4 October 2017

Segmen Bloglist Akhir Tahun 2017


Nak masuk dalam senarai 'blog' di dalam blog saya tak? Blog saya belum lagi menyediakan senarai blog rakan-rakan di bahagian sidebar (jika anda baca blog menerusi desktop). Senarai blog sebelum ini saya telah pindahkan ke dalam 100 Blog Pilihan.

Saya telah buat satu pungutan suara di facebook, dan nampaknya ramai rakan blogger yang berminat untuk masuk ke dalam bloglist. Oleh itu, saya ingin anjurkan atau adakan satu segmen mudah dinamakan Segmen Bloglist Akhir Tahun 2017, untuk membolehkan rakan-rakan blogger mendapat peluang masuk ke dalam bloglist blog HASRULHASSAN.COM.

Segmen Bloglist Akhir Tahun 2017

Biar Tahu Dengan Ilmu - HASRULHASSAN.COM
Memandangkan ramai rakan blogger yang berminat, maka saya buat segmen ini untuk memudahkan saya memilih blog-blog untuk dimasukkan ke dalam bloglist akhir tahun 2017 ini. Senarai blog yang terpilih akan dimuatkan ke dalam bloglist tersebut sehingga akhir tahun 2017.

Syarat-Syarat Segmen

Biar Tahu Dengan Ilmu - HASRULHASSAN.COM
Syaratnya mudah, iaitu anda hanya perlu:
  1. Letakkan kod HTML di bawah ini ke dalam satu post baru di blog anda. Ia adalah kod banner segmen ini.
  2. Tajuk post anda bebas, tetapi kalau boleh letakkan nama blog ini di tajuk tersebut iaitu - 'HASRULHASSAN.COM'.
  3. Dalam post terbaru anda itu, janganlah dibiarkan kosong .. kesian pembaca blog anda bila buka-buka cuma nampak banner segmen ini sahaja. Tulislah apa yang patut, sebagai cadangan:
    • Tulis mengenai apa yang diceritakan di blog anda - describe your blog what is all about.
    • Tulis bagaimana anda boleh ketahui mengenai kewujudan blog saya.
    • Tulis apakah tujuan anda menghasilkan blog - samada untuk personal, perniagaan, bantu orang lain etc.
    • Tulis harapan anda apabila sertai segmen ini.
  4. Setelah selesai terbitkan blog post untuk segmen ini, kemukakan link/url post tersebut di ruangan komen. Jika anda gunakan ruangan komen blogger, jangan isikan 'http://' nanti kena detect sebagai spam comment, jika anda gunakan ruangan komen FB, sila tag nama saya dalam komen tersebut.
Kod HTML untuk banner, hanya salin kod ini dan letakkan dalam post terbaru anda (gunakan editor HTML).



Orait, saya fikir syarat segmen mudah sahaja kan. Tak susah mana. Saya harap ramai blogger Malaysia akan sertai segmen ini dan ambil kesempatan untuk masuk ke dalam bloglist akhir tahun 2017 blog HASRULHASSAN.COM.

Oh ya, hanya terbuka untuk 30 blog sahaja. Bila capai jumlah tu, saya tutup segmen ini. Mana-mana url/blog yang diterima selepas 30 blog tersebut, saya tak akan terima, namun .. saya akan senaraikan dalam satu blog post khas untuk hargai mereka yang join.

Hanya 1 blog untuk seorang blogger., okeh ... :)

Jangan lupa untuk follow Instagram baru saya.

Dan juga Google Profile saya yang sendu sejak sekian lama .. huhu...



Penulis blog freelance sejak 2010. Berkeluarga dan bekerja di rumah sebagai house husband.  Lulusan Ijazah. Menetap di Penang. Mesra dipanggil HH. Untuk berhubungan atau pertanyaan - klik looket.me/hasrulhassan

38 Komen

join...

www.hakimramli.com/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017-by.html?m=1

Saya join Tuan HH.

missobsesi.blogspot.my/2017/10/saya-nak-masuk-bloglist-hasrulhassancom.html

Saya join, bro HH. Semoga terpilih. Hehehe

www.ekjozbuluh.com/2017/10/join-segmen-bloglist-akhir-tahun-2017.html

Saya join bang!

HASRULHASSAN.COM: Segmen Bloglist Akhir Tahun 2017.

www.bilalelakiberbicara.com/2017/10/hasrulhassancom-segmen-bloglist-akhir.html

kita nak join jugak

http://www.kisahsidairy.com/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017.html

salam Otai Blogger, kite newbie nak join jugak. Harap dapat tersenarai dalam list ni supaya dpt mengenali lebih ramai kawan2 dalam dunia blog ni.. TQIA :)

http://julsjulie80.blogspot.com/2017/10/otai-dunia-blogger-hasrulhassancom.html

Join yer...

www.huhahuhajerr.com/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017-by-hasrulhassancom.html

Terima kasih kepada yang terawal join segmen saya ni. Alhamdulillah, ada juga rakan blogger yang betul2 nak masuk dalam list blog ehhh .. terima kasih sekali lagi.

saya join jugak

milzah89.blogspot.my/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017.html

Done.

suzlinazreena.blogspot.com/2017/10/hasrulhassancom-segmen-bloglist-akhir.html

Saya join yaaa :D

hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017.html

Join juga :)
www.azhafizah.com/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017-hasrulhassan-com.html

assalamualaikum HH..mama dtg nak cuba join juga...mana tahu ada rezeki...

maszull.blogspot.my/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017.html

JOIN
https://belogsjm.blogspot.my/2017/10/hasrulhassancom-segmen-bloglist-akhir.html

http://cikcappuccinolatte.blogspot.com/2017/10/hasrulhassancom-segmen-bloglist-akhir.html

As salam. Abam Kie datang juga mencuba nasib.

www.zukidin.com/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017-oleh.html

Assalam ! Aiman join ,
http://themaiman.blogspot.my/2017/10/hasrulhassancom-segmen-bloglist-akhir.html

join :)

www.sayidahnapisah.com/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017.html

Atiah join

chea94.blogspot.my/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017.html

rasa macam nak join jugaklah lepas ini..

saya join juga http://www.akubahrain.com.my/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017-dari.html

Harap ada rezeki masuk bloglist abam HH :) ohkunak.blogspot.my/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017-di.html

Maisarah join

www.maisarahsidi.com/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017-hasrulhassancom.html

cik ash join

https://cikash.blogspot.com/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017-by.html

hopefully blh la masukkan saya dlm list HH
www.sheilainspire.com/2017/10/hasrulhassancom-segmen-bloglist-akhir.html

Mama join ye
www.mamapipie.com/2017/10/bloglist-akhir-tahun-2017-blog.html

JOINED ~

nonasani.blogspot.my/2017/10/segmen-saya-nak-jadi-bloglist.html

Orait, saya akan keluarkan senarai blog yang join segmen ini kejap lagi

Assalamualaikum semua,

Saya join, jemput singgah :

ladyinredplanner.blogspot.my/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017-anjuran-hasrulhassan.com.html

Terima kasih..

Join juga... terlewat publish huhuhu
http://salatulzarida.blogspot.my/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017-oleh.html

Masih ada baki 3 kekosongan

Harap masih ada kekosongannya :)

https://farhannajafri.blogspot.my/2017/10/saya-nak-masuk-bloglist-hasrulhassancom.html

assalamualaikum.
kiranya ada kekosongan. kiranya tidak, ok aje :)
http://www.adianiez.com/2017/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-2017.html
tq en. HH.

Alhamdulillah, dah 29 blog saya senaraikan dalam bloglist .. :)

Salam Tuan HH.. Saya nak join boleh?
azhan.co

alamak tak sempat join la pulak... gudluck semua.

New comments are not allowed.