Langkau ke kandungan utama

Segmen Blogwalking Cuti Semester by Parihh

Dah lama saya tak sertai segmen daripada rakan blogger. Dulu, masa awal-awal blog baru nak dikenali, memang saya rajin join mana-mana segmen oleh rakan blogger, tak kiralah ia dianjurkan oleh blogger lama mahupun blogger baru. Alhamdulillah, kali ini saya ada kesempatan untuk sertai satu segmen mudah iaitu segmen blogwalking cuti semester by Parihh.

Bagus menyertai segmen-segmen seperti ini. Saya pernah beritahu blogwalking atau bloghopping masih cara terbaik perkenalkan diri dalam dunia blog!, jadi dengan menyertai segmen seperti yang dianjurkan oleh rakan blogger +Mad Parihh ni, setidaknya ia akan memudahkan kerja-kerja sebagai blogger untuk perkenalkan blog kepada pengunjung dan pembaca blog lain.

Ia juga salah satu cara untuk melakukan blogwalking terpilih, bagi membina backlink untuk blog yang merupakan aspek penting di dalam teknik SEO blogspot. Namun, saya nak nasihatkan, jangan sampai blog penuh dengan entri segmen, giveaway dan contest ...  sehingga hilang tujuan blog itu ditulis. Sesekali tak mengapa, sebab adakala entri seperti ini ... akan memualkan rasa dan baca oleh pengunjung blog kita sendiri.

Segmen Blogwalking Cuti Semester by Parihh


Ok. Siapa nak join segmen ini? Boleh terus buat entri seperti saya ini, atau letakkan sahaja banner segmen yang telah disediakan oleh rakan blogger Mat Parihh. Jangan lupa berikan baclink pada entri segmen tersebut.

Jom meriahkan segmen ini - Segmen Blogwalking Cuti Semester by Parihh

Selamat bersegmen semua, kepada rakan blogger yang baru pertama kali singgah di blog ini, mudah-mudahan dapat manfaat menerusi pelbagi tips dan panduan untuk blogger yang telah saya terbitkan ...  baca, hadam dan amal .. in Sha Allah, blog akan akan menjadi lebih hebat daripada blog rakan-rakan lain .. hoho ..



Komen

  1. Semoga berjaya abg HH... Betul tu.. LeYa pun dah lama tak join segmen blog ni.. InsyaAllah ade mase LeYa pun nak join laa

    BalasPadam
  2. selamat bersegmen bro.
    Tu dia... bila otai SEO join segmen... rasa kerdil sangat blog aye :D

    BalasPadam
  3. saya pun join jugak .. hehehe , best bila Master Seo Malaysia HasrulHassan join jugak.. http://tetamu89.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by-parihh.html

    BalasPadam
  4. Datang blogwaking
    http://kenny977.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html

    BalasPadam
  5. Salam..Hai Bro HH..Singgah Sini Dari Segmen Yang Sama ..
    http://www.akifimtiyaz.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum . Terima kasih sudi join segmen anjuran dari Blog Parihh . Semoga dapat kita berkenalan dengan para blogger lain selain dapat sedikit banyak menambah backlink dan trafik ke blog kita :)

    p/s : Senarai peserta akan diupdate dalam masa terdekat

    p/s lagi : x sangka pulak blogger otai sudi join sekali . hehee . terima kasih ye bro HH . .

    BalasPadam
  7. Hai :)
    datang dari segmen sama ^_^

    http://kanvasdakwat.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html

    BalasPadam
  8. Datang lawat dari segmen sama

    http://www.wayneharraz.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html

    BalasPadam
  9. Singgah melawat di sini..Dari segmen yg sama..

    http://mimirheem.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html

    BalasPadam
  10. datang dr segmen yg sama... Hye !!

    http://www.bakul2011.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html

    BalasPadam
  11. dtg dr segmen yg sama ...Hye!!jejalan sini ya....

    http://www.riverstonegirl.blogspot.com/2015/05/join-segmen-blogwalking-cuti-semester.html

    BalasPadam
  12. Datang dari segmen yang sama :D

    http://lakiterok.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html

    BalasPadam
  13. Singgah dari segmen yang sama.. Good Luck ! ^.^

    Nak jadi sponsor contest Ira tak ? Hope sudi :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/05/pencarian-sponsor.html

    BalasPadam
  14. Selamat bersegmen ;-)
    Singgah sini dari segmen yang sama.

    BalasPadam
  15. salam..
    singgah sini dari segmen yang sama.. :)
    Jemput jemput ke http://manzofficial95.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
    gud luck :)

    BalasPadam
  16. blogwalking dari segmen yg sama....

    BalasPadam
  17. sangat setuju dengan statement yg semua isi blog full dengan segmen or giveaway tu sangat memualkan pengunjung blog..

    BalasPadam
  18. jenjalan dr segmen yg sama bro HH

    http://www.kakgojes.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html

    BalasPadam
  19. sekali sekali join ok seronok gak dpt byk kunjungan sikit hehe

    BalasPadam
  20. singgah Blogwalking sini...

    BalasPadam

  21. Singgah dari segmen yang sama (=
    http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html

    BalasPadam
  22. singgah bw dari segmen yg sama
    gud luck

    http://hidayuayumie.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html

    BalasPadam
  23. Singgah blogwalking :)

    http://www.azhafizah.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by-parihh.html

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.