Wow .... 'Ayam' Goreng Special Thailand?

Siapa biasa pergi ke Thailand atau Siam? Jika dah biasa ke sana, tentu dah sedar bahawa di Thailand ada banyak jenis makanan, menu serta resepi yang istimewa. Ada jenis makanan nampak macam biasa-biasa je, tapi bila diselidik .. bagai tak percaya apa yang dilihat ... huhuhu .. tu belum lagi dirasa. Antara menu dan makanan yang special atau istimewa di Thailand ialah 'Ayam' Goreng.

Cuba lihat beberapa gambar awal yang saya kongsikan ini. Hmmm .. menyelerakan tak? Kalau orang yang gila makan tanpa sempadan, memang tak tahan tengok terus masuk je ke dalam mulut. Tak fikir dah asal usul .... janji benda tu sedap.

'Ayam' Goreng Special Thai

Begitulah adanya dengan makanan istimewa 'Ayam' Goreng ini. Istimewa di Thailand. Dan 'Ayam' Goreng ini menjadi antara makanan favourite di Thailand.





Dua gambar di atas ... nampak ok lagi ... ye tak? Huhu...
.
.
.

Tapi mesti anda rasa pelik kan? Kenapa saya kata ianya special? Kenapa 'Ayam' Goreng ini menjadi isi blog post saya hari ini? Makanan yang sememangnya biasa pun kat Malaysia, malah kat mana-mana tempat di dunia.

Haha .. jeng jeng jeng .. mari lihat dari mana asal sebenar 'Ayam' Goreng yang nampak sedap di awal post ini.

Nah kau .. hambikkk .... uhhhh .. amacam?




Sumber: Daily Fun Dose

{ 8 comments.. read them below or add one }

Balqis Nazid Balqis Nazid November 01, 2011
aduh.. kembang betul tekak, serius muntah lepas tgk pic ni....makan ikan jerlah minggu ni. he..he,,
NSBA NSBA November 01, 2011
errrkkk!nak termuntah ..@_@
salwaismail salwaismail November 01, 2011
mual je tekak ni tengok.
belogkiter belogkiter November 01, 2011
kembang tekak tengok. tak lalu nak makan ayam goreng pas nih..
naim naim November 01, 2011
di thai macam tu la..

makan ezotik..

hehe

sabo je la.. :P
BLADE EDGE BLADE EDGE November 02, 2011
org bukan islam ni kdg2 makan ntah apa2. mungkin sbb xde sebarang sekatan dlm ajaran agama.

tp bila tgk gmbr tu, eeiii... pngotor!!

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.