Langkau ke kandungan utama

Wow .... 'Ayam' Goreng Special Thailand?

Siapa biasa pergi ke Thailand atau Siam? Jika dah biasa ke sana, tentu dah sedar bahawa di Thailand ada banyak jenis makanan, menu serta resepi yang istimewa. Ada jenis makanan nampak macam biasa-biasa je, tapi bila diselidik .. bagai tak percaya apa yang dilihat ... huhuhu .. tu belum lagi dirasa. Antara menu dan makanan yang special atau istimewa di Thailand ialah 'Ayam' Goreng.

Cuba lihat beberapa gambar awal yang saya kongsikan ini. Hmmm .. menyelerakan tak? Kalau orang yang gila makan tanpa sempadan, memang tak tahan tengok terus masuk je ke dalam mulut. Tak fikir dah asal usul .... janji benda tu sedap.

'Ayam' Goreng Special Thai

Begitulah adanya dengan makanan istimewa 'Ayam' Goreng ini. Istimewa di Thailand. Dan 'Ayam' Goreng ini menjadi antara makanan favourite di Thailand.





Dua gambar di atas ... nampak ok lagi ... ye tak? Huhu...
.
.
.

Tapi mesti anda rasa pelik kan? Kenapa saya kata ianya special? Kenapa 'Ayam' Goreng ini menjadi isi blog post saya hari ini? Makanan yang sememangnya biasa pun kat Malaysia, malah kat mana-mana tempat di dunia.

Haha .. jeng jeng jeng .. mari lihat dari mana asal sebenar 'Ayam' Goreng yang nampak sedap di awal post ini.

Nah kau .. hambikkk .... uhhhh .. amacam?




Sumber: Daily Fun Dose

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. aduh.. kembang betul tekak, serius muntah lepas tgk pic ni....makan ikan jerlah minggu ni. he..he,,

    BalasPadam
  2. errrkkk!nak termuntah ..@_@

    BalasPadam
  3. kembang tekak tengok. tak lalu nak makan ayam goreng pas nih..

    BalasPadam
  4. di thai macam tu la..

    makan ezotik..

    hehe

    sabo je la.. :P

    BalasPadam
  5. org bukan islam ni kdg2 makan ntah apa2. mungkin sbb xde sebarang sekatan dlm ajaran agama.

    tp bila tgk gmbr tu, eeiii... pngotor!!

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …