Langkau ke kandungan utama

Cara Hantar Blog ke Enjin Carian Bing

As-Salam. Masih ada blogger yang belum tahu cara nak hantar url blog ke enjin carian. Kalau tak hantar untuk diindeks, tentulah entri dan blog tidak akan terpapar dalam enjin carian. Kena hantar secara berkala supaya enjin carian sentiasa alert akan perubahan blog kita - sama juga ping entri-entri blog menerusi laman khidmat ping.

Antara enjin carian popular selain daripada Google Search ialah Bing. Bing merupakan enjin carian bagi Yahoo dan juga MSN yang digabungkan (kalau tak silap saya). In Sha Allah, saya kongsikan cara nak hantar url blog anda ke enjin carian Bing ini, ia memang sangat mudah.

Cara Hantar Blog ke Enjin Carian Bing

Dah siap, akan keluar mesej berikut:
Diberikan pilihan untuk daftar Bing Webmaster ... terpulang untuk terima atau tidak. Hmm saya memang guna Bing Webmaster ni - sebagai tambahan kepada Google Webmaster.

Selamat hantar url blog anda ....



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. tak pernah tau.. terima kasih...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama. Dah tau ni leh la apply ilmu yang dah dapat ehhh.

      Padam
  2. nice info.....thanks HH....

    BalasPadam
  3. Terima kasih...sharing...

    mselim3

    BalasPadam
  4. Terima kasih ats perkongsian ilmu

    BalasPadam
  5. Ilmu baru nie.. Lepas ini nak try la.

    tq bro

    Selamat Hari raya bro. ampun maaf kalau ada penulisan saya , ada bro tersentap hehe

    :)

    BalasPadam
  6. Infomasi yang menarik..ilmu yang berguna..Selamat Hari Raya..http://www.tepakku.com/

    BalasPadam
  7. Terima kasih sharing, tak pernah tahu.

    BalasPadam
  8. o... baru perasan... lepas sy daftar kat enjin ni lah pv sy harian mencanak naik 300 lebih... terima kasih sifu...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…