Langkau ke kandungan utama

Segmen | HASRULHASSAN.COM Ajak Kenal Blog


As-Salam.
Banyak blog baru perlukan pendedahan, malah blog-blog lama pun banyak yang masih mencari tapak untuk dikenali. Dikenali bukan apa, sekadar untuk menambah kenalan di dalam dunia blog. Daripada pengenalan sesama blogger, bolehlah kongsi pengetahuan, cerita, dan macam-macam lagilah.

Asalkan kita semua harmoni, dan menampilkan sisi baik diri kita dalam dunia blog, insyaAllah .... kita akan baik-baik sahaja, dan berjaya dalam dunia blog yang tersendiri.

Sertai segmen ini untuk membolehkan blog anda dikenali. Blog yang join dan disenaraikan akan diletakkan di sini: Rakan Blogger HASRULHASSAN.COM

Malah, jika HH kenalpasti blog tersebut ada tema dan niche tersendiri, akan HH tempatkan pula dalam bloglist di beberapa blog HH yang lain, Adam Hawa atau Syok Bebenor, atau mungkin Blog Lelaki Jiwa Kacak.

Untuk join:

  • Tulis satu entri dengan tajuk bebas tetapi dimestikan letak tag ini dalam entri blog - hasrulhassan.com - panduan menulis blog dan link ke blog ini. Anda perlu bold atau gariskan tag ini dalam entri tersebut.
  • Boleh cerita apa sahaja tentang diri anda dan blog anda, tetapi mestilah bersesuaian dengan tajuk entri. Kalau boleh biar pendek tetapi padat, agar membolehkan blogger lain kenal dengan diri anda sebagai seorang blogger atau penulis blog.
  • Siap je, sila tinggalkan url/link entri di ruangan komen.

Tutup segmen ini adalah pada 28 Jun 2012 jam 10 pagi.

Terima kasih atas kesudian anda untuk join. Selamat bersegmen dan menambah kenalan dunia blogger anda.


*p.s: Ada akaun twitter? Nak dapatkan duit (USD) menerusi iklan di Twitter tak? Daftar percuma di dua laman ini: Gushcloud atau Sponsored Tweets



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. http://nizamsedangbercherita.blogspot.com/2012/06/segmen-hasrulhassancom-ajak-kenal-blog.html

    BalasPadam
  2. best ni, saya nak join boleh ke?

    BalasPadam
  3. Nurul dah join segmen ni... http://nbarakah.blogspot.com/2012/06/tentang-nurul-di-warna-kehidupan.html

    first time join segmen dari hasrulhassan

    BalasPadam
  4. SAYA JOIN ! :)


    http://fairycadbury.blogspot.com/2012/06/abg-hasrul-hassan-ajak-kenal-blog.html

    BalasPadam
  5. join!

    http://tirana91.blogspot.com/2012/06/segmen-hasrulhassancom-ajak-kenal-blog.html

    BalasPadam
  6. Joined!

    http://ahmadwawan.blogspot.com/2012/06/aku-join-segmen-hasrulhassancom-ajak.html

    Adios!

    BalasPadam
  7. salam...

    mesti join...

    http://tintaanim.blogspot.com/2012/06/segmen-nak-kenal2-dari-my-sifu.html

    BalasPadam
  8. Baru perasan HH wat segmen..Nak join lah nanti..

    BalasPadam
  9. http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/06/kenali-blog-mr-eraz-fadli-setelah-7.html

    menarik untuk join..

    BalasPadam

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…