Langkau ke kandungan utama

KakiPing Untuk Blogger Malaysia Dapat Trafik Blog

KakiPing.com untuk blogger dapatkan trafik blog berganda-ganda. Satu alternatif terbaru untuk blogger Malaysia kongsikan entri menarik di laman agregator terbaru Malaysia iaitu KakiPing.com. Jika anda blogger yang teringin mendapatkan trafik berkualiti, daftar segera dengan KakiPing.com; dan lihat kesan positif yang akan anda dapat untuk blog anda.

KakiPing.com masih baru diwujudkan, namun impaknya jangan dipandang sebelah mata. Mana-mana blogger yang telah mendaftar dengan KakiPing.com sudah mendapat trafik positif, apatah lagi pendaftaran KakiPing.com amat mudah dan percuma.

KakiPing.com Laman Web Agregator Malaysia Terbaru 2014

KakiPing Untuk Blogger Malaysia Dapat Trafik Blog

Anda ada dua cara untuk daftar dan login ke KakiPing.com ini, iaitu menerusi Facebook dan juga menerusi alamat email anda. Amacam? Mudah je kan? Guna FB login ke KakiPing dan anda sudah boleh terus kongsikan entri-entri menarik blog anda.

Daftar Blog di KakiPing Dengan Facebook atau Email

Cara daftar kakiping - cara dapat trafik blog
Cara daftar kakiping - cara dapat trafik blog

Mungkin ada yang akan tanya, apa yang bestnya KakiPing.com ni?

Ok, saya tak nak lah main paksa-paksa anda daftar, tapi cuba lihat kelebihan yang diberikan oleh laman web agregator terbaru ini.

Kakiping ada empat kelebihan menarik untuk blogger kongsikan entri blog.

5 Kelebihan KakiPing.com Untuk Blogger Malaysia

Widget Kongsi Trafik

Kakiping menyediakan widget khas untuk semua ahli yang daftar dapat saling terima trafik. Menerusi widget yang disediakan secara percuma ini, Kakiping akan berikan impak trafik meningkat di blog anda. Ada 3 jenis widget yang disediakan oleh Kakiping untuk blogger dapatkan trafik. Anda boleh lihat widget-widget Kakiping di sini - http://kakiping.com/widget

Blog Pilihan Kakiping

Satu ciri menarik yang ada di dalam Kakiping, yang saya tak jumpa lagi dalam mana-mana laman web agregator yang lain. Ia ada ruangan blog pilihan Kakiping. Menari dan mudah pula nak disenaraikan sebagai blog pilihan di Kakiping ini. Apa yang perlu anda buat ialah hanya perlu
membuat satu artikel review (mcm yang saya buat) dan perlu ping di kakiping artikel tersebut. Sistem yang ada dalam Kakiping akan detect secara automatik dan akan masukkan link blog anda dalam list blog pilihan. Anda boleh lihat paparan blog pilihan Kakiping di sini - http://kakiping.com/blog-pilihan
Blog pilihan dalam Kakiping.com

Trending Keyword

Ciri ini paling saya suka. Jika anda seorang yang pentingkan SEO, boleh gunakan trending keyword yang ada di Kakiping ini untuk bantu blog anda melonjakkan trafik blog. Kakiping menawarkan senarai kata kunci atau keyword hangat yang boleh anda guna pakai untuk hasilkan entri terbaru yang meningkatkan trafik blog menerusi enjin carian. Anda boleh lihat trending keyword itu di sini - http://kakiping.com/trending

Banner Kakiping

Jadilah top referal di Kakiping, in Sha Allah, ia akan menggandakan lagi trafik ke blog anda. Ia satu kelebihan menarik menjadi top referal sebab anda akan dapat backlink yang bagus untuk meningkatkan PR blog anda.

AutoPing

Cukup bagus sekali. Kakiping telah mempunyai fungsi autoping. Ini bermakna, entri-entri blog anda akan secara automatik dikongsikan di laman web Kakiping.com. Tak perlu susah payah nak login untuk kongsi entri anda. Seharusnya peluang untuk blogger Malaysia mendapatkan trafik dengan mudah.

Kakiping.com adalah laman web agregator terbaru Malaysia. Dan dari apa yang saya lihat, ia bakal memberikan impak tersendiri kepada blogger Malaysia yang memang Kakiping sana sini. Dari ping url blog anda ke sana ke sini tanpa dapat backlink yang bagus, mengapa tidak gunakan servis percuma Kakiping.com ini?

Hoho .. lagi awal anda daftar dengan KakiPing.com; lagi untunglah untuk anda dapatkan backlinks dari laman web agregator terbaru ini.

Daftarkan blog anda percuma sekarang di sini - http://kakiping.com
Jangan lupa untuk like page kakiping.com di sini - https://www.facebook.com/kakiping

Oh ya, saya dapat tahu pihak admin Kakiping akan lancar autoping ... hoho .. lagi senanglah blog anda nak dapat trafik ....

[advertorial]


Komen

  1. Balasan
    1. banyak dengar kat blog2 besar.. tp tk pernah try lg.. rupanya penting ni.. - kedaionlinemy.com

      Padam
  2. abe kie pun dah daftar di kakiping...widgetnya mudah n ringan..abe kie dah buang widget busuk sbb x kuar di blog. buat menyemak je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku prasan jugak skrg widget ping busuk ni siap ade iklan diorg skali..ades

      Padam
  3. wah..perkongsian yang bagus ni..blog saya pon tersenarai dlm blog pilihan kakiping lpas buat review psal web kakiping ni..hehe

    BalasPadam
  4. ho ho macam ni dah boleh buang widget dari busuk, tensen betul busuk ni pasang iklan dia kat blog kita pulak ... dah la tak share revenue

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu..itu la pasal..klu share bole la dipertimbangkan lagi..kekeke :p

      Padam
    2. huhu..itu la pasal..klu share bole la dipertimbangkan lagi..kekeke :p

      Padam
  5. hihihi... dah try, dah daftar.. thanks sharing sifu HH : )

    BalasPadam
  6. Lorrr... ini guna ping busuk rupanya.
    Kesian Mrs. A baru tahu lepas baca reviews ni..

    BalasPadam
  7. ping pong..
    abg hasrul sila sahut cabaranku

    http://mawarbiruairlaut-bicarakudanmu.blogspot.com/2014/09/apa-ko-bondo-eh-liebster-award.html

    BalasPadam
  8. selain dari kakiping, pingartikel.com juga adalah salah satu web Agregator Malaysia yg terbaru..sy x nk komen ape2 ttng kelebihannya, cuma lagi bagus klu kite cuba dulu, yer x?

    http://pakuderas.blogspot.com/2014/09/pingartikel-untuk-blogger-malaysia.html

    hehe..tq 4 u information saudara hasrulhassan..:)

    BalasPadam
  9. "Nak ping entri, tapi error. Boleh ajar tak pasal RSS feed reader?" boleh bantu tak sifu hh. Ada yang tanya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh baca entri ini - http://www.hasrulhassan.com/2013/01/rss-auto-discovery-untuk-blog-domain.html

      Padam
    2. mungkin artikel terlalu lama yang fatihah nak ping tu kot. Try ping start dr artikel yang latest dahulu :)

      Padam
  10. kenapa ye? saya baru daftar kakiping, masuk akaun, nama akaun itu Aswan Azmy. itu memang default nama akaun baru macam tu ke? kemudian saya cuba tukar kepada sakinhani. ok. tapi bile saya cek mcm akaun itu sudah ping banyak entri... aik? saya tersalah masuk akaun ke? tp saya dah cuba log out dan log in semula... masih masuk akaun yang sama. pelik. tolong2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maaf,mungkin ada bug dalam sistem kami.sila login menggunakan akaun facebook untuk elakkan masalah macam ni berlaku lagi. Terima kasih.

      Padam
  11. terima kasih atas perkongsian ini... ;)

    BalasPadam
  12. Untuk pengetahuan pembaca semua,sekarang KakiPing dah pun sediakan servis AUTOPING tau..jom cuba :)

    BalasPadam
  13. wah,dah ade autoping la skarang...bagus2 lg sng kje sy nk ping :d

    BalasPadam
  14. Eh tak payah daftar lagi dah,tadi check hanya letak banner auto ping dan blog dalam perhatian

    BalasPadam
  15. Eh tak payah daftar lagi dah,tadi check hanya letak banner auto ping dan blog dalam perhatian

    BalasPadam
  16. sejak dia buat autoping ni blog saya tak diping pun. dah check semua aktif tapi. banner ada, widget ada status pun aktif tapi sejak 14 nov. hari tu arikel x muncul2 pun... tolong

    BalasPadam
    Balasan
    1. Periksa balik kat laman web kakiping tu ..

      Padam
  17. Camne nak periksa kat laman web kakiping tu?
    Ni status kat autopin. Dah check tapi camne lagi nak periksa nyer
    Artikel terakhir tu tak update pun menten 14 Nov 2014 juga padahal hari2 update blog.

    Status autoping
    Berfungsi

    Senarai widget dipasang
    Banner dikesan Widget Kongsi Trafik dikesan

    Jumlah artikel
    25

    Jumlah trafik dari Kakiping
    40

    Kali terakhir blog dikesan Kakiping
    27 November 2014 11:11 AM

    Kali terakhir artikel dikesan
    14 November 2014 12:28 PM

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmmm saya pun perasan blog saya pun jadi begitu, mungkin kena tanya pada pihak pentadbiran laman web ping ni la ....

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.