Seleksi nama juadah unik di Bazaar Ramadhan. Setiap tahun, setiap kali Ramadhan datang menjelma, maka akan wujudlah pelbagai teknik dan taktik pemasaran untuk melariskan jualan, terutama juadah berbuka puasa. Salah satu kaedah yang digunapakai dan popular ialah dengan memberikan nama khas lagi unik untuk juadah berbuka puasa.

Dengan menggunakan nama unik ini, ia setidak-tidaknya akan menarik perhatian orang ramai yang mencari juadah berbuka terutama sekali di bazar Ramadhan. Bukan setakat di bazar Ramadhan, teknik sama juga digunakan oleh kebanyakkan restoran dan hotel terkemuka. Nama unik ini yang diilhamkan daripada pelbagai peristiwa, kejadian, serta fenomena menjadikan juadah biasa-biasa nampak luar biasa.

Ada juga nama-nama juadah ini diambil berdasarkan perkara dan isu yang menjadi viral di laman sosial seperti Facebook dan juga Instagram.

Seleksi Nama Juadah Unik Bazaar Ramadhan

Mari lihat beberapa seleksi nama juadah unik yang telah saya himpunkan.


5 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. amboiii..meriah, nama makanan meletopppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal .. macam2 nama ada ... pandai betul derang ni mereka cipta .. tapi rasa .. huhuhu sama je .. lalalaa

      Delete
  2. Replies
    1. Haha.. tula .. sampai dah jadi macam tajuk novel .. tajuk drama dah .. haha

      Delete
  3. haha menarik sungguh nama menu juadah sekarang ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.


Previous Post Next Post

Advertisement

Panduan Bisnes di Shopee

Advertisement


Rahsia Bisnes Tudung

CAPAI IMPIAN ANDA JADI KAYA BERJAYA!!

Impian Nak Jadi Founder Produk Jenama Sendiri? Nak Tahu Senarai Kilang yang Sediakan Produk OEM? Nak Belajar Tips Pasarkan Produk Sendiri? Segalanya Tersedia untuk Anda!! - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement



Panduan Ternak Kambing