Langkau ke kandungan utama

Cara Hantar Blog ke Enjin Carian Bing

As-Salam. Masih ada blogger yang belum tahu cara nak hantar url blog ke enjin carian. Kalau tak hantar untuk diindeks, tentulah entri dan blog tidak akan terpapar dalam enjin carian. Kena hantar secara berkala supaya enjin carian sentiasa alert akan perubahan blog kita - sama juga ping entri-entri blog menerusi laman khidmat ping.

Antara enjin carian popular selain daripada Google Search ialah Bing. Bing merupakan enjin carian bagi Yahoo dan juga MSN yang digabungkan (kalau tak silap saya). In Sha Allah, saya kongsikan cara nak hantar url blog anda ke enjin carian Bing ini, ia memang sangat mudah.

Cara Hantar Blog ke Enjin Carian Bing

Dah siap, akan keluar mesej berikut:
Diberikan pilihan untuk daftar Bing Webmaster ... terpulang untuk terima atau tidak. Hmm saya memang guna Bing Webmaster ni - sebagai tambahan kepada Google Webmaster.

Selamat hantar url blog anda ....


Komen

  1. tak pernah tau.. terima kasih...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama. Dah tau ni leh la apply ilmu yang dah dapat ehhh.

      Padam
  2. nice info.....thanks HH....

    BalasPadam
  3. Terima kasih...sharing...

    mselim3

    BalasPadam
  4. Terima kasih ats perkongsian ilmu

    BalasPadam
  5. Ilmu baru nie.. Lepas ini nak try la.

    tq bro

    Selamat Hari raya bro. ampun maaf kalau ada penulisan saya , ada bro tersentap hehe

    :)

    BalasPadam
  6. Infomasi yang menarik..ilmu yang berguna..Selamat Hari Raya..http://www.tepakku.com/

    BalasPadam
  7. Terima kasih sharing, tak pernah tahu.

    BalasPadam
  8. o... baru perasan... lepas sy daftar kat enjin ni lah pv sy harian mencanak naik 300 lebih... terima kasih sifu...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.