Tuesday, September 24, 2013

Alexa Rank Bawah 200!


Dulu, saya tak pernah terfikir pun blog akan berada dalam kedudukan sebaik ini. Berada di kedudukan bawah 200 dalam ranking trafik laman web dan blog di Malaysia adalah sesuatu yang sangat mustahil difikirkan ketika mula-mula buat blog. Dan alhamdulillah, usaha dan jerih nampak dengan jelas sekarang.

Bukan mudah untuk menempatkan kedudukan blog di kalangan laman-laman web popular dan terhangat yang lain. Blog nampak kerdil dalam kedudukan di bawah 200 Alexa. Tak semegah rasanya ditempatkan berdekatan dengan laman web seperti Bloomberg, Bernama dan juga Tonton. Malah, inilah pertama kali dalam sejarah, blog ini berjaya memintas blog terbaik Malaysia - Denaihati.com pada kedudukan 204.

Alexa Rank Bawah 200!


Dan dalam kedudukan itu juga, ada rakan blogger seperti Fuh.my berjaya berada di ranking lebih atas.

Segalanya tidak mustahil. Dan kedudukan ini akan berubah kelak, menunjukkan mana-mana blog pun boleh meraih tempat terbaik asal ada usaha ke arah itu.

Catatan ini berdasarkan kedudukan Alexa yang dirakamkan pada 24 September 2013. Anda boleh melihat ranking terkini di Alexa dengan pautan berikut: Malaysia Top Sites in Alexa
Alexa Rank Bawah 200!
4/ 5
Oleh

Baca Artikel Terkini Menerusi Email (PERCUMA)

Suka dengan artikel di atas? Daftar percuma email anda untuk melanggan. Langganan diuruskan oleh Feedburner, dan ianya selamat.

Komen Anda

15 komen

Tulis komen
avatar
24 September, 2013 08:53 delete

Tahniah HH..Keep up the good work k..

Reply
avatar
24 September, 2013 09:30 delete

Tahniah :) Zam skrg pun masih gigih mencari maklumat untuk menaikkan ranking & mengaplikasikannya di blog. & blog HH antara blog yang Zam selalu jadikan bahan rujukan ;)

Reply
avatar
24 September, 2013 09:49 delete

sikit lagi bro nka potong Penpatah..hu3..teruskan usha bro

Reply
avatar
24 September, 2013 12:03 delete

Tahniah tuan. Tak mustahil sikit masa lagi tuan potong fuh.my tu..terbaik!

Reply
avatar
24 September, 2013 13:27 delete

Wow! sifu memang hebat. Tu la fasal saya letak blog sifu as 'Sifu blog' saya kat sidebar

Reply
avatar
24 September, 2013 16:57 delete

terbaek dh tu HH..
mmg bukan snang nk capai tu.

Reply

[Peringatan Ikhlas]

Komen yang didapati tiada kaitan dengan artikel akan dipadam serta-merta. Untuk tujuan promosi dan iklan, sila hubungi saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.

Blog Archive