KakiPing Untuk Blogger Malaysia Dapat Trafik Blog

KakiPing.com untuk blogger dapatkan trafik blog berganda-ganda. Satu alternatif terbaru untuk blogger Malaysia kongsikan entri menarik di laman agregator terbaru Malaysia iaitu KakiPing.com. Jika anda blogger yang teringin mendapatkan trafik berkualiti, daftar segera dengan KakiPing.com; dan lihat kesan positif yang akan anda dapat untuk blog anda.

KakiPing.com masih baru diwujudkan, namun impaknya jangan dipandang sebelah mata. Mana-mana blogger yang telah mendaftar dengan KakiPing.com sudah mendapat trafik positif, apatah lagi pendaftaran KakiPing.com amat mudah dan percuma.

KakiPing.com Laman Web Agregator Malaysia Terbaru 2014

KakiPing Untuk Blogger Malaysia Dapat Trafik Blog

Anda ada dua cara untuk daftar dan login ke KakiPing.com ini, iaitu menerusi Facebook dan juga menerusi alamat email anda. Amacam? Mudah je kan? Guna FB login ke KakiPing dan anda sudah boleh terus kongsikan entri-entri menarik blog anda.

Daftar Blog di KakiPing Dengan Facebook atau Email

Cara daftar kakiping - cara dapat trafik blog
Cara daftar kakiping - cara dapat trafik blog

Mungkin ada yang akan tanya, apa yang bestnya KakiPing.com ni?

Ok, saya tak nak lah main paksa-paksa anda daftar, tapi cuba lihat kelebihan yang diberikan oleh laman web agregator terbaru ini.

Kakiping ada empat kelebihan menarik untuk blogger kongsikan entri blog.

5 Kelebihan KakiPing.com Untuk Blogger Malaysia

Widget Kongsi Trafik

Kakiping menyediakan widget khas untuk semua ahli yang daftar dapat saling terima trafik. Menerusi widget yang disediakan secara percuma ini, Kakiping akan berikan impak trafik meningkat di blog anda. Ada 3 jenis widget yang disediakan oleh Kakiping untuk blogger dapatkan trafik. Anda boleh lihat widget-widget Kakiping di sini - http://kakiping.com/widget

Blog Pilihan Kakiping

Satu ciri menarik yang ada di dalam Kakiping, yang saya tak jumpa lagi dalam mana-mana laman web agregator yang lain. Ia ada ruangan blog pilihan Kakiping. Menari dan mudah pula nak disenaraikan sebagai blog pilihan di Kakiping ini. Apa yang perlu anda buat ialah hanya perlu
membuat satu artikel review (mcm yang saya buat) dan perlu ping di kakiping artikel tersebut. Sistem yang ada dalam Kakiping akan detect secara automatik dan akan masukkan link blog anda dalam list blog pilihan. Anda boleh lihat paparan blog pilihan Kakiping di sini - http://kakiping.com/blog-pilihan
Blog pilihan dalam Kakiping.com

Trending Keyword

Ciri ini paling saya suka. Jika anda seorang yang pentingkan SEO, boleh gunakan trending keyword yang ada di Kakiping ini untuk bantu blog anda melonjakkan trafik blog. Kakiping menawarkan senarai kata kunci atau keyword hangat yang boleh anda guna pakai untuk hasilkan entri terbaru yang meningkatkan trafik blog menerusi enjin carian. Anda boleh lihat trending keyword itu di sini - http://kakiping.com/trending

Banner Kakiping

Jadilah top referal di Kakiping, in Sha Allah, ia akan menggandakan lagi trafik ke blog anda. Ia satu kelebihan menarik menjadi top referal sebab anda akan dapat backlink yang bagus untuk meningkatkan PR blog anda.

AutoPing

Cukup bagus sekali. Kakiping telah mempunyai fungsi autoping. Ini bermakna, entri-entri blog anda akan secara automatik dikongsikan di laman web Kakiping.com. Tak perlu susah payah nak login untuk kongsi entri anda. Seharusnya peluang untuk blogger Malaysia mendapatkan trafik dengan mudah.

Kakiping.com adalah laman web agregator terbaru Malaysia. Dan dari apa yang saya lihat, ia bakal memberikan impak tersendiri kepada blogger Malaysia yang memang Kakiping sana sini. Dari ping url blog anda ke sana ke sini tanpa dapat backlink yang bagus, mengapa tidak gunakan servis percuma Kakiping.com ini?

Hoho .. lagi awal anda daftar dengan KakiPing.com; lagi untunglah untuk anda dapatkan backlinks dari laman web agregator terbaru ini.

Daftarkan blog anda percuma sekarang di sini - http://kakiping.com
Jangan lupa untuk like page kakiping.com di sini - https://www.facebook.com/kakiping

Oh ya, saya dapat tahu pihak admin Kakiping akan lancar autoping ... hoho .. lagi senanglah blog anda nak dapat trafik ....

[advertorial]


{ 29 comments.. read them below or add one }

Abe Kie Abe Kie September 23, 2014
abe kie pun dah daftar di kakiping...widgetnya mudah n ringan..abe kie dah buang widget busuk sbb x kuar di blog. buat menyemak je.
Haizrul Amrie Haizrul Amrie September 23, 2014
wah..perkongsian yang bagus ni..blog saya pon tersenarai dlm blog pilihan kakiping lpas buat review psal web kakiping ni..hehe
AnonymousAnonymous September 23, 2014
aku prasan jugak skrg widget ping busuk ni siap ade iklan diorg skali..ades
sabree hussin sabree hussin September 24, 2014
ho ho macam ni dah boleh buang widget dari busuk, tensen betul busuk ni pasang iklan dia kat blog kita pulak ... dah la tak share revenue
AnonymousAnonymous September 24, 2014
huhu..itu la pasal..klu share bole la dipertimbangkan lagi..kekeke :p
AnonymousAnonymous September 24, 2014
huhu..itu la pasal..klu share bole la dipertimbangkan lagi..kekeke :p
fatihah fazlin fatihah fazlin September 24, 2014
hihihi... dah try, dah daftar.. thanks sharing sifu HH : )
Mrs. A Mrs. A September 24, 2014
Lorrr... ini guna ping busuk rupanya.
Kesian Mrs. A baru tahu lepas baca reviews ni..
Rosniena Rosniena September 24, 2014
ping pong..
abg hasrul sila sahut cabaranku

http://mawarbiruairlaut-bicarakudanmu.blogspot.com/2014/09/apa-ko-bondo-eh-liebster-award.html
PakuDeras Deras PakuDeras Deras September 24, 2014
selain dari kakiping, pingartikel.com juga adalah salah satu web Agregator Malaysia yg terbaru..sy x nk komen ape2 ttng kelebihannya, cuma lagi bagus klu kite cuba dulu, yer x?

http://pakuderas.blogspot.com/2014/09/pingartikel-untuk-blogger-malaysia.html

hehe..tq 4 u information saudara hasrulhassan..:)
fatihah fazlin fatihah fazlin September 24, 2014
"Nak ping entri, tapi error. Boleh ajar tak pasal RSS feed reader?" boleh bantu tak sifu hh. Ada yang tanya..
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 24, 2014
Boleh baca entri ini - http://www.hasrulhassan.com/2013/01/rss-auto-discovery-untuk-blog-domain.html

AnonymousAnonymous September 24, 2014
mungkin artikel terlalu lama yang fatihah nak ping tu kot. Try ping start dr artikel yang latest dahulu :)
Sakin Hani Sakin Hani September 24, 2014
kenapa ye? saya baru daftar kakiping, masuk akaun, nama akaun itu Aswan Azmy. itu memang default nama akaun baru macam tu ke? kemudian saya cuba tukar kepada sakinhani. ok. tapi bile saya cek mcm akaun itu sudah ping banyak entri... aik? saya tersalah masuk akaun ke? tp saya dah cuba log out dan log in semula... masih masuk akaun yang sama. pelik. tolong2...
Kaki Ping Kaki Ping September 24, 2014
Maaf,mungkin ada bug dalam sistem kami.sila login menggunakan akaun facebook untuk elakkan masalah macam ni berlaku lagi. Terima kasih.
puteraduyong puteraduyong November 03, 2014
terima kasih atas perkongsian ini... ;)
Kaki Ping Kaki Ping November 18, 2014
Untuk pengetahuan pembaca semua,sekarang KakiPing dah pun sediakan servis AUTOPING tau..jom cuba :)
AnonymousAnonymous November 18, 2014
wah,dah ade autoping la skarang...bagus2 lg sng kje sy nk ping :d
ishak hasimi ishak hasimi November 19, 2014
Eh tak payah daftar lagi dah,tadi check hanya letak banner auto ping dan blog dalam perhatian
ishak hasimi ishak hasimi November 19, 2014
Eh tak payah daftar lagi dah,tadi check hanya letak banner auto ping dan blog dalam perhatian
AnonymousAnonymous November 25, 2014
sejak dia buat autoping ni blog saya tak diping pun. dah check semua aktif tapi. banner ada, widget ada status pun aktif tapi sejak 14 nov. hari tu arikel x muncul2 pun... tolong
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 25, 2014
Periksa balik kat laman web kakiping tu ..
AnonymousAnonymous November 27, 2014
Camne nak periksa kat laman web kakiping tu?
Ni status kat autopin. Dah check tapi camne lagi nak periksa nyer
Artikel terakhir tu tak update pun menten 14 Nov 2014 juga padahal hari2 update blog.

Status autoping
Berfungsi

Senarai widget dipasang
Banner dikesan Widget Kongsi Trafik dikesan

Jumlah artikel
25

Jumlah trafik dari Kakiping
40

Kali terakhir blog dikesan Kakiping
27 November 2014 11:11 AM

Kali terakhir artikel dikesan
14 November 2014 12:28 PM
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 27, 2014
Hmmm saya pun perasan blog saya pun jadi begitu, mungkin kena tanya pada pihak pentadbiran laman web ping ni la ....
KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 27, 2014
banyak dengar kat blog2 besar.. tp tk pernah try lg.. rupanya penting ni.. - kedaionlinemy.com

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.