement


Komen Pembaca ...

  1. wah... bagus.. zaza dah join untuk pertandingan bulan mac haritu..alhamdulillah, walaupun bukan win utama 10k, tapi menang 1k dgn sijil hadiah saguhati AIM.. :) bagus join ni

    BalasPadam
  2. WA... peluang bagus ni... trm kasih info ni

    BalasPadam
  3. Kalau boleh tahu siapa mentor kan bagus.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …