Cara Hantar Blog ke Enjin Carian Bing

As-Salam. Masih ada blogger yang belum tahu cara nak hantar url blog ke enjin carian. Kalau tak hantar untuk diindeks, tentulah entri dan blog tidak akan terpapar dalam enjin carian. Kena hantar secara berkala supaya enjin carian sentiasa alert akan perubahan blog kita - sama juga ping entri-entri blog menerusi laman khidmat ping.

Antara enjin carian popular selain daripada Google Search ialah Bing. Bing merupakan enjin carian bagi Yahoo dan juga MSN yang digabungkan (kalau tak silap saya). In Sha Allah, saya kongsikan cara nak hantar url blog anda ke enjin carian Bing ini, ia memang sangat mudah.

Cara Hantar Blog ke Enjin Carian Bing

Dah siap, akan keluar mesej berikut:
Diberikan pilihan untuk daftar Bing Webmaster ... terpulang untuk terima atau tidak. Hmm saya memang guna Bing Webmaster ni - sebagai tambahan kepada Google Webmaster.

Selamat hantar url blog anda ....


{ 10 comments.. read them below or add one }

Rozita Rozita August 06, 2013
tak pernah tau.. terima kasih...
Sukma Haron Sukma Haron August 06, 2013
nice info.....thanks HH....
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN August 06, 2013
Sama-sama. Dah tau ni leh la apply ilmu yang dah dapat ehhh.
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal August 06, 2013
Terima kasih...sharing...

mselim3
Ieta Mat Saad Ieta Mat Saad August 06, 2013
Terima kasih ats perkongsian ilmu
muhammad naim Abdullah muhammad naim Abdullah August 07, 2013
Ilmu baru nie.. Lepas ini nak try la.

tq bro

Selamat Hari raya bro. ampun maaf kalau ada penulisan saya , ada bro tersentap hehe

:)
MY@R MY@R August 08, 2013
Infomasi yang menarik..ilmu yang berguna..Selamat Hari Raya..http://www.tepakku.com/
Azlealee Bashir Azlealee Bashir August 12, 2013
Terima kasih sharing, tak pernah tahu.
Ieta Mat Saad Ieta Mat Saad September 17, 2013
o... baru perasan... lepas sy daftar kat enjin ni lah pv sy harian mencanak naik 300 lebih... terima kasih sifu...

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.