Langkau ke kandungan utama

Elaun Perumahan Kakitangan Awam Naik Mulai 1 November 2015

Elaun perumahan buat kakitangan awam naik mulai 1 November 2015. Wah, lagi satu berita gembira buat penjawat awam seluruh Malaysia. Sebaik sahaja PM umumkan bahawa ada bantuan khas RM500 untuk kakitangan awam sempena Ramadhan dan Aidilfitri 2015, Perdana Menteri turut umumkan bahawa elaun perumahan akan naik buat penjawat awam mulai 1 November 2015.

Walaubagaimanapun, kenaikan elaun perumahan penjawat awam ini hanya membabitkan kakitangan awam gred 41 dan ke bawah sahaja. Ia akan dinaikkan daripada RM180 menjadi kepada RM300.

Elaun Perumahan Kakitangan Awam Naik Mulai 1 November 2015

Elaun Perumahan Kakitangan Awam Naik Mulai 1 November 2015

Untuk penjawat awam yang tinggal di kuarters kerajaan, mereka akan menikmati faedah 25 peratus dari kadar imbuhan tetap perumahan yang layak diterima. Perdana Menteri mengumumkannya secara rasmi di Majlis Perdana Perkhidmatan Awam ke 14 di PICC Putrajaya.

Uhh syokla siapa kerja kerajaan ni ye, dah la dapat bantuan khas, lepas tu pada sebilangan besar penjawat awam akan terima pula kenaikan elaun perumahan tetap. Bagus bagus ... asalkan jangan bebankan rakyat lain sudahla ... hoho..



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. yey...syukur naik elaun perumahan

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. Alhamdulillah, rezeki bulan Ramadan ... ye tak .. :)

      Padam
  3. Tanpa NamaJun 17, 2015

    ni la bangsa melayu ni..masa tak naik elaun..bising nak mnta naik.bila dah naik.bising jga..

    sy bkan merujuk kepada anda.tapi merujuk kepada org yg tak reti bersyukur.itu 1.satu lagi orang yg suka complain lebih ni....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sabar sahaja dengan karenah manusia. :)

      Padam
  4. Alhamdulillah, rezeki penjawat awam...

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah rezeki dari Allah...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…