Blog Saya Gagal ... Kadar 'Bounce Rate' Tinggi

As-Salam.
Mungkin ada blogger yang menganggap blog saya telah capai satu tahap yang membanggakan. Itu pada pandangan mereka, tetapi hakikatnya blog ini hanyalah sekadar persinggahan sementara sahaja. Ramai yang singgah dan kemudian meninggalkan blog ini.

Bukan nak sengaja merendahkan diri sendiri, tetapi itulah hakikat yang tawar juga nak diterima. Tapi, saya masih boleh berbangga kerana masih ada yang sudi baca entri2 lama saya, saya amat berterima kasih kepada mereka.

Klik untuk imej lebih besar.

Memang sukar sebenarnya untuk membolehkan pengunjung terus berada di blog untuk membaca entri2 lain, kerana apa .. kerana bagi mereka ia kurang menarik. 

Jadi, inilah kelemahan blog ini yang saya nampak yang perlu saya lakukan sesuatu. Saya masih cuba mencari formula bagi membolehkan bounce rate tu diturunkan. Melebihi 60 peratus memang sesuatu yang tidak bagus untuk sesebuah blog.

Apa yang boleh diharapkan hanyalah trafik tinggi tatkala saya ping sana-sini, kalau tak ... hmmm usah harap la ... adehhh ...

Post a Comment

11 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.