Segmen Blogwalking Cuti Semester by Parihh

Dah lama saya tak sertai segmen daripada rakan blogger. Dulu, masa awal-awal blog baru nak dikenali, memang saya rajin join mana-mana segmen oleh rakan blogger, tak kiralah ia dianjurkan oleh blogger lama mahupun blogger baru. Alhamdulillah, kali ini saya ada kesempatan untuk sertai satu segmen mudah iaitu segmen blogwalking cuti semester by Parihh.

Bagus menyertai segmen-segmen seperti ini. Saya pernah beritahu blogwalking atau bloghopping masih cara terbaik perkenalkan diri dalam dunia blog!, jadi dengan menyertai segmen seperti yang dianjurkan oleh rakan blogger +Mad Parihh ni, setidaknya ia akan memudahkan kerja-kerja sebagai blogger untuk perkenalkan blog kepada pengunjung dan pembaca blog lain.

Ia juga salah satu cara untuk melakukan blogwalking terpilih, bagi membina backlink untuk blog yang merupakan aspek penting di dalam teknik SEO blogspot. Namun, saya nak nasihatkan, jangan sampai blog penuh dengan entri segmen, giveaway dan contest ...  sehingga hilang tujuan blog itu ditulis. Sesekali tak mengapa, sebab adakala entri seperti ini ... akan memualkan rasa dan baca oleh pengunjung blog kita sendiri.

Segmen Blogwalking Cuti Semester by Parihh


Ok. Siapa nak join segmen ini? Boleh terus buat entri seperti saya ini, atau letakkan sahaja banner segmen yang telah disediakan oleh rakan blogger Mat Parihh. Jangan lupa berikan baclink pada entri segmen tersebut.

Jom meriahkan segmen ini - Segmen Blogwalking Cuti Semester by Parihh

Selamat bersegmen semua, kepada rakan blogger yang baru pertama kali singgah di blog ini, mudah-mudahan dapat manfaat menerusi pelbagi tips dan panduan untuk blogger yang telah saya terbitkan ...  baca, hadam dan amal .. in Sha Allah, blog akan akan menjadi lebih hebat daripada blog rakan-rakan lain .. hoho ..



{ 25 comments.. read them below or add one }

Illya Farhana Illya Farhana May 07, 2015
Semoga berjaya abg HH... Betul tu.. LeYa pun dah lama tak join segmen blog ni.. InsyaAllah ade mase LeYa pun nak join laa
yangbaik yangbaik May 08, 2015
selamat bersegmen bro.
Tu dia... bila otai SEO join segmen... rasa kerdil sangat blog aye :D
Tetamu 89 Tetamu 89 May 08, 2015
saya pun join jugak .. hehehe , best bila Master Seo Malaysia HasrulHassan join jugak.. http://tetamu89.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by-parihh.html
kenny977world kenny977world May 09, 2015
Datang blogwaking
http://kenny977.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz May 10, 2015
Salam..Hai Bro HH..Singgah Sini Dari Segmen Yang Sama ..
http://www.akifimtiyaz.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
Mad Parihh Mad Parihh May 11, 2015
Assalamualaikum . Terima kasih sudi join segmen anjuran dari Blog Parihh . Semoga dapat kita berkenalan dengan para blogger lain selain dapat sedikit banyak menambah backlink dan trafik ke blog kita :)

p/s : Senarai peserta akan diupdate dalam masa terdekat

p/s lagi : x sangka pulak blogger otai sudi join sekali . hehee . terima kasih ye bro HH . .
gulew kapas gulew kapas May 12, 2015
Hai :)
datang dari segmen sama ^_^

http://kanvasdakwat.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
ewento marcello ewento marcello May 13, 2015
Datang lawat dari segmen sama

http://www.wayneharraz.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
Princess Mimi Princess Mimi May 15, 2015
Singgah melawat di sini..Dari segmen yg sama..

http://mimirheem.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
nur ikaa nur ikaa May 15, 2015
datang dr segmen yg sama... Hye !!

http://www.bakul2011.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
sakura 8554 sakura 8554 May 15, 2015
dtg dr segmen yg sama ...Hye!!jejalan sini ya....

http://www.riverstonegirl.blogspot.com/2015/05/join-segmen-blogwalking-cuti-semester.html
Muhammad Syakir Muhammad Syakir May 15, 2015
Datang dari segmen yang sama :D

http://lakiterok.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
Nurul Syahirah Nurul Syahirah May 16, 2015
Singgah dari segmen yang sama.. Good Luck ! ^.^

Nak jadi sponsor contest Ira tak ? Hope sudi :)
http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/05/pencarian-sponsor.html
mama 3farhanah mama 3farhanah May 23, 2015
Selamat bersegmen ;-)
Singgah sini dari segmen yang sama.
eman eman May 24, 2015
salam..
singgah sini dari segmen yang sama.. :)
Jemput jemput ke http://manzofficial95.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
gud luck :)
sofie adie sofie adie May 25, 2015
blogwalking dari segmen yg sama....
KorN KorN May 26, 2015
sangat setuju dengan statement yg semua isi blog full dengan segmen or giveaway tu sangat memualkan pengunjung blog..
ahkak gojes ahkak gojes May 26, 2015
jenjalan dr segmen yg sama bro HH

http://www.kakgojes.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
ma ❥ ma ❥ May 29, 2015
sekali sekali join ok seronok gak dpt byk kunjungan sikit hehe
Pha Is Pha Is May 29, 2015
singgah Blogwalking sini...
Ms. Kejupenyet Ms. Kejupenyet June 01, 2015

Singgah dari segmen yang sama (=
http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
hidayu ayumie hidayu ayumie June 03, 2015
singgah bw dari segmen yg sama
gud luck

http://hidayuayumie.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
Azhafizah Md Nor Azhafizah Md Nor June 04, 2015
Singgah blogwalking :)

http://www.azhafizah.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by-parihh.html

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.